Coronavirus

Belgia, în pragul „lock-down“-ului. Ce spune un cunoscut virusolog

Publicat: 20 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Belgia în pragul lock-down-ului. Ce spune un cunoscut virusolog
Virusologul belgian Yves Van Laethem

Belgia se află în pragul „lock-down“-ului, la fel ca în lunile martie și aprilie, spune virusologul belgian Yves Van Laethem. Cazurile de Covid-19 se înmulțesc din ce în ce mai tare în Belgia și sute de persoane sunt zilnic internate în spitale.

Yves Van Laethem susține că în cazul în care nu se va opri înmulţirea infectărilor cu coronavirus și a internărilor în spital, autoritățile din Belgia se vor vedea în situația de a nu mai putea evita carantina totală.

„Într-un astfel de caz, am fi nevoiţi să luăm în considerare măsuri şi mai restrictive, care ar însemna un ‘lockdown’ ca cel impus în martie şi aprilie”, a declarat Yves Van Laethem.

Belgia, în pragul „lock-down“-ului din cazua creșterii numărului de cazuri

Virusologul belgian, care susţine conferinţele naţionale de presă privind situaţia legată de COVID-19, a precizat că numai un eventual vaccin sau un tratament eficient ar ajuta la oprirea pandemiei. Ministrul Sănătăţii din Belgia, Frank Vandenbroucke, a menționat că întreaga capitală Bruxelles şi regiunea sudică Valonia sunt „aproape de un tsunami”, situaţia sanitară fiind cea mai gravă din Europa.

Frank Vandenbroucke a menționat că un tsunami ar însemna că autorităţile au pierdut controlul situaţiei şi că procedurile de sănătate care nu sunt legate de COVID-19 vor trebui amânate.

Belgia, ţară cu 11 milioane de locuitori, a raportat luni o medie zilnică de 7.876 de noi infecţii, 252 de spitalizări şi 30 de decese în săptămâna încheiată la 15 octombrie.

În timpul perioadei de vârf a valului de infectări cu coronavirus din primăvară, la sfârşitul lunii martie, peste 600 de persoane erau internate zilnic în spital în Belgia.

Irlanda, prima țară care va reveni la lock-down

Irlanda va fi prima ţară din Uniunea Europeană care va impune „lock down“. Restricțiile vor fi impuse în Irlanda pentru întreaga populaţie începând din noaptea de miercuri spre joi, 21 octombrie. Măsurile au fost luate în contextul pandemiei de COVID -19, a anunţat premierul Micheal Martin, relatează AFP.

Noile restricții vor intra în vigoare miercuri, 21 octombrie, la miezul nopţii, timp de şase săptămâni, a declarat premierul Micheal Martin într-o alocuţiune televizată. Acesta a precizat că, în ciuda măsurilor impuse,  şcolile vor rămâne deschise.

„Cerem tuturor celor din ţară să rămână acasă. Numai persoanele cu un loc de muncă considerat esenţial vor avea permisiunea de a se deplasa la serviciu. Toate activităţile comerciale neesenţiale se vor închide, iar barurile şi restaurantele vor servi doar alimente la pachet“, a declarat Micheal Martin.

Explozie de cazuri COVID-19 în Italia

Cazurile de infectare cu noul coronavirus cresc pe zi ce trece în majoritatea statelor europene. Duminică, 18 octombrie, Italia a înregistrat 11.705 de noi cazuri de COVID-19, acest număr fiind cel mai mare de la debutul pandemiei.

În ultimele săptămâni, pandemia a cunoscut o evoluție îngrijorătoare, iar în Italia au fost înregistrate 11.705 de noi cazuri de COVID-19. Această creștere a alertat autoritățile, fapt pentru care au fost instituite noi reguli. Acestea vizează restaurentele, care trebuie să afişeze numărul maxim de persoane pe care îl pot primi şi se vor închide cel târziu la miezul nopţii, iar barurile vor trebui să se închidă la ora 18.

Totodată, au fost luate măsuri și în ceea ce privește facilitarea învăţământului la distanţă, iar acolo unde nu va putea fi posibil, cursurile trebuie să se facă în ture.

Mai mult decât atât, Cehia, o țară care are zece milioane de locuitori, a raportat peste 11.000 de îmbolnăviri în 24 de ore. Totodată, începând de astăzi, 19 octombrie, în Belgia restaurantele şi barurile se închid timp de o lună.

 

 

Adauga un comentariu