Titlurile zilei

Blocul dezvoltatorului imobiliar Ștefan Popescu a fost răscolit de inspectori! Constructorul a fost amendat pentru că și-a bătut joc de lucrare. Proprietarii au fost lăsați cu ochii-n soare

Publicat: 11 aug. 2020
Blocul dezvoltatorului imobiliar Ștefan Popescu a fost răscolit de inspectori, iar constructorul a fost amendat din cauza lucrărilor prost executate
Blocul dezvoltatorului imobiliar Ștefan Popescu a fost răscolit de inspectori

Blocul dezvoltatorului imobiliar Ștefan Popescu a fost răscolit de inspectori. Inspectorii de la Inspectoratul Județean în Construcții (IJC) Iași au stabilit că blocul din Aleea Strugurilor a fost construit necorespunzător. Constructorul afaceristului a fost amendat și obligat să refacă deficiențele. „Să fie sănătoși! Ce legătură am eu? Dacă a greșit constructorul, să plătească. Blocul era nou. Au avut probleme pentru că nu au ținut geamurile deschise. Ștefan Popescu este de interes public? Lăsați-mă în pace, dom’le, sunt bolnav”, a spus dezvoltatorul imobiliar

Blocul dezvoltatorului imobiliar Ștefan Popescu a fost răscolit de inspectori. În edițiile trecute ale Cotidianului BZI a fost relatată situația dezastruoasă de la blocul din Aleea Strugurilor, nr.76. Proprietarii de la demisolul clădirii cu regimul de înălțime D+P+3 au acuzat că lucrările de hidroizolație au fost prost executate. Reporterii BZI au publicat fotografii edificatoare care au susținut afirmațiile reclamanților. Deficiențele clădirii au fost observate odată cu primele ploi din primăvara acestui an. De precizat că blocul a fost recepționat în vara anului trecut. Proprietarii l-au contactat pe dezvoltatorul Ștefan Popescu, dar acesta a refuzat să rezolve problema. Între timp, apartamentele de la demisol s-au umplut de mucegai. Proprietarii au depus plângeri la Inspectoratul Județean în Construcții (IJC) Iași, recent fiind finalizat și un control.

Blocul dezvoltatorului imobiliar Ștefan Popescu a fost răscolit de inspectori, iar constructorul promite că va remedia deficiențele

Recent, inspectorii de la IJC Iași au expertizat blocul vândut de dezvoltatorul Ștefan Popescu. În urma controlului, constructorul Wark Trust Com SRL a fost amendat cu 50.000 lei și s-a dispus remedierea lucrărilor executate necorespunzător.

„Construcția este recepționată la data de 16.07.2019 și se află încă în perioada de garanție. Toate apartamentele sunt vândute și intabulate. La două dintre apartamentele de la demisol și la un apartament de la etajul 2 s-au constatat infiltrații ale apelor meteorice, cauza probabilă fiind o hidroizolare defectuoasă în zonele de racordare ale burlanelor colectoare ale apelor pluviale cu instalația de canalizare generală, dar și din cauza realizării unor pante inversate ale spațiilor de circulație (zone pietonale perimetrale, terasă etc. ). De asemenea, s-a mai constatat că, la un apartament de la demisol, zona de tip «curte engleză» are un parapet de protecție mult prea mic, apele meteorice abundente depășindu-l cu ușurință, iar sifonul de pardoseală aferentă nu are capacitatea suficientă de preluare și evacuare a unei cantități mari de apă în scurt timp”, se arată în raportul IJC.

Reprezentanții firmei de construcții susțin că au vorbit cu proprietarii și că lucrările vor fi refăcute

Contactat telefonic, Andrei Ciornei, reprezentant al firmei de construcții Wark Trust Com SRL, a precizat că nu va contesta procesul-verbal.

„O să sprijinim să se rezolve problemele. Inspectoratul și-a făcut treaba. Soluțiile au fost identificate”, a declarat constructorul.

În 2018, conform ultimelor date financiare, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 11,1 milioane lei, profit de 409.916 lei, datorii de 954.601 lei, cu un număr de 84 angajați. Rezultatele controlului au fost comentate și de dezvoltatorul imobiliar Ștefan Popescu.

„Să fie sănătoși. Ce legătură am eu? Dacă a greșit constructorul, să plătească. Blocul era nou. Au avut probleme pentru că nu au ținut geamurile deschise. Ștefan Popescu este de interes public? Lăsați-mă în pace, dom’le, sunt bolnav”, a spus dezvoltatorul imobiliar.

