Local

Bilanțul deceselor cauzate de coronavirus a ajuns la 631, în Iași. Trei persoane au murit în ultimele 24 de ore

Publicat: 16 mart. 2021
monitor de monitorizare a bătăii inimii
Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore au fost externate 32 persoane

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 16 martie 2021, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 35721 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 161 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

Dintre persoanele confirmate  pozitiv, 7991 au fost externate (cu 30 persoane externate în plus faţă de ziua precedentă).

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 3 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 631.

În ceea ce privește Campania de vaccinare împotriva COVID 19, desfășurată la nivelul judetului Iaşi, conform datelor centralizate, până în prezent au fost efectuate 109374 de vaccinări. Din acest numarul total de persoane vaccinate, 69120 au fost vaccinate cu doza I si 40254 cu doza II. Pe data de 15 martie 2021 au fost vaccinate 2266 persoane. Mentionam ca 1592 de persoane au primit doza I și 674 de persoane au primit doza a II-a. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 234 de reacții adverse ușoare.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 16 martie 2021, sunt ocupate 303 de paturi, din care 46 sunt paturi ATI.

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI

 • 9 paturi ocupate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
 • 4 paturi la Spitalul de Pneumoftiziologie
 • 6 paturi la Spitalul Municipal Paşcani
 • 4 paturi la Spitalul de Recuperare
 • 7 paturi ATI la Spitalul CF Iasi
 • 16 paturi la Spitalul de Neurochirurgie

În momentul de faţă mai sunt libere 3 paturi ATI:

 • 2 paturi ATI la Spitalul de Pneumoftiziologie
 • 1 pat ATI la Spitalul de Recuperare

În spitalele suport COVID-19 mai sunt libere 241 de paturi:

 • 30 paturi la Spitalul de Boli Infecţioase
 • 10 paturi la Spitalul de Pneumoftiziologie
 • 5 paturi la Spitalul Hârlău,
 • 20 paturi ATI la Spitalul de Recuperare
 • 70 paturi la Spitalul C.F Iaşi,
 • 9 paturi la Spitalul “Sf. Spiridon”
 • 26 paturi la Spitalul Militar
 • 71 paturi la Spitalul CF Paşcani

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, sunt ocupate 4 paturi ATI.

4 bolnavi confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 16 martie 2021, un număr de 1526 de persoane se află în izolare, iar 1141 de persoane sunt carantinate la domiciliu.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 35836 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 36651 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Lista statelor cu risc epidemiologic ridicat

Conform Hotărârii nr. 15 din 05 martie 2021, măsurile de carantina intra în vigoare pentru persoanele care sosesc în România din Muntenegru, Andorra, Cehia, Luxemburg, San Marino, Lituania, Slovenia, Serbia, Suedia, Puerto Rico, Olanda, Cipru, Slovacia, Letonia, Estonia, Marea Britanie, Israel, Monaco, Austria, Italia, Polonia, Africa de Sud, Aruba, Spania, Insulele Turks si Caicos, Franta, Emiratele Arabe Unite, Brazilia, Liban, Malta, Saint Lucia, Albania, Bahrain, Chile, Belgia, Uruguay, Maldive, Peru, Macedonia de Nord, Kuweit, Republica Moldova, Barbados, Antigua si Barbuda, Ungaria, Qatar, Palestina, Iordania, Seychelles, Kosovo, Bulgaria, si Paraguay. Au iesit de pe lista urmatoarele tari: Elveţia, Portugalia, Georgia, Statele Unite ale Americii, Panama, Gibraltar, Sint Marteen, Columbia, Irlanda, Belarus, Argentina, Saint Vincent si Grenadine, Guernsey, Insulele Falkland.

Lista actualizată poate fi consultată pe pagina de internet a Institutului Naţional de Sănătate Publică, la link-ul www.cnscbt.ro.  

Măsurile prevăzute în prezenta hotărâre, au intrat în vigoare, pentru țările/zonele/teritoriile aflate pe lista aprobată prin prezenta începând cu data de 06.03.2021, ora 21.00.

Adauga un comentariu