Medicamente

Betablocantele reduc riscul de atac de cord in urma unor suferinte mari

Publicat: 14 feb. 2020

Betablocantele reduc riscul de atac de cord. În termen de 6 luni de la moarte, persoanele care și-au pierdut o persoană iubită prezintă un risc crescut de atac de cord sau cardiomiopatie din cauza stresului (sindrom de cord rupt). Administrarea de betablocante ar reduce acest risc.

„Riscul crescut de atac de cord sau sindrom de cord rupt în timpul unei perioade de deprimare poate dura până la 6 luni. Este cel mai mare în primele zile după pierderea persoanei iubite, dar rămâne de patru ori mai mare în luna următoare decesului”, explică profesorul Geoffrey Toffler, profesor de cardiologie la Universitatea din Sydney (Australia). Aflat in fruntea unei echipe de cercetători de la North Shore Hospital din Sydney, el a efectuat un studiu clinic pentru a descoperi modul în care factorii de risc cardiac ar putea fi redusi în perioada de doliu.

Betablocantele reduc riscul de atac de cord

„Am căutat să stabilim dacă betablocantul (metoprolol 25 mg) și aspirina (100 mg) au redus markerii riscului cardiovascular și anxietății, fără a afecta negativ intensitate doliului”, subliniază cercetătorii. Studiul lor publicat în American Heart Journal concluzionează că betablocantele și aspirina sunt medicamente care ar putea reduce eficient riscul cardiovascular în 6 săptămâni de la dispariție. Concluzii care se alătură celor ale psihiatrului și cercetătorului canadian Alain Brunet, care deja folosește betablocante pentru a ajuta inimile frante.loading...

Adauga un comentariu