Diete si regimuri

Nautul, ingredientul vedetă din hummus: ce beneficii are

Publicat: 03 iul. 2020
humus
Beneficiile nautului

Beneficiile nautului. O leguminoasă tipic mediteraneană, năutul este folosit în multe preparate, în special din Orientul Mijlociu: hummus, falafel, salată, cuscus.

Ca toate leguminoasele, năutul este foarte interesant din punct de vedere nutrițional. Este una dintre cele mai populare leguminoase datorită beneficiilor sale digestive, indice glicemic scăzut și puterea sa mare de sațietate. Este, de asemenea, o modalitate excelentă de a mânca proteine ​​intr-o dietă vegetariană.

Beneficiile nautului: campionul proteinei vegetale

Cu o rată calorică moderat ridicată – 170 la 100 de grame – este greu de crezut că acest aliment este recomandat pentru cei care doresc sa slabeasca. Si totusi!

Datorită acțiunilor sale asupra tranzitului intestinal (și anume încetinirea digestiei datorită fibrelor pe care le conține) și a predominanței sale în proteine ​​vegetale – recunoscute pentru proprietățile lor excepționale de „supresant” a apetitului, consumul de năut reduce semnificativ aportul zilnic de calorii și promovează pierderea în greutate.

O sursă excelentă de oligoelemente

Sub formă de făină sau integral, năutul este o sursă excelentă de oligoelemente necesare bunei dezvoltări a metabolismului. Manganul și cupru – agenți de protecție majori împotriva radicalilor liberi – sunt prezenți din abundență în năut.

Aceste două săruri minerale sunt implicate în multe procese metabolice, în special în conservarea membranei care înconjoară celulele corpului.

Beneficiile nautului: un aliat sănătos

Această protecție este esențială pentru a lupta împotriva stresului oxidativ, responsabilă pentru dezvoltarea de afecțiuni precum cancere, boli coronariene, neurodegenerative și îmbătrânirea pielii.

În plus față de acești nutrienți, vitamina B9 prezentă în năut promovează crearea de noi celule. Prin urmare, includerea regulată a năutului în meniuri este, prin urmare, un obicei de adoptat rapid pentru a vă întări apărările naturale.

Adauga un comentariu