Actualitate

Bicarbonatul si sucul de lamaie sunt un bun remediu impotriva aparitiei matretii, dar si a parului gras

Publicat: 30 mart. 2020
Remediu împotriva apariţiei mătreţii
Remediu împotriva apariţiei mătreţii

Remediu împotriva apariţiei mătreţii. Mulți oameni merg la doctor din cauza acestei afecțiuni frecvente, asociată cu iritație și mâncărime. Mătreața se prezintă sub forma de mici solzi uscați care acoperă scalpul. Însă nu trebuie să disperați, deoarece puteți scăpa de aceată afecțiune.

Autoarea Shea Zukowski ne dezvăluie într-una din cărţile sale celebre câteva metode simple. Pentru a scăpa de mătreață, putem folosi ingrediente banale din bucătărie. Lămâia, sarea, oţetul şi bicarbonatul de sodiu sunt doar câteva exemple în acest sens.

În cele ce urmează vă vom prezenta două remedii uşoare pentru tratarea mătreţii şi a excesului de sebum. Ingredientele de care aveţi nevoie pentru aceste tratamente sunt sucul de lămâie şi bicarbonatul de sodiu.

Remediu împotriva apariţiei mătreţii

Lămâia este unul din cele mai bune antidoturi pentru tratarea descuamării scalpului.

Ingrediente:
– 125 ml de suc de lămâie
– 250 ml de apă caldă

Cum se prepară. Amestecaţi cele două ingrediente. Pentru o utilizare mai simplă, puneţi soluţia într-un flacon de plastic.

Spălaţi părul cu şampon în mod obişnuit şi clătiţi-l. Aplicaţi soluţia de apă şi lămâie pe par, masând bine scalpul. Lăsaţi-o să acţioneze câteva minute, apoi clătiţi cu apă curată.

Repetaţi tratamentul săptămânal. Dacă problema pe care o aveţi este legată doar de părul gras, diluaţi amestecul cu încă 250 ml de apă.

Bicarbonat pentru îndepărtarea mătreţii

Când mătreaţa este asociată cu un scalp care secretă un exces de sebum, bicarbonatul poate fi cea mai bună soluţie. Acest lucru înseamnă că trebuie să renunţaţi la şamponul obişnuit o perioadă.

Umeziţi părul, apoi luaţi o mână de bicarbonat de sodiu şi masaţi părul ca şi cum v-aţi spăla pe cap cu şampon. Frecaţi mai insistent pielea capului. Clătiţi la final cu apă din abundenţă pentru a îndepărta tot bicarbonatul.

După primele două spălări, părul s-ar putea să devină uscat, însă în cele din urmă îşi va reveni. Totodată, va capăta un luciu frumos.

Adauga un comentariu