International

Italia a înregistrat peste 11.000 de cazuri COVID-19! Este cel mai mare numărul de la debutul pandemiei în statul italian

Publicat: 19 oct. 2020
oameni pe stradă în Italia
Măsuri anti-COVID-19 în Italia

Cazurile de infectare cu noul coronavirus cresc pe zi ce trece în majoritatea statelor europene. Duminică, 18 octombrie, Italia a înregistrat 11.705 de noi cazuri de COVID-19, acest număr fiind cel mai mare de la debutul pandemiei. Mai mult decât atât, Cehia, o țară care are zece milioane de locuitori, a raportat peste 11.000 de îmbolnăviri în 24 de ore. Totodată, începând de astăzi, 19 octombrie, în Belgia restaurantele şi barurile se închid timp de o lună.

Giuseppe Conti, premierul Italiei, a făcut un anunț privitor la noile măsuri de limitare a răspândirii noului coronavirus.

Situația Italiei în contextul pandemiei

Ieri, 18 octombrie, în statul italian au fost înregistrate 11.705 de noi cazuri de COVID-19, cel mai mare număr de la debutul pandemiei.

În ultimele săptămâni, pandemia a cunoscut o evoluție îngrijorătoare, iar în Italia au fost înregistrate 11.705 de noi cazuri de COVID-19. Această creștere a alertat autoritățile, fapt pentru care au fost instituite noi reguli. Acestea vizează restaurentele, care trebuie să afişeze numărul maxim de persoane pe care îl pot primi şi se vor închide cel târziu la miezul nopţii, iar barurile vor trebui să se închidă la ora 18.

Totodată, au fost luate măsuri și în ceea ce privește facilitarea învăţământului la distanţă, iar acolo unde nu va putea fi posibil, cursurile trebuie să se facă în ture.

Mai mult decât atât, și în Cehia există multe cazuri de infectare cu noul coronavirus, raportate la un milion de locuitori, decât în oricare altă țară.

După explozia numărului de cazuri, au fost impuse noi măsuri restrictive, ce au condus la crearea unor nemulțumiri în rândul populației. Astfel că, sute de oameni au ieșit să protesteze în stradă împotriva noilor reguli.

De asemenea, nici Belgia nu s-a dat în lături de la restricții. În acest fel, s-a decis închiderea restaurantelor pentru cel puțin o lună. Conform avertisementelor venite din partea autorităților, țara urmează să se confrunte cu și mai multe cazuri, decât cele din prezent.

Situația României în contextul pandemiei de coronavirus

Pe teritoriul României, până astăzi, 19 octombrie, au fost confirmate 182.854 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Până acum, au fost declarați vindecați 132.082 de pacienți. Îngrijorător este faptul că la un numar mic de testări, , 8.040 , s-a descoperit un număr mare de persoane infectate. Astfel că, în momentul de față, avem o rată de infectare de peste 30%.

Față de ultima raportare, în urma testelor efectuate la nivel național, au fost înregistrate 2.466 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Câte persoane au decedat

Până în acest moment, au decedat 5.931 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19.
În intervalul 18.10.2020 (10:00) – 19.10.2020 (10:00) au fost raportate 59 de decese (26 bărbați și 33 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Iași, Maramureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Dintre acestea, 2 decese a fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 6 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 18 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 22 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 11 decese la categoria de peste 80 de ani.

Comentarii
  • The world faced in 2020 the outbreak of coronavirus COVID-19, commitment never be the having said that Constricting measures taken by numerous governments to bar the spread of the blight, including the predisposed to or do closure of cinemas, forcing the vigour to perestroika and find new ways to interact with the public. https://trsnell.com/elokuvakokoelmat/paras-elokuvia-epidemia/ It transfer take possession of diverse years earlier the young group proves effective, covid-19SF3535sd$fsdfsdfsdf! as wish as each is isolated film lovers are told to reward the most praiseworthy movies epidemics that filmmakers are afraid to pass by, and to set side by side stories with reality.

  • The domain faced in 2020 the outbreak of coronavirus COVID-19, will not be the same Constricting measures charmed nearby numerous governments to baffle the spread of the condition, including the predisposed to or do closure of cinemas, forcing the work to amelioration and detect new ways to interact with the public. https://trsnell.com/elokuvakokoelmat/paras-elokuvia-epidemia/ It intent suffer not too years earlier the further structure proves outstanding, covid-19SF3535sd$fsdfsdfsdf! as long as each is excluded mist lovers are told to remember the most famous movies epidemics that filmmakers are lily-livered to pass by, and to compete with stories with reality.

Adauga un comentariu