Frumusete

Care sunt beneficiile pentru par ale otetului de cidru de mere?

Publicat: 18 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Care sunt beneficiile pentru par ale otetului de cidru de mere
Beneficiile pentru par ale otetului de cidru de mere

Beneficiile pentru par ale otetului de cidru de mere. Recunoscut pentru beneficiile sale pentru sanatate si frumusete, otetul de cidru de mere a fost numit elixirul tineretii. Fabricarea sa rezulta dintr-o dubla fermentare a sucului de mere, a carui zahar se transforma în alcool. Apoi se îmbogateste cu acid acetic. Acest continut de acid acetic si pH-ul sau acid, apropiat de piele si par, este cel care confera otetului de cidru de mere puterile sale.

In afara de acid acetic, otetul din cidru de mere mai contine si alti acizi, vitamine, saruri minerale si aminoacizi. De-a lungul secolelor, otetul a fost folosit in numeroase scopuri, de la prepararea muraturilor si asezonarea salatelor, pana la curatarea obiectelor electrocasnice si reducerea febrei. Recent, otetul din cidru de mere a inceput sa fie considerat chiar un tonic pentru organism si utilizat ca remediu naturist, desi dovezile stiintifice care sa ii ateste beneficiile reale in acest sens sunt inca insuficiente.

Stralucire

Efectul sau de stralucire nu trece neobservat si acest lucru se datoreaza faimosului sau pH acid. În contact cu parul, otetul de cidru de mere il netezeste si ii ofera o suprafata reflectorizanta la lungimi. Ca bonus, acesta neutralizeaza calcarul. Otetul de cidru de mere face parul foarte matasos, mai usor de pieptanat.

Beneficiile pentru par ale otetului de cidru de mere. Îmbunatateste culoarea

Sub actiunea tratamentelor chimice, cum ar fi produsele de colorat, firele de par se îndreapta. Otetul de cidru de mere, combinat cu un tratament hidratant (ulei de nuca de cocos, ulei de avocado) ca pas final, este ideal.

Anti-impuritati

Continutul sau de acid acetic ajuta la deblocarea particulelor de praf, polen, poluare. De asemenea, elimina reziduurile de produse pentru par care se pot acumula pe scalp, facând parul mai aerisit.

Este otetul de cidru de mere potrivit pentru toate tipurile de par?

Daca pH-ul sau acid are avantaje, aciditatea otetului de cidru de mere poate slabi parul cu tendinta de uscaciune. Fii atenta si la scalpurile sensibile, pe care le-ar putea irita! Prin urmare, este recomandat sa-l utilizam ocazional pe parul sanatos, precum si pe un scalp care nu prezinta nicio patologie. Este foarte eficient pe parul gras.

Adauga un comentariu