Între timp, cei trei proprietari păgubiți sunt dispuși să-l acționeze în instanță pe afacerist.

Ștefan Popescu a fentat locurile de parcare din Bucium, unde construiește un cartier cu 9 blocuri

Dezvoltatorul imobiliar încearcă să finalizeze cartierul Scala Residence, din Bucium. Dacă inițial blocurile de locuințe colective trebuiau să aibă locurile de parcare în demisolul imobilelor, proiectul a fost modificat. În această combinație a fost complice și Primăria Iași. Recent, a fost eliberată o nouă autorizație de construire pe numele societății STP Business SRL, controlată de Ștefan Popescu. Documentul prevede ca la demisolul a trei clădiri să fie schimbată funcțiunea. În loc de garaje vor fi amenajate apartamente, 12 la număr, cu 2 și 1 cameră. Un apartament cu 2 camere are o suprafață cuprinsă între 53,30 și 60,93 mp, iar un apartament cu 1 cameră are 46,25 metri pătrați. În total, surplusul este 642 metri pătrați. La un preț de vânzare de minimum 1.000 euro pe metru pătrat, Ștefan Popescu câștigă 642.000 euro. Cartierul Scala Residence, de pe fundac Plopii fără Soț, înseamnă 9 imobile cu regimul de înălțime D+P+2. Traficul rutier va fi blocat după darea în folosință a imobilelor.

Comentarii
 • Ce vina are el
  Clienți sa tot cumpere de la asa ziși dezvoltatori
  Se duc cu capul în traista de parca nu mai sunt apartamente de cumpărat în Iași

 • Veniti sa vedeti la Lunca Cetatuii in Astoria si nu numai, cum se construieste. Nu se respecta nici o regula sau distanta. Pun gardurile si casele pe trotuar, acum fac iar blocuri intre case cu o distanta f mica de limita proprietatii si asta numai din cauza coruptiei si spagarilor de la primarie.

 • Pai este prieten la catarama cu Chirica, fotbal in sala, sauna, muzica, etc. Cum puteti spune ca acest om trebuie sa respecte legea? Ar fi culmea! Este nevinovat omul. Ca si astia care au inspectat cladirea in timpul si la finalul constructiei! Alooooooooo, aude DIICOT-tul si DNA -ul?

 • De 30 ani in Iași și în alte orașe se comit astfel de încălcări a legii ,abuzuri ,înșelătorie etc toate cu complicitatea autorităților locale și a altor instituții ale statului care in loc sa fie in slujba cetățeanului sant in slujba dezvoltatorilor ,infractorilor etc din patru în patru ani în preajma alegerilor sacrifica câțiva dintre ei de ochii lumii sau mai pe românește,,aruncam praf in ochii proștilor,, în rest totul decurge normal ei se îmbogățesc noi săracim dar avem speranța a va fi mai bine .Asta nu o să se întâmple nici o dată până când acest flagel numit ,,corupție,, nu va dispărea și odată cu el și cei care o susțin .

 • PANA CAND SE MAI CONSTRUIESC ATATEA BLOCURI IN IASI? Cum este posibil ca nu poate fi oprita aceasta Mafie a constructiilor nelegale? Cine este vinovat la puscarie!!!!!!!!!!!!!! Iasul devine orasul CONTAINER DE BETON, SPATIILE VERZI UNDE MAI SUNT IN ORASUL ASTA? Cine ne poate ajuta sa oprim constructiile nelegale? Trebuie sa facem ceva , nu se mai poate asa!!! Primaria nu vrea sa faca nimic, este impotriva iesenilor nu vrea sa stopeze acest fenomen infractional ? Interesul lor la buzunar cu MITA e f important nicidecum iesenii si Iasul. Cata mita se da la primarie pentru un bloc??????CLANURILE AFACERILOR IMOBILIARE EGAL CLANURI MAFIOTE! Este sau nu implicata Primaria Iasi in afacerile acestor clanuri????

 • Ai dreptate. Totul se deruleaza cu acceptul si ajutorul arhitectului sef si al primarului PSD – PNL . Totul este la nivel de negociere la primaria Iasi. Ce nu se poate pentru unii se pot pentru cumatrii si persoane din anturajul dedicat. Totul va merge de acum si mai bine, pentru mafia dezvoltatorilor, ca
  Primarul Chirica este acum liderul si seful singurilor oameni care se opuneau in sedintele din primarie acelor dezvoltatori. Acum sa vedeti cum se vor aproba pe banda blocuri intre case si blocuri intre alte blocuri.

Adauga un comentariu