Diete si regimuri

Quinoa: 3 motive întemeiate pentru a o consuma

Publicat: 02 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Quinoa 3 motive întemeiate pentru a o consuma
Beneficiile quinoa

Beneficiile quinoa. Bogată în proteine ​​și fără gluten, quinoa este o sămânță mică care a devenit foarte trendy, ceea ce vă permite să inlocuiți orezul și pastele in unele preparate. Fără gluten, poate fi consumata de persoane intolerante sau care suferă de boală celiacă.

Quinoa poate fi gătită ca o cereală, dar are și alte avantaje care o fac un aliment interesant pentru vegetarieni, printre altele.

Beneficiile quinoa

Nu contine gluten și, prin urmare, poate fi consumat de persoane intolerante sau care suferă de boală celiacă.

Quinoa echilibrează mâncărurile vegetariene. Quinoa oferă multe elemente utile persoanelor care nu consuma carne în special. Oferă o cantitate interesantă de proteine ​​(15 g la 100 g), mai mult decât în ​​cereale precum orez, grâu. Aceste proteine ​​ajută la menținerea masei musculare.

Quinoa oferă, de asemenea, cei opt aminoacizi esențiali pentru adulți, ceea ce nu este cazul cerealelor precum orez, porumb, grâu care trebuie să fie cuplate cu leguminoase.

De asemenea, asigură 9 g de fier la 100 g. Deși este vorba despre fier mai puțin absorbit de organism decât cel al cărnii, este util ca globulele roșii să lupte împotriva anemiei.

Pentru a-i promova absorbția, este suficient să consumăm, în aceeași masă, un aliment bogat în vitamina C, cum ar fi citricele, kiwi.

Quinoa promovează digestia ușoară

Această pseudo-cereală oferă 6 g de fibre la 100 g, mai mult decât orez integral. De asemenea, oferă o senzație rapidă de sațietate.

Quinoa vă ajută să vă controlați nivelul de colesterol

Quinoa este săracă în grăsimi, conține 1,2 g la 100 g și este bogată în fibre. Acestea din urmă sunt utile în prevenirea bolilor cardiovasculare, deoarece ajută la reglarea nivelului de colesterol, ajutând la eliminarea de grăsime.

Beneficiile quinoa. Quinoa energetică, bogată în potasiu și calciu

Cu 380 kcal la 100 g și 6,9 g carbohidrați complexi, quinoa furnizează la fel de multă energie ca orezul, pastele. Această energie este utilă iarna pentru a reîncărca bateriile. Indicele glicemic este scăzut: 35, ceea ce este interesant.

Quinoa este bogată în potasiu. Acesta oferă 740 mg la 100 g, ceea ce reprezintă mai mult de o treime din necesarul zilnic de acest mineral, care este esențial pentru reglarea tensiunii arteriale și a impulsurilor nervoase.

Quinoa furnizează calciu

Cu 60 mg la 100 g, răspunde între 7 și 8% din nevoile zilnice. Acest lucru este util pentru persoanele care consumă puține produse lactate sau deloc.

Adauga un comentariu