Local

Blocuri cu 10 etaje în zona Canta-Dacia! Investitorul a primit autorizația de la Primăria Iași. Are datorii de 8 milioane de euro

Publicat: 21 oct. 2021
Zona Comat din Iași
Primăria Iași a autorizat noi proiecte imobiliare

Pe amplasamentul societății Comat din zona Dacia – