Diete si regimuri

Băuturi care cresc tensiunea arterială

Publicat: 18 feb. 2021
cafea
Unele băuturi, datorită compoziției lor, pot provoca creșteri ocazionale ale tensiunii arteriale.

Deși ar trebui evitate în caz de hipertensiune arterială, este bine să evităm exagerarea sau consumul acestor băuturi dacă dorim să ne îngrijim in general de sănătatea noastră cardiovasculară.

Anumite băuturi au fost identificate în ultimii ani ca fiind potențialul unei creșteri a tensiunii arteriale. Limitarea consumului lor este, prin urmare, esențială, deoarece lipsa controlului acestei boli poate duce la complicații de sănătate cu rezultate fatale.

Ce băuturi cresc cel mai mult tensiunea arterială

Unele băuturi, datorită compoziției lor, pot provoca creșteri ocazionale ale tensiunii arteriale. Consumul lor regulat poate fi, de asemenea, un factor de risc pentru hipertensiune. Limitarea consumului este decisivă în ceea ce privește sănătatea, deoarece acestea devin un factor de risc pentru boli.

Hhipertensiunea este cel mai important factor de risc pentru alte boli cardiovasculare, cum ar fi aritmiile, bolile coronariene, accidentul vascular cerebral, printre altele.

Băuturi dulci

Consumul excesiv de băuturi cu zahăr este legat de o tendință mai mare la obezitate și supraponderalitate. Consumul lor a fost chiar descurajat de ani de zile, deoarece este considerat un factor de risc pentru sindromul metabolic.

O analiză sistematică publicată în Jurnalul American de Cardiologie concluzionează că există o relație între consumul acestui tip de băutură și creșterea tensiunii arteriale. Prin urmare, ar trebui să vă limitați aportul și să optați pentru băuturi sănătoase, cum ar fi apa.

Băuturi energizante

Persoanele cu probleme cardiace sau hipertensiune arterială ar trebui să evite consumul de băuturi energizante. Mai multe studii, precum cel publicat în Journal of the American Heart Association, indică faptul că persoanele sănătoase care le consumă își cresc tensiunea arterială.

Băuturile energizante conțin taurină și cofeină. Cercetătorii cred că aceste substanțe ar putea fi responsabile pentru creșterea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac.

Toate mărcile, care promit creșterea nivelului de energie, conțin mai mult sau mai puțin cofeină și taurină. Aceste substanțe au un impact asupra sistemului cardiovascular. O modalitate de a ilustra acest lucru este că o băutură energizantă este echivalentă cu cea a 2 căni de cafea.

Băuturile energizante nu trebuie confundate cu băuturile rehidratante sau cu băuturile sportive. Scopul acestora din urmă este de a reconstrui corpul după un efort fizic greu.

Cafea și cofeină

Cafeaua și toate alimentele și băuturile care conțin cofeină pot fi dăunătoare pacienților cu hipertensiune arterială. Cafeina poate provoca o scurtă, dar dramatică creștere a tensiunii arteriale, chiar dacă nu aveți tensiune arterială crescută in general.

Alcoolul

Majoritatea oamenilor sunt conștienți de faptul că consumul excesiv de alcool poate avea consecințe grave asupra sănătății. Cu toate acestea, trebuie remarcat și faptul că aceasta este și una dintre băuturile care pot crește tensiunea arterială.

Acesta este rezultatul unui studiu cuprinzător publicat în Jurnalul Mondial de Cardiologie, în care se sugerează limitarea consumului acestor tipuri de băuturi pentru a controla tensiunea arterială crescută și a preveni complicațiile.

Pericole ale hipertensiunii arteriale

Unul dintre pericolele hipertensiunii arteriale este acela că poate afecta organismul fără simptome vizibile. Acesta este motivul pentru care este numită boala tăcută.

Tensiunea arterială ridicată poate duce la deteriorarea calității vieții din cauza disconfortului constant și chiar a unui atac de cord. În ciuda severității sale, există tratamente care, împreună cu modificările stilului de viață, pot ajuta la controlul acesteia.

Adauga un comentariu