National

Biroul Electoral Central a schimbat regulile pentru alegerile locale

Publicat: 08 sept. 2020
ALT=
Alegeri locale 2020

Cetățenii cu cărți de identitate care expiră după 1 martie vor vota pe 27 septembrie după ce Biroul Electoral Central își va modifica regulile. BEC a decis să permită celor care ale căror documente de identitate expiră după 1 martie și care nu au reușit încă să-și schimbe identitatea să voteze. Prin urmare, pe 27 septembrie ei vor merge la secția de votare înregistrată pe lista electorală permanentă sau la cea unde este arondată adresa la care au domiciliul sau reşedinţa. BEC a decis, de asemenea, ca românii care nu au obținut vize de flotant până la 4 septembrie 2020 ar putea participa doar la alegerile locale din orașul lor natal.

STS a început, de asemenea, să distribuie tablete de vot. Secțiile din toată țara vor primi 22.475 de tablete. Biroul Electoral de la București a fost hotărât cu puțin timp în urmă, în ce ordine, partidele vor fi trecute pe buletinele de vot la alegerile locale din București din 27 septembrie.

Iată care este ordinea candidaților la alegerile locale pentru Capitală

Primele cinci partide înscrise pe buletinele de votare sunt ALDE, PSD, PMP, PNL şi UDMR. Alianța USR-PLUS se află pe locu 11. Alianța Pro București 2020 se află pe ultima poziție. Mai jos vom reda ordinea atât pentru Primăria Generală a Municipiului Bucureşti cât și pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

1. ALDE 2. PSD 3. PMP 4. PNL 5. UDMR. 6. PRM. 7. ADER 8. Partidul Puterii Umaniste social-liberal 9. Partidul Alternativa Dreaptă 10. Partidul Naţiunea Română 11. Alianţa USR-PLUS 12. Alianţa pentru Unirea Românilor 13. Partidul Verde 14. Alianţa Naţională Tărănist. 15. Partidul Social Democrat independent 16. Partidul Ecologist Român 17. Partidul Forţa Identităţii Naţionale 18. Partidul Noua Românie 19. Partidul România Europeană 20. Partidul Republican din România 21. Alianţa Pro Bucureşti 2020.

Numerele de ordine de pe buletinele de vot pentru alegerea primarului general al Municiupiului București sunt următoarele:

1. Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu
2. Gabriela Firea
3. Traian Băsescu
4. Ileana-Daniela Nănău
5. John-Ion Barbu
6. Claudiu-Richard Târziu
7. Florin Călinescu
8. Radu Ghidău
9. Bogdan-Dragoș-Aureliu Marian-Stanoevici
10. Valentina-Magdalena-Laura Bistriceanu
11. Laufer Harry-Ilan
12. Sebastian-Constantin Ilan
13. Alexandru-Ion Coita
14. Ioan Sîrbu
15 Candidat independent Nicușor Dan
16. Candidat independent Octavian Bădescu
17. Candidat independen Radu-Octavian Moraru
18. Candidat Independent Cătălin-Ioan Berenchi.

Ludovic Orban, despre strategia de campanie: ”Trebuie să periem sectorul, să mergem din casă în casă”

Ludovic Orban, despre strategia de campanie: ”Trebuie să periem sectorul, să mergem din casă în casă”. Luni, 7 septembrie 2020, preşedintele PNL a arătat că în sondajele actuale, Nicuşor Dan, candidatul PNL şi USR PLUS la Primăria Capitalei, are cu minim 4% mai mult decât Gabriela Firea în preferinţele cetăţenilor. De asemenea, a mai mențționat că Adrian Moraru, candidat la Sectorul 3, a înregistrat un salt de 25% faţă de debutul campaniei.

„În sondajul de dinainte de campanie, Firea avea în faţa lui Nicuşor Dan procente bune, aproape 10%, şi astăzi Nicuşor Dan este peste Firea cu minim patru procente, în funcţie de prezenţa la vot. Despre opţiunile pentru candidaţii la Primăria Sectorului 3 vă spun doar atât: Adrian Moraru a înregistrat un salt de peste 25% şi îi suflă în ceafă lui Robert Negoiţă. Eu vă garantez că se poate. Încrederea de care se bucură USR PLUS şi Partidul Naţional Liberal în sectorul 3 este de peste 50%, iar intenţia de vot efectivă pentru cele două formaţiuni politice de dreapta care şi-au dat mâna şi s-au unit pentru a salva sectorul 3 şi pentru a da o perspectivă de dezvoltare a sectorului 3 este de aproape 50%.

Mai mult, 75% dintre nehotărâţi, dacă îi convingem să vină la vot, sunt înclinaţi să voteze cu Nicuşor Dan şi cu Adrian Moraru, pentru că este cea mai serioasă soluţie. (…) Trebuie să periem sectorul, să mergem din casă în casă, să fim prezenţi în toate spaţiile publice, să ajungem să interacţionăm cu oamenii şi să le spunem lucruri de bun simţ şi anume este nevoie de o schimbare profundă în bine în Bucureşti şi în sectorul 3”, a declarat Orban.

Comentarii
  • Si cartea mea de identitate expira dupa 1 martie. E valabila pana in 2025 dar va expira dupa 1 martie.
    Ce zici, sa imi schimb identitatea ?
    (Citeste ce ai scris )

Adauga un comentariu