Prima pagină » Sanatate » Frumusete » Bicarbonat de sodiu si lamaie! Cum sa iti decolorezi parul in mod natural: 6 sfaturi pentru a obtine beneficii garantate
Bicarbonat de sodiu si lamaie! Cum sa iti decolorezi parul in mod natural: 6 sfaturi pentru a obtine beneficii garantate

Bicarbonat de sodiu si lamaie! Cum sa iti decolorezi parul in mod natural: 6 sfaturi pentru a obtine beneficii garantate

14 apr. 2021, 12:33,
BZI.ro, în Sanatate

Lămâile chiar funcționează pentru a vă deschide nuanta părului? Experții în îngrijirea părului sustin ca iluminarea naturală funcționează într-adevăr numai dacă ai părul deschis, cu o textură fină. Deci, înainte de a încerca să vă decolorați părul, luați în considerare ce rezultate veți obține. Dacă aveți părul blond, acesta va deveni mai blond. Dacă aveți părul castaniu deschis, s-ar putea să ajungeți la o nuanta de blond închis. Dacă aveți părul brun-închis sau negru, totuși, sucul de lămâie și alte rețete naturale nu il vor deschide.

Dacă ai părul deschis, sucul de lămâie (printre altele) îți poate deschide părul câteva nuanțe.

Cum sa iti decolorezi parul in mod natural: 6 sfaturi

1. Amestecă suc de lămâie cu balsam

Sucul de lămâie funcționează, dar procedați cu prudență: poate fi și periculos. Este atât de acid încât îți poate arde părul. Cel mai bun mod de a-l folosi este amestecându-l cu balsam sau chiar cu ulei de cocos, astfel încât să obții acele beneficii importante hidratante și reparatoare.

2. Aplică vitamina C pe păr

Vitamina C este un agent eficient de iluminare a părului datorită acidului său citric. Zdrobiți o cantitate de vitamina C, o adăugați într-o sticlă de pulverizare și stropiți parul. Lustruiește părul și îndepărtează acumularea de minerale.

3. Folosiți o soluție cu apă sărată

Amestecați apă cu puțină sare și pulverizați părul pe plajă. Aceasta va deschide ușor cuticula părului și o va expune la soare.

4. Adăugați oțet de mere

Oțetul de cidru de mere va dizolva și acumularea de ulei și reziduuri în păr și pe scalp. În plus, oțetul de cidru de mere vă ajută să vă descurcati părul. Amestecați o parte de oțet de mere și șase părți de apă.

5. Combinați bicarbonatul de sodiu și peroxidul de hidrogen

Faceți o pastă folosind bicarbonat de sodiu și peroxid de hidrogen. De unul singur, peroxidul de hidrogen obișnuit din farmacie nu vă va deschide părul, deoarece se va usca înainte de a avea loc orice reacție chimică. Dacă, totuși, combinați peroxidul de hidrogen cu bicarbonatul de sodiu, acesta creează o pastă care poate sta pe păr și poate face magie. Combinați o ceașcă de bicarbonat de sodiu cu trei linguri de peroxid de hidrogen, amestecați-o și aplicați-o pe păr. Lăsați masca sa actioneze timp de 30 până la 60 de minute (dar nu mai mult de 60 de minute), iar părul va deveni mai deschis la 1-2 nuanțe.

6. Aplicați o mască de scorțișoară și miere

Aceasta este o soluție cu miros dulce pentru a decolora în mod natural părul. Când combinați mierea și scorțișoara, se întâmplă ceva magic: cantitățile de urme de peroxid de hidrogen din miere sunt activate de scorțișoară și, atunci când amestecul stă pe părul suficient de mult timp, se va deschide până la două nuanțe. Creați o mască combinând 2 linguri de miere, 1 lingură de scorțișoară și 1 lingură de ulei de măsline (pentru o hidratare suplimentară).

Amestecați totul și adăugați un pic de balsam dacă este prea gros. Apoi, lăsați amestecul să stea timp de o jumătate de oră, oferind scorțișoarei și mierii șansa să se amestece și să se activeze peroxidul de hidrogen. Aplicați amestecul pe păr, fixați-l într-un coc și lăsați-l să acționeze cel puțin patru ore. Este chiar mai bine dacă îl puteți lăsa să stea peste noapte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *