Culinar

Biscuiți sărați cu cașcaval și măsline. O bucurie în fiecare mușcătură

Publicat: 28 dec. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Biscuiți sărați cu cașcaval și măsline. O bucurie în fiecare mușcătură
Nu vă opriți la brânzeturi, pentru că opțiunile sunt nenumărate

Acești biscuiți sărați cu cașcaval și măsline pot fi preparați cu o mulțime de arome diferite – melasă, pastă de măsline, pesto, nuci tocate și orice fel de brânzeturi rămase în frigider. Fie că îi preparați pentru o ocazie deosebită sau căutați pur și simplu să faceți niște gustări coapte în casă, acești biscuiți sărați sunt greu de refuzat. În plus, sunt o modalitate excelentă de a utiliza ingredientele și proviziile rămase în cămară.

Biscuiți sărați din foietaj

Nu vă opriți la brânzeturi, pentru că opțiunile sunt nenumărate: amestecați cu pesto pentru o aromă proaspătă sau presărați-i cu nuci tocate pentru o textură ușor crocantă. Fiecare lot se păstrează într-un recipient ermetic timp de până la 5 zile. Cu toate acestea, șansele sunt că vor fi devorați cu mult înainte de acest termen. Ingredientele de care veți avea nevoie sunt: 125 g unt, 300 g făină albă, 150 g brânză tare (cum ar fi cheddar sau parmezan) rasă, 1/2 linguriță pudră de muștar, 3 lingurițe de pastă de roșii, 50 g măsline tocate și 1 ou bătut.

Puneți bucata de unt în congelator timp de 30 de minute, iar făina într-un bol mare. Răzuiți untul în bolul cu făină și adăugați 100 g din brânza tare rasă, pudră de muștar și ¼ linguriță de sare în bol. Amestecați până când untul și brânza sunt acoperite cu făină. Adăugați 150 ml de apă rece și amestecați cu rapiditate (ar putea fi necesari încă 25 ml de apă pentru a omogeniza aluatul). Framântați puțin cu mâinile până nu mai găsiți porțiuni uscate (aluatul va avea bucăți rase de unt și cașscaval în el). Înfășurați-l în folie alimentară și lăsați-l la frigider timp de 30 de minute.

Cum modelăm foietajul pentru a obține forma de palmier

Pe o suprafață ușor presărată cu făină, întindeți aluatul într-un dreptunghi aproximativ 35,5 x 40 cm. Întindeți pasta de roșii pe suprafața aluatului, apoi presărați măslinele tocate și brânza tare rămasă. Începând de la una dintre marginile lungi, rulați aluatul spre mijloc. Apoi rulați și marginea opusă spre mijloc și apăsați rulourile pentru a se lipi ușor între ele. Așezați pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și lăsați-le la frigider cel puțin 30 de minute.

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Clesius. Scoateți rola de aluat din frigider și tăiați-o în felii de 1 cm. Așezați-le cu partea de sus în sus pe tava de copt căptușita cu hârtie de copt, cu o distanță de 1 cm între ele. Ungeți prăjiturile cu oul bătut și coaceți timp de 20-25 de minute sau până când devin aurii și ușor umflate.

După ce s-au răcit, păstrați biscuiții sărați într-un recipient ermetic la temperatura camerei timp de până la 5 zile. Pentru a le reda consistența crocantă, așezați-le pe o foaie de copt și introduceți-le în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius (sau 180°C cu ventilator) pentru 5 minute. O porție din acești biscuiți sărați are 170 de calorii, 1 g fibre, 14 g carbohidrați, 1 g zaharuri, 6 g grăsimi saturate: 6 g, 10 g grăsimi monesaturate și 5 g proteine.

Adauga un comentariu