Plante medicinale

Coriandrul, o sursă importanta de beneficii care vă stimuleaza corpul

Publicat: 03 iul. 2020
coriandru
Beneficiile coriandrului

Beneficiile coriandrului. Adesea folosit în gastronomia asiatică și arabă, coriandrul este perfect pentru aromatizarea tuturor preparatelor. Este, de asemenea, o sursă semnificativă de beneficii care vă vor stimula corpul.

Dacă gustul său nu este întotdeauna unanim acceptat, unii comparandu-l cu al unul sapun, virtuțile sale asupra corpului sunt universale. Coriandrul este bogat în vitamine, dar ajută și la scăderea colesterolului.

Coriandru, prieten al inimii și oaselor

Coriandrul este, ca mulți dintre omologii săi aromatici, bogat în antioxidanți. Previne bolile de inimă și îmbătrânirea prematură a organelor în general, cum ar fi cea a pielii.

Studiile au dovedit acțiunea coriandrului asupra colesterolului: utilizat în mod regulat, ajută la scăderea colesterolului din sânge, scade colesterolul „rău” în timp ce crește colesterolul „bun”. Antibacterian, coriandrul este o sursă excelentă de vitamina K necesară coagulării sângelui și formării oaselor, esențială pentru a lupta împotriva osteoporozei în special.

Beneficiile coriandrului

Coriandrul se referă atât la frunzele, cât și la semințele din care este obținut un condiment. În ceea ce privește semințele, nu ezitați să le prăjiți în tigaie pentru a intari aroma înainte de a le macina. Pentru a fi utilizat în toate preparatele exotice: în curry-ul indian sau într-o salsa mexicană, pulberea de coriandru aduce o aroma deosebită, ajutând în același timp digestia. Într-adevăr, semințele de coriandru sunt cunoscute pentru acțiunea lor asupra sistemului digestiv.

În frunze, coriandrul este un element esențial al diverselor preparate internaționale. Garnitura tailandeză, tocană de pui sau creveți, tipică pentru Thailanda, falafele sau chiar ceviche, o tartă de pește sau crustacee din America Latină. Adăugați-le tocate la sfârșitul gătitului pentru a vă bucura de toate beneficiile sale!

Adauga un comentariu