International

Belgia demarează testarea în masă a elevilor. Care este motivul

Publicat: 09 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Belgia demarează testarea în masă a elevilor. Care este motivul
Belgia demarează testarea în masă a elevilor pentru a vedea rata de răspândire a virusului în școli.

Belgia demarează testarea în masă a elevilor pentru a vedea rata de răspândire a virusului în școli. O campanie de testare în rândul elevilor a fost pornită în trei universități belgiene. Mii de copii au fost testati primii dintr-o serie de teste de salivă în cadrul studiului derulat de Universitățile Liège, Louvain și Université Libre de Bruxelles, conform Edupedu.ro.

Studiul are ca scop interesul autorităților de a asigura un echilibru între nevoia de bună desfășurare a școlii și cel sanitaro-medicale.

Belgia demarează testarea în masă a elevilor

Autoritățile din Belgia au decis să prelungească vacanța de toamnă cu două săptămâni, până la mijlocul lunii noiembrie, din cauza creșterii accelerate a numărului de infectări cu noul coronavirus.

Într-un studiu derulat de Universitatea KU Leuven, au fost identificate mai multe cazuri de infectare decât se așteptau cercetătorii, dar studiul s-a derulat pe un număr mic de elevi (300).

Mai multe evaluari internaționale au socs la iveală faptul că școala, în mod special școlile primare și grădinițele, nu sunt de obicei un motor al pandemiei. Eventualele creșteri ale numărului de cazuri din școli sunt asociate de cele mai multe ori cu răspândirea virusului în comunitate, dar experții medicali au continuat să insiste că informațiile științifice de până acum sunt departe de a fi suficiente.

Belgia a venit si cu o serie de reguli ciudate pentru perioada sarbatorilor.

„Dacă trebuie să mergeţi la toaletă, nu va mai fi nimic de făcut decât să vă întoarceţi acasă”, a declarat purtătorul de cuvânt al autorității locale din Belgia.

S-a decis cât mai durează școala online în România

Pe 7 decembrie, Comitetul Național pentru Situații de Urgență, a luat hotărârea ca școala online să fie prelungită în toată țara până în data de 23 decembrie, adică până la vacanța de iarnă. Aceasta decizie a fost adoptată  în urma solicitării efectuate de către Ministerul Educației, motivată de situația epidemiologică, ce continuă să pună presiune pe sistemul medical și pe oameni, având în vedere că numărul persoanelor infectate cu noul virus este tot mai mare de la zi la zi și nu sunt semne că pandemia ar fi pe final.

„Având în vedere evoluţia situaţiei epidemiologice la nivelul României până la data de 7 decembrie 2020, (…), luând în considerare creşterea numărului de persoane infectate la nivel naţional, precum şi creşterea zilnică a numărului de cazuri noi confirmate, implementarea deficitară a măsurilor de prevenire, interacţiunea intensă şi mobilitatea persoanelor, aspecte care generează o persiune constantă asupra capacităţii de gestionare a unităţilor administrativ-teritoriale şi a sistemului sanitar (…) se aprobă prelungirea suspendării activităţiilor care impun prezenţa fizică a preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ şi continuarea activităţilor didactice în sistem online, pentru perioada 9-23 decembrie 2020.”, se arată în textul hotărârii CNSU.

Adauga un comentariu