Magazin

Bicarbonat de sodiu cu miere – 6 beneficii si 2 retete

Publicat: 26 mart. 2018
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bicarbonat de sodiu cu miere  6 beneficii si 2 retete
1

Bicarbonatul de sodiu a fost folosit inca din Antichitate pentru a combate numeroase boli, de la problemele dermatologice pana la gripa. Citeste in continuare pentru a afla mai multe despre acest produs incredibil.

Ai incercat vreodata sa combini bicarbonat de sodiu cu miere? Bicarbonatul de sodiu este o pudra alba pe care, datorita utilizarilor sale multiple, fiecare dintre noi o are in bucatarie. Mamicile folosesc acest produs atunci cand gatesc sau fac curat.

Bicarbonatul de sodiu poate fi obtinut cu usurinta din natura, dar a fost comercializat astfel incat toti cei care au nevoie de el sa il poata avea la indemana. Trebuie sa mentionam ca acesta nu contine deloc aditivi, o proprietate ce ofera multe avantaje.

Beneficiile incredibile ale bicarbonatului de sodiu

Inainte sa incepi sa folosesti bicarbonat de sodiu cu miere, este important sa-ti anunti doctorul ca vrei sa consumi primul ingredient si sa specifici cantitatile. Astfel, vei fi sigur ca remediul nu va avea un impact negativ asupra sanatatii tale.

Iata care sunt principalele beneficii pe care bicarbonatul de sodiu le ofera:

1. Sustine digestia

Bicarbonatul de sodiu este un aliat de nadejde al sistemului digestiv. Acesta amelioreaza flatulenta si stimuleaza digestia alimentelor grele.

Vezi si: Bea zilnic, dupa ce trezesti, apa cu lamaie! Vezi de ce este important

2. Este un antiacid natural

Pacientii cu reflux gastroesofagian vor avea mult de castigat daca aleg sa consume bicarbonat de sodiu. Acesta converteste acidul clorhidric care urca din stomac in esofag in clorura de sodiu, stopand senzatia de arsura si asigurand o stare de bine.

3. Este un agent de purificare

Combinand bicarbonat de sodiu cu miere, obtii un remediu care poate ajuta ficatul sa descompuna toxinele pe care organismul uman nu le poate metaboliza. Totodata, acest remediu este bogat in vitamina C si potasiu, drept pentru care este unul dintre cei mai buni antioxidanti disponibili.

4. Are un efect antiseptic

Datorita proprietatilor sale, bicarbonatul de sodiu poate combate infectiile si neutraliza bacteriile si virusurile. Acesta este celebru pentru abilitatea sa de a reduce durerea si inflamatiile cauzate de infectiile in gat.

Vezi si: Forma de cancer ce poate fi anuntata de febra, oboseala sau scadere inexplicabila in greutate

5. Este un remediu antigripa

Bicarbonatul de sodiu este folosit frecvent pentru a trata gripa si diverse alte probleme de sanatate. Acesta este un aliat de nadejde daca vrei sa combati virusurile care provoaca gripa. In plus, bicarbonatul poate ameliora simptomele experimentate din cauza infectiilor.

6. Este util impotriva cistitei

Consumand bicarbonat de sodiu, iti ajuti organismul sa creeze o bariera protectoare impotriva bacteriilor. Daca suferi de o infectie urinara, poti apela la acest produs pentru a trata simptomele experimentate.

Cum sa prepari bicarbonat de sodiu cu miere

Bicarbonatul de sodiu este incredibil cand vine vorba de combaterea bacteriilor, a infectiilor si a mai multor boli. Intr-un mod asemanator, combinand bicarbonat de sodiu cu miere, obtii un remediu ideal pentru problemele dermatologice, in special pentru cele care afecteaza fata.

Vezi si: 10 semne ca ai lipsa de vitamina D. Alimente pe care sa le consumi

Pe langa faptul ca exfoliaza pielea si indeparteaza celulele moarte, bicarbonatul de sodiu poate elimina si preveni acneea.

Ingrediente

  • ¼ cana (120 g) de bicarbonat de sodiu
  • 1 cana (250 g) de miere

Mod de preparare

  • Combina bicarbonatul de sodiu cu mierea intr-un castron.
  • Amesteca pana obtii o compozitie groasa si omogena.
  • Incalzeste remediul la bain-marie pentru 10 minute. Amesteca din cand in cand.
  • Ia remediul de pe foc si depoziteaza-l.

Mod de aplicare

  • Consuma 2-3 linguri de bicarbonat de sodiu cu miere in fiecare zi, timp de o luna. Poti lua acest remediu inainte sau dupa mese.
  • Este important sa intrerupi tratamentul dupa o luna de zile si sa eviti alimente precum carnea rosie, faina si zaharurile.
  • Acest remediu naturist te poate ajuta sa tratezi numeroase tipuri de boli, inclusiv diabetul, gripa si tulburarile renale. Inainte de a-l folosi, cere opinia unui medic.

O masca pentru acnee cu bicarbonat de sodiu si miere

Multe persoane apeleaza la combinatia de bicarbonat de sodiu si miere pentru a combate acneea si cosurile. Urmatoarea masca, pe langa faptul ca este ieftina si usor de preparat, are un impact foarte benefic asupra pielii.

Poti aplica masca de mai jos o data sau de doua ori pe saptamana. Te va ajuta sa indepartezi celulele moarte ale pielii, bacteriile si acneea. In plus, deoarece hidrateaza pielea, aceasta ofera fetei un aspect sanatos.

Ingrediente

  • 2 linguri (30 g) de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura (15 g) de miere
  • Zeama de lamaie

Mod de preparare si aplicare

  • Amesteca bicarbonat de sodiu cu miere si zeama de lamaie pentru a prepara o pasta.
  • Intinde aceasta pasta pe fata cu miscari circulare.
  • Las-o sa actioneze timp de 10 minute.
  • Indeparteaza masca cu apa calda.
  • Usuca-ti fata prin tamponare cu ajutorul unui prosop curat.
  • Aplica o crema hidratanta pentru a inchide porii.
Adauga un comentariu