Actualitate

Bebelușul român luat de danezi de la părinții lui a fost repatriat. Mathias se află în braţele bunicilor

Publicat: 14 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bebelușul român luat de danezi de la părinții lui a fost repatriat. Mathias se află în braţele bunicilor
Pe aeroportul din Iaşi a ajuns bebeluşul luat de danezi la începutul lunii februarie

Bebelușul român, ai cărui părinți au fost arestați în Danemarca, pe motiv că l-ar fi agresat în primele săptămâni de la naştere, a ajuns în România, pe aeroportul din Iași. Acesta a fost aşteptat de bunicii materni şi dus acasă. Împreună cu ei au aşteptat şi alţi zeci de susținători.

Bebelușul român luat de danezi a ajuns pe aeroportul din Iaşi

Pe aeroportul din Iaşi a ajuns bebeluşul luat de danezi la începutul lunii februarie a acestui an. Rudele, vecinii și prietenii din comună vasluiană Negrești, dar și foarte mulți alți cunoscuți din alte localități și chiar din Republica Moldova și Ucraina au venit la aeroport să îl întâmpine pe copilul care a fost preluat de autoritățile daneze după ce părinții săi au fost acuzați că l-au agresat.

”Să îți vezi nepoțelul în brațe după 5 luni, să îl ții în brațe… Vreau să spun că Mathias mi-a recunoscut vocea, mi-a recunoscut mirosul, iepurașul pe care i l-am duş când era bebeluș! Pe familia respectivă, care a avut grijă de el, a impresionat-o foarte mult acest lucru. Mathias, când m-a văzut, a început să râdă, să gângurească, să vorbească cu noi și a simțit toată dragostea noastră”, povestește bunica.

”Au fost multe piedici, am știut că vor fi piedici, dar uitați că el este aici, foarte bine. Mulțumim familiei care l-a îngrijit acolo, în Danemarca! L-a îngrijit foarte bine, au simțit, au plâns. Primul lucru pe care l-au făcut când ne-au văzut, au venit la noi, ne-au îmbrățișat și au spus că trebuia să ajungă la noi în brațe, pentru că este copilul nostru”, povestește și bunicul cu lacrimi în ochi.

Cu toate acestea, părinții băiețelului vor rămâne în Danemarca până la finalizarea anchetei.

Doi tineri părinţi români arestaţi în Danemarca

Amintim faptul că la începutul lunii februarie, doi tineri părinţi români au fost arestaţi de către autoritățile daneze şi duşi în oraşe diferite, iar copilul le-a fost luat de lângă ei şi dus de urgenţă la spital.

Sorana şi Jonny Rotundu, cei doi părinți români, sunt acuzați de violență gravă, iar autoritățile i-au încarcerat în penitenciare diferite. Aceștia vor sta acolo până când se va stabili dacă bebelușul s-a născut cu probleme sau a fost victima unor rele tratamente.

La momentul respectiv, rudele celor doi români au povestit că Sorana născuse în urmă cu o lună şi trecuse printr-un travaliu timp de două zile, aceasta fiind una dintre posibilele cauze ale traumatismului cranian pe care medicii l-au găsit la micuţ.

„În familia noastră s-a produs o tragedie deoarece l-au izolat pe Matias de părinți, pe părinți i-au izolat unul de altul și au fost puși sub acuzare sau sub cercetare arestați. Sunt în Danemarca, în orașe separate, în penitenciare separate, n-am mai avut legătură cu ei și acum ne mobilizăm cu toții”, a anunțat Paul Marica, cumnatul femeii arestate în Danemarca.

În acest caz, preşedintele Comisiei de politică externă a Senatului, Titus Corlăţean, a anunţat la vremea respectivă că îl va invita pe ambasadorul Danemarcei acreditat la Bucureşti la o discuţie în comisie referitoare la „cazul extrem de grav” al familiei Rotundu, care se află în detenţie, fără „vreo verificare prealabilă”, sub acuzaţia de tratamente abuzive împotriva bebeluşului lor de cinci săptămâni.

Acum însă, bebelușul român luat de danezi de la părinții lui a fost repatriat și se află în brațele bunicilor săi.

Adauga un comentariu