National

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, ratează termenul limită pentru a forma guvernul! Este o premieră a ultimilor ani

Publicat: 05 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Benjamin Netanyahu premierul Israelului ratează termenul limită pentru a forma guvernul Este o premieră a ultimilor ani
Benjamin Netanyahu

Primul ministru israelian Benjamin Netanyahu a ratat un termen limită de la miezul nopții pentru a pune la punct un nou guvern de coaliție. Eșecul său de a ajunge la un acord marți târziu ridică posibilitatea că partidul Likud al lui Netanyahu să fie împins în opoziție pentru prima dată în 12 ani.

Problema îi revine acum președintelui Israelului, Reuven Rivlin, care se așteaptă să se consulte cu liderii partidelor aleși în parlament în martie înainte de a decide cum să procedeze.

Benjamin Netanyahu va rămâne pentru moment premierul Israelului

Turbulențele nu înseamnă că Netanyahu va fi forțat imediat să demisioneze din funcţia de premier. Dar se confruntă brusc cu o amenințare serioasă la îndelungata să guvernare. Oponenții săi au purtat deja discuții informale în ultimele săptămâni pentru a pune bazele unui acord de partajare a puterii.

Likud a publicat o declarație în care spunea: „Datorită refuzului lui Bennett de a se angaja într-un guvern de dreapta, ceea ce ar fi condus cu siguranță la formarea unui guvern cu adăugarea de membri suplimentari ai Knesset, prim-ministrul Netanyahu a redat mandatul președintelui . ”

Biroul președintelui Reuven Rivlin a spus: „Mâine dimineață, președintele va fi în contact cu privire la continuarea procesului de formare a guvernului”.

Premierul Benjamin Netanyahu a suferit o înfrângere în alegerile recente

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a suferit o înfrângere la alegerile recente care au avut loc în Israel. Partidul Likud al lui Netanyahu și aliații săi au cu cel puțin șapte locuri mai puţine decât pragul de 61 din parlamentul de 120 de locuri.

Asta în timp ce Yair Lapid, al cărui partid centrist Yesh Atid ar trebui să câștige între 16 și 18 locuri în Knesset, s-a declarat „mândru” de realizarea „enormă” a partidului său.

„Am început deja în această seară să purtăm discuții cu unii dintre liderii blocului pentru schimbare și voi continua în următoarele zile”, a spus el, adăugând că va „face tot posibilul pentru a stabili un guvern sănătos în statul Israel „.

Cel mai probabil, premierul a pierdut alegerile şi din cauza anchetei penale pe care o are în curs. Benjamin Netanyahu este cercetat penal pentru luare de mită şi fraudă . Ar exista suspiciuni, potrivit surselor citate, că Benjamin Netanyahu ar fi primit mită, în 2009, un milion de euro de la un om de afaceri francez condamnat pentru fraudă, Arnaud Mimran.

Pandemia de COVID-19 din Israel i-a slăbit autoritatea premierului

O altă problemă pe care a avut-o premierul Benjamin Netanyahu în ultima perioadă este şi pandemia de COVID-19. Situaţia dificilă cu care s-a confruntat Israelul i-a slăbit autoritatea premierului dar şi încrederea de care se bucura în rândul populaţiei. De altfel, Israelul a dus o campanie intensă de vaccinare împotriva COVID-19 şi, începând de câteva săptămâni, în ţara menţionata mai sus, restricţiile par să fie de ordinul trecutului

Adauga un comentariu