Remedii naturiste

Decolorarea parului cu bicarbonat: iata si alte doua trucuri naturale pentru deschiderea nuantei parului

Publicat: 20 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Decolorarea parului cu bicarbonat iata si alte doua trucuri naturale pentru deschiderea nuantei parului
Bicarbonatul de sodiu este utilizat pe scară largă în îngrijirea părului.

Nu ești mulțumit de culoarea ta actuală? Nu este nevoie să mergeți la coafor, în schimb puteti opta pentru o decolorare folosind ingrediente naturale care nu vă vor deteriora părul. Iată 3 ingrediente pe care le ai acasă, care pot fi folosite pentru o decolorare naturală!

Dincolo de pericolele pentru sănătate, colorarea cu vopsele chimice dăunează foarte mult părului! Ingredientele dure din aceste substanțe chimice slăbesc părul și afectează pielea capului. Acesta este motivul pentru care este indicat să optați pentru alternative naturale pentru colorarea părului. Există multe rețete care sunt făcute cu ingrediente naturale și care nu au efecte nocive asupra sănătății dumneavoastră.

Pentru a îndepărta culoarea părului, există și multe sfaturi naturale. Nu este nevoie să faceți o vizita la coafor pentru a vă decolora părul cu substanțe chimice dure. Știți că puteți obține aceleași rezultate cu ingrediente pe care le aveți acasă?

Iată 3 ingrediente ușor de găsit și de utilizat pentru a vă ajuta să vă întoarceți la culoarea naturală a părului:

Oțetul

Datorită conținutului ridicat de acid, oțetul va fi eficient pentru decolorare. Va ajuta la îndepărtarea vopselei fără a irita scalpul, dar, de asemenea, curăță scalpul și va face părul mai fin și mai strălucitor.

Cum se procedează?

Se amestecă cantități egale de oțet (cidru sau alb) și apă. Cantitatea utilizată va depinde practic de lungimea părului. Aplicați amestecul pe părul umed și înfășurați-l în folie de plastic. Se lasă să acționeze timp de 15 până la 20 de minute. Repetați acest truc de mai multe ori pentru rezultate mai bune.

Vitamina C

Vitamina C este excelentă pentru decolorarea părului.

Cum se procedează?

Într-un castron, puneți 5-10 tablete de vitamina C și adăugați câteva picături de apă. Zdrobiți comprimatele până când obțineți o pulbere. Apoi aplicați-o pe părul ud și înfășurați parul în folie de plastic. Lăsați să actioneze o oră, apoi spălați-vă părul cu șamponul obișnuit.

Pe lângă utilizarea vitaminei C ca mască, o puteți amesteca și în șampon. Luați aceeași cantitate de tablete, zdrobiți-le și amestecați pudra cu șamponul. Lăsați preparatul să acționeze 30 sau 60 de minute, cu părul înfășurat într-o folie de plastic, apoi clătiți.

Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este utilizat pe scară largă în îngrijirea părului. Îi curăță și ajută la scăderea excesului de sebum din scalp. De fapt, acest produs este baza pentru multe rețete naturale de șampon. În plus, proprietățile de curățare a bicarbonatului de sodiu pot ajuta la decolorarea părului.

Cum functioneaza?

Se amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu cu o lingură de șampon natural și se aplică pe păr, apoi se clătește. Repetați acest truc după două sau trei zile.

Adauga un comentariu