Remedii naturiste

Bicarbonatul de sodiu: cum il folosim ca remediu antiacid

Publicat: 26 aug. 2020
Bicarbonatul de sodiu, remediu antiacid
Bicarbonatul de sodiu, remediu antiacid

Bicarbonatul de sodiu, remediu antiacid! Albind dinții și ajutând digestia, bicarbonatul de sodiu este cunoscut pentru efectele sale antiacide.

Această pulbere albă are particularitatea de a capta ioni care creează o aciditate ambientală (H +), pentru a-i neutraliza, indiferent de calea de administrare, pe cale orală sau locală, pe piele și mucoase. Acționează ca un fel de tampon între compuși acizi și alcalini din organism.

Bicarbonatul de sodiu, remediu antiacid: albeste dintii

Bicarbonatul de sodiu este folosit pentru albirea dinților, deoarece este ușor abraziv. De fapt, nu ii albeste cu adevărat, așa cum este cazul peroxidului de hidrogen, dar ii curăță și ii lustruieste de orice pete de suprafață, efectele ale tutunului și plăcii dentare.

Este mai bine să optați pentru paste de dinți specifice, a căror abrazivitate este controlată și pentru utilizare zilnică. Deoarece este greu să apreciezi câtă pulbere de copt să pui pe o periuță de dinți, periajul este adesea mai abraziv. Nu trebuie repetat mai mult de două ori pe săptămână.

Bicarbonatul ajută digestia

Luat înainte de mese, bicarbonatul optimizează digestia, stimulând secreția acidă. De ce? Acesta alcalinizează mediul natural foarte acid al stomacului care, în reacție, secretă mai mulți acizi, ceea ce are ca efect stimularea digestiei. În acest scop, puteți bea un pahar mare de apă cu bicarbonat cu 30 de minute înainte de masă.

Imbunătățește respirația, contracarand aciditatea produselor de degradare a alimentelor a căror fermentare este o sursă de mirosuri rele. Amestecați o jumătate de linguriță de bicarbonat într-un pahar mare de apă.

Bicarbonatul completează tratamentul infecțiilor fungice

Bicarbonatul de sodiu creează un mediu ostil dezvoltării ciupercilor care provoacă infecția cu drojdii, care, prin natură, prospera într-un mediu acid. Este de asemenea calmant și accelerator al vindecării. Este utilizat ca adjuvant alaturi de medicamentele convenționale pentru infecțiile fungice (antifungice).

În cazul unei infecții fungice la nivelul gurii: se folosește ca gargară timp de câteva zile pentru a elimina definitiv ciuperca. De asemenea, poate fi băut astfel diluat, după un tratament cu corticosteroizi inhalatori pentru a preveni o posibilă micoză.

În cazul ciupercii cutanate, în zonele pliurilor (axile, inghinal) sau în spațiile dintre degetele de la picioare, pregătim o soluție de bicarbonat – 14 g la 1 l de apă – pentru a spăla și igieniza pielea înainte de a aplica creme antifungice.

În cazul unei infecții cu drojdie vaginală: se utilizează un săpun pe bază de bicarbonat, a cărui putere alcalină calmează și modifică local pH-ul. Acest tratament trebuie utilizat sistematic, pe lângă tratamentul cu ovule ginecologice.

Adauga un comentariu