Terapii alternative

Beneficiile somnului din timpul zilei: ajută creierul şi reduce stresul

Publicat: 20 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Beneficiile somnului din timpul zilei ajută creierul şi reduce stresul
Beneficiile somnului din timpul zilei

Beneficiile somnului din timpul zilei. Ați simțit vreodată oboseala insuportabilă, letargie care vă scurge toată energia imediat după prânz? Dacă cunoști acest sentiment, nu ești singur. Și poate este momentul să recunoaștem că încetinirea ritmului și luarea unui pui de somn poate face o diferență mare pentru productivitate.

O pauză anti-stres

Puiul de somn ne stimuleaza memoria, ne eliberează creativitatea și reduce stresul. Deci spun specialiștii. Cu alte cuvinte, un pui de somn ne ajută să rămânem sănătoși. Așa că uitați de cafea sau de Red Bull… luați un pui de somn rapid. Acest obicei este ideal pentru a începe a doua jumătate a zilei.

Bill Anthony, psiholog american și director al Centrului de reabilitare psihiatrică al Universității Harvard, studiază de 20 de ani beneficiile somnului ca formă de eliberare a stresului. El spune că acesta îmbunătățește apărările noastre imune și contribuie semnificativ la reducerea cortizolului, hormonului stresului. De asemenea, promovează memorarea și, prin odihnirea creierului, ușurează asimilarea de informații noi. Alte studii spun că aceste 20 de minute de somn ne sporesc creativitatea și ne cresc capacitățile intelectuale cu 20%! În cele din urmă, un pui de somn de 20 de minute ne poate oferi beneficiul echivalent a două ore de somn atunci când este practicat în fiecare zi.

Mai jos sunt câteva secrete pentru un bun pui de somn:

Beneficiile somnului din timpul zilei.  Alegeți locul pentru somn

Contrar credinței populare, un pui de somn nu este luat în pat, care este rezervat pentru noapte. Puteți dormi pe un scaun, hamac sau pe o canapea – cheia este să fie cât mai relaxat și confortabil. Dar mai presus de toate, izolați-vă de zgomot.

Închideți telefonul

Pentru a adormi rapid, trebuie să elimini teama de a nu fi deranjat. Opriți telefonul și blocați ușa camerei în care vă veți odihni și cereți să nu fiti deranjat aproximativ 20 de minute. Acest lucru te va face să adormi mai ușor.

Stai la lumină

Pentru a te trezi reîmprospătat, nu trimite semnale contradictorii corpului tău plonjându-l în întuneric. Așa că lăsați jaluzelele deschise și puneți-vă doar o mască de somn dacă vă deranjează lumina.

Beneficiile somnului din timpul zilei. Găsiți o poziție bună

Pentru a vă cufunda rapid în somn, corpul trebuie să fie cât mai relaxat. Nu uita să-ți desfaci cravata sau cămașa. Important: nu vă încrucișați picioarele.

Alegeți momentul potrivit

Suntem cu toții diferiți. Toată lumea ar trebui să-și asculte ceasul biologic pentru a alege momentul perfect pentru a trage un pui de somn. Cei mai mulți dintre noi dormim în jurul orei 2:00 – 3:00, după prânz. Dacă este posibil, acesta este momentul ideal pentru un pui de somn.

Setează-ți ceasul de alarmă

Un pui de somn rapid are efect asupra capacității tale de a întreprinde lucruri noi. Cu toate acestea, dormitul mai mult de 20 de minute va va da peste cap restul zilei. Vei ajunge să te simți obosit. Deci nu uitați să vă setați alarma.

Beneficiile somnului din timpul zilei. Respirați și relaxați-vă

Pentru unii, este dificil să adoarma repede. Potrivit experților în somn, există un truc care funcționează de fiecare dată. Totul depinde de respirația ta. În primul rând, faceți-vă confortabil. Închide ochii și concentrează-te asupra respirației. Inhalați cât mai profund și expirați cât mai lent. Stabiliți un ritm blând și relaxați-vă mental toți mușchii, de la picioare până la rădăcinile părului.

Regularitate

Este important să respectăm un program regulat de somn. Aceasta creează un ciclu de activitate / odihnă real. Te ajută să adormi și să te trezești mai ușor. Pe măsură ce săptămânile trec, corpul tău se va relaxa mult mai ușor. S-ar putea să puteti sa vă treziți si fără alarmă.

Adauga un comentariu