Actualitate

„Blestemul“ Patriarhului Daniel l-a ajuns pe Ludovic Orban: A pierdut puterea!

Publicat: 08 dec. 2020
Patriarhul Daniel
Patriarhul Daniel nu s-a decis dacă se va vaccina împotriva Covid-19

Pe premierul demisionar Ludovic Orban pare a-l fi atins „blestemul“ Patriarhului Daniel din luna octombrie. Patriarhul Daniel a vorbit în luna octombrie despre căderea regimului comunist din decembrie 1989, la sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou.

„Dumnezeu nu se lasă batjocorit”, spunea Daniel, vorbind despre căderea comunismului ca răsplată a umilirii Sfântului Dimitrie în 1989 de către autoritățile comuniste.

Patriarhul Daniel, deranjat de deciziile luate de Ludovic Orban

Declarațiile Patriarhului Daniel erau făcute în contextul în care fostul premier, Ludovic Orban, anunțase că pelerinajul nu putea să aibă loc. Purtătorul de cuvânt al BOR spunea la vremea respectivă că decizia era una „ofensatoare”.

„În toamna anului 1989, cu prilejul hramului Sfântului Dimitrie cel Nou, în 27 octombire, autoritățile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaște ale Sfântului Cuvios Dimitrie motivând că în aceeași zi, în clădirea de alături, unde era sediul Marii Adunări Naționale, ar avea loc o ședință importantă. Astfel, patriarhul Teoctist a fost obligat să transfere racla de pe Dealul Mitropoliei, de la Catedrală, dar nu a dus-o prea departe, ci la Biserica Sf. Nicolae-Vlădica din apropiere”, a spus patriarhul Daniel.

„Blestemul“ Patriarhului Daniel: „Fraților, Dumnezeu nu se lasă batjocorit”

Patriarhul Daniel a pus căderea comunismului, în urma revoluției din decembrie 1989, pe seama acestei „umiliri” a Sfântului Dimitrie cel Nou.

„Această umilire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost răsplătită în sensul că peste câteva luni regimul comunist a căzut, iar în clădirea de alături, care a devenit Palatul Patriarhiei, în 27 octombrie în anul 2007, chiar de sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, a fost înființat Centrul de presă Basilica al Patriarhiei Române, care prin radio și televiziune transmite de la Catedrala Patriarhală în fiecare zi slujba Sfintei Liturghii și slujba Vecerniei spre bucuria credincioșilor ortodocși români din țară și din diaspora. Fraților, Dumnezeu nu se lasă batjocorit”, a menționat Patriarhul Daniel.

Pelerinajul de Sf. Dumitru din Capitală, permis doar accesul bucureștenilor

Patriarhul Daniel a încheiat spunând că „prin aceasta vedem că `Dumnezeu nu se lasă batjocorit`, după cum spune Sfântul Apostol Pavel (Galateni 6:7). Fraților, Dumnezeu nu se lasă batjocorit. El este îndelung-răbdător, dar este și drept. Mai întâi iubirea Sa milostivă copleșește dreptatea Sa. Dreptatea Sa se arată atunci când El dorește îndreptarea oamenilor, folosind uneori și medicamente amare, nu numai dulci pentru îndreptarea oamenilor și așa îngăduie ca ei să fie certați cu diferite încercări”.

Liturghia era fost punctul central al pelerinajului de Sf. Dimitrie desfășurat în acest an în plină pandemie de coronavirus cu restricții sanitare și de distanțare.

În contextul epidemiei de coronavirus și a creșterii numărului de cazuri din București, odată cu intrarea Capitalei în scenariul roșu și restricțiile aferente, la pelerinajul de Sf. Dumitru din Capitală a fost permis doar accesul bucureștenilor.

La restricția similară de la pelerinajul Cuvioasei Parascheva, motivată de aceleași condiții de pandemie și de creștere a numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, Patriarhul Daniel a dat un comunicat în care a acuzat măsura autorităților ca „disproporționată, discriminatorie și luată fără o consultare prealabilă cu Biserica Ortodoxă Română.”

 Ludovic Orban și-a dat demisia

Luni seara, 7 decembrie, Ludovic Orban și-a depus mandatul. Astfel, Orban a declarat că decizia pe care a luat-o, arată faptul că nu se cramponează în funcția de premier. Mai mult, el a subliniat că își încheie mandatul după un an și o lună, perioadă de grea încercare pentru România. Premierul interimar va fi Nicolae Ciucă.

„Am luat decizia să îmi depun mandatul de prim-ministru. România are nevoie de un guvern responsabil. Decizia mea de astăzi vreau să arate că nu mă cramponez de funcție. Îmi închei mandatul de premier după un an și o lună în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă, în care românii s-au confruntat cu o pandemie și o criză economică fără precedent.”, a declarat Ludovic Orban.

Comentarii
  • ei blestemul…….. e pandemia de Wuhan si restrictiile ce trebuie impuse de autoritati obligatoriu ca sa nu murim toti , in toate tarile lumii sunt restrictii severe, cei care vin la putere trebuie sa mentina la fel restrictiile ca ne ducem naibii toti aruncati in saci de celofan ca animalele

Adauga un comentariu