Bicarbonatul de sodiu decoloreaza parul si este bun pentru mancarimile scalpului: iata care sunt beneficiile acestei pulberi!

Bicarbonatul de sodiu decoloreaza parul si este bun pentru mancarimile scalpului: iata care sunt beneficiile acestei pulberi!

01 apr. 2021, 14:34
BZI.ro, în Sanatate

Dacă este multifuncțional, este pentru că bicarbonatul de sodiu are un efect de curățare eficient. Pe păr, este utilizat în principal pentru îndepărtarea excesului de sebum, praf, poluare etc. Pe scurt, toate impuritățile care se acumulează în părul nostru!

Dacă il utilizați în mod regulat pentru îngrijirea părului, cum ar fi in măști sau balsamuri, bicarbonatul de sodiu va ajuta la îndepărtarea parabenilor, acționand ca un purificator. Este un adevărat aliat pentru a avea părul frumos!

Bicarbonatul de sodiu respectă mediul înconjurător și părul, deoarece este natural și biodegradabil. Aplicat la rădăcini, bicarbonatul de sodiu va ajuta la eliminarea sebumului. Oricum ar fi, îl puteți folosi chiar și ca șampon uscat cu măsură (cam ca pudra de talc), într-o versiune pură, adică neamestecat cu apă.
tru terminologia „bicarbonat alimentar”. Prin urmare, puteți utiliza produse folosind unul dintre cele trei nume de pe păr.

La ce folosește bicarbonatul de sodiu pe păr?

Bicarbonat de sodiu pentru mâncărimi ale scalpului

Aplicat pe scalp, bicarbonatul de sodiu ajuta la purificarea acestuia și, prin urmare, va face scalpul să respire mai bine. Datorită acestei exfolieri, mătreața va fi eliminată și mâncărimea la fel. Bicarbonatul dietetic are, prin urmare, un efect anti-mătreață, deoarece mănâncă impuritățile.

Dacă acest lucru nu funcționează, pot fi luate în considerare alte metode naturale pentru a trata mâncarea scalpului.

Eliberați culoarea neplacuta cu bicarbonat

Bicarbonatul de sodiu pe părul colorat sau sufitat are un efect dezgustător! Dacă nu vă place culoarea și doriți să scăpați de ea cât mai curând posibil, bicardonatul de sodiu poate functiona ca o înălbitor natural.

Pe de altă parte, dacă tocmai ați aplicat o vopsea de păr și vă place, nu folositi bicarbonatul deoarece exista riscul de a vă estompa rapid culoarea și reflexiile (alternativa va fi oțetul, așa cum vorbesc despre asta).

Bicarbonat și henna: ce efect au?

Deoarece bicarbonatul de sodiu va deschide porii părului, deschiderea acestora înainte de a aplica henna vă va permite să aveți o culoare și mai vie. Dar, odată ce aplicați henna, evitați să folosiți bicarbonat de sodiu, deoarece vă poate deteriora culoarea părului, la fel ca vopselele chimice.

Bicarbonat de sodiu pentru decolorarea părului

Acest produs biodegradabil va elimina culoarea pe care ați aplicat-o, deoarece elimină ceea ce este artificial/in exces pe păr, dar nu va înălbi părul natural.

Aplicarea bicarbonatului de sodiu ca mască sau șampon

Dacă nu doriți să vă creați propriul șampon cu o rețetă de casă, puteți pur și simplu să aplicați bicarbonatul de sodiu adăugând o linguriță de pulbere in șampon.

Cu toate acestea, cel mai bine este să evitați încorporarea bicarbonatului de sodiu în șamponul zilnic. Așa că aveți un al doilea șampon dacă așa intenționați să folosiți bicarbonatul de sodiu. Rețineți că acest dezinfectant nu este alergenic, deci nu veți avea reacții cutanate prin utilizarea acestuia ocazional.

O mască de păr cu bicarbonat de sodiu

Dacă preferați să faceți o mică cură fără să o aplicați prea des, puteți amesteca bicarbonat de sodiu (1/3) cu apă (2/3), turnați pe păr și masați, întinzând pasta pe lungime.

Pentru a ușura dozarea, nu ezitați să puneți cantitatea de bicarbonat de sodiu dorită într-un castron mic și sa adăugați apă încetul cu încetul, astfel încât să nu aveți o soluție lichidă, ci mai degrabă o pastă care să se lipească. Vă recomand să aplicați masca de bicarbonat de sodiu pe părul umed.

În ceea ce privește timpul de expunere, vor fi suficiente 3 minute (nu este ca o mască hidratantă care trebuie lăsată mult timp). Apoi clătiți (cu oțet dacă este posibil pentru a închide porii). În ceea ce privește rezultatul, părul va fi mai suplu, moale și relaxat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *