Economic Local

Bătaie pe serviciile de curățenie de la Aeroportul Internațional Iași! Contractul are o valoare de 140.000 de euro

Publicat: 18 sept. 2021
T3 Aeroportul Internațional Iași
Aeroportul Internațional Iași angajează o firmă de curățenie

Firmele de curățenie pot câștiga un contract în valoare de 140.000 de euro pus la dispoziție de Aeroportul Internațional Iași. La licitație s-au prezentat mai multe societăți. Ofertele au intrat în etapa de evaluare. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare

Aeroportul Internațional Iași anunță noi achiziții. Recent, a fost lansată licitația pentru furnizarea serviciilor de curățenie. Valoarea estimată a contractului este de 700.000 de lei, fără TVA, aproape 140.000 de euro. La procedură au fost depuse nu mai puțin de patru oferte, din partea: Alpinpolaris SRL (Iași), Terra Clean Service SRL (Tulcea), Ansamble Catering & Services SRL (București), Societatea Cooperativă Meșteșugărească Mode Crolux (Bacău). Ofertele au intrat în etapa de evaluare. Totodată, și Compania de Transport Public a desemnat o firmă care să se ocupe de curățenia din mijloacele de transport.

Aeroportul Iași a stabilit punctele în care se va interveni

Conform procedurii, firma de curățenie va interveni la terminalele T2 și T3. Contractul se va desfășura pe o perioadă de 12 luni.

„Toate materialele utilizate vor fi de calitate superioară, iar substanțele chimice vor fi avizate din punct de vedere al igienei sanitare de către organele de drept din România și conforme cu standardele internaționale în domeniu. Mopurile vor fi de culoare diferită astfel – pentru zona de grupuri sanitare – roșu, cabinetul medical și zona mama și copilul – albastru, unde sunt spații cu particularități deosebite, lavete – din microfibre, cu grad înalt de curățare, rezistență, se vor utiliza lavete din diferite culori astfel: roșu – rezervor, vas, capac WC, pisoar, bleu pentru mobilier, galben – baterii, oglinzi, geamuri, lavoar, blat lavoar”, se mai arată în documentația procedurii. Suprafețele vizate măsoară 4.361 de metri pătrați.

Și DNA Iași caută firme de curățenie

Nu în ultimul rând, Direcția Națională Anticorupție (DNA) a alocat sume pentru serviciile de curățenie ce vor fi prestate la sediile din teritoriu. Recent, la licitația organizată pentru lotul de la Iași au fost depuse nu mai puțin de opt oferte din partea societăților Galano Prest SRL (Cluj), Cristem Serv SRL (București), Alpinpolaris SRL (Iași), Invest Milenium SRL (Bacău), Terra Clean Service SRL (Tulcea), K1 Tot SRL (București), Isis Comprest SRL (Bârlad) și AKT Ses SRL (Iași).

Pentru cele 15 servicii teritoriale din țară a fost alocată suma de 3.028.656 lei, fără TVA, ce ar urma să fie cheltuită printr-un acord-cadru cu o durată de 48 de luni. Pentru DNA Iași a fost alocată suma de 248.832 de lei, fără TVA, adică 50.000 de euro. Spațiile interioare ale DNA Iași de pe strada C.A. Rosetti, nr.18, au o suprafață totală de 720 de metri pătrați. Clădirea a fost compartimentată în 19 birouri, grupuri sanitare formate din 7 cabine WC și 7 lavoare, holuri. Și Direcția Silvică Iași a organizat o procedură similară.

Comentarii
  • Sa vedeti ce bataie e pe pupat chiloti noului director , s=o vedeti pe chelnerita viseliu care nu face nimic de peste 7 anisori ce gospodina e la spalat funduletul dupa folosire ce limbute dulci da ea de nu foloseste deloc igienica .Dl director sper sa ai atata minte macar si sa te uiti la curvaretul de la usa ta .Asta se intampla la vestita societate ,,pasarea zburatoare,,.Cat tupeu la unele…cata nesimtire vor fct, cand ar trebui sa stea acasa cu calitatile pe care le detin…..HUUUUUUUU NESIMTITO …..HUUUUUU !!!!!!!

  • Apropo sanducu intreaba persoana de mai sus cum punea umarul la decizia monicutei cand ai fost aruncat la gunoi.DL dir.intreaba ce face de atatia ani aceasta scandura care cand sta face cel mai bun lucru ,,,,cand munceste face rau ,minte etc.GATA LA MUNCA …AFARA CU PUTORILE……

  • Sunt acolo vreo 11 persoane care efectiv incaseaza impreuna vreo 25000 euroi pe luna si care efectiv freaca menta incadrati de bodica de bulgarasu cu ei dati afara (nici nu se simte prezenta lor)se pot incadra cel putin 20 de insi operationali. Efectiv au inceput sa se dea din coate la usa ……Doamne cat naiba mai suportam gunoaiele astea.AFARA IMPUTITELOR.LASATI OAMENI SA MUNCEASCA LEPRE CE SUNTETI.E ADEVARAT CE SE SCRIE MAI SUS…..ZIC SI EU HUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Firma de curatenie promit ca voi matura leprele voi spala imputitele voi inalbi fufele care sunt pe pisssssta aerodromului ..schiloada e turba a promis ca va pune halbele in capul cuiva ..alo chelnerita 100 stii tu

Adauga un comentariu