National

Berceni și Clinceni rămân în carantină

Publicat: 04 dec. 2020
sediul Primăriei Berceni
sediul Primăriei Berceni

Localitățile Berceni și Clinceni (plus satele aparținătoare), din județul Ilfov rămân în carantină, după ce Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a semnat ordinele pentru această măsură.

Localitățile vor rămâne în carantină până în seara zilei de 10 decembrie și să nu mai fie prelungită, dacă numărul infectărilor cu coronavirus va scădea.

„În urma emiterii Ordinelor Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Secretar de Stat dr. Raed ARAFAT, începând cu data de 03.12.2020, ora 22:00, pentru o perioadă de 7 zile, măsura de carantinare zonală a fost prelungită în următoarele localități ilfovene: Berceni și Cliceni”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Ilfov.

Prelungirea carantinării în Berceni și Clinceni, propusă ca urmare a analizelor de risc întocmite de către DSP Ilfov

Potrivit sursei citate, prelungirea măsurii de carantinare zonală a celor două localități a fost propusă ca urmare a analizelor de risc întocmite de către Direcția de Sănătate Publică Ilfov și a avizelor emise de către Institutului Național de Sănătate Publică.

Conform datelor transmise de către DSP Ilfov, rata de incidență cumulată calculată la data de 03.12.2020 pentru ultimele 14 zile și numărul de cazuri confirmate cu infectare SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile înregistrate în localitățile carantinate este de 7,13 în Berceni și de 5,88 în Clinceni.

În Berceni, rata de incidență este de 7.13/1000 locuitori. Din populația totală de 9.394 de locuitori, numărul de cazuri confirmate cu infectare SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile (fără cazuri din focare) a fost de 67 de persoane.

În Clinceni, rata de incidență este de 5.88/1000 locuitori. Din populația totală de 7.478 de locuitori, numărul de cazuri confirmate cu infectare SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile (fără cazuri din focare) a fost de 44 de persoane.

În carantină de pe 19 noiembrie

Comunele Berceni și Clinceni din județul Ilfov au intrat de joi, 19 noiembrie, în carantină, cu o rată de infectare de 10,11 la mia de locuitori, respectiv 10,03.

Prefectura Ilfov anunță joi că pentru comuna Berceni se instituie măsura de carantină zonală, în urma emiterii ordinului șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Măsura s-a instituit pentru o perioadă de 14 zile. Măsurile au fost propuse ca urmare a faptului că în Berceni, județul Ilfov, rata de incidență cumulată calculată miercuri pentru ultimele 14 zile a atins valoarea de 10,11 la mia de locuitori. Mai exact, din populația totală de 9.395 de locuitori, numărul de cazuri confirmate cu infectare SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile (fără cazuri din focare) a fost de 95 de persoane.

Carantina pentru municipiul Slobozia a fost prelungită cu încă 7 zile

Carantina pentru municipiul Slobozia a fost prelungită cu încă 7 zile. Aceasta este a patra săptămână în care se aplică măsuri stricte de prevenire a răspândirii coronavirusului, în condiţiile în care incidenţa cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 a ajuns la 7,81 la mia de locuitori.

Prin ordinul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) din 3 decembrie, măsura de carantină zonală a municipiului Slobozia se prelungeşte pentru o perioadă de 7 zile.

Astfel, în perioada următoare, vor trebui respectate în continuare măsurile impuse în ultimele trei săptămâni în încercarea de a limita răspunderea coronavirusului.

Printre altele, se menţine limitarea capacităţii magazinelor/supermarketurilor/hipermarketurilor la maximum 30%, cu respectarea normelor de distanţare fizică.

În cazul centrelor comerciale/parcurilor comerciale, se limitează accesul persoanelor, astfel încât să se asigure 8 metri pătraţi/persoană. În judeţul Ialomiţa, de la debutul pandemiei s-au înregistrat 4.910 cazuri de COVID-19, 96 de noi cazuri fiind raportate joi, 3 decembrie.

Adauga un comentariu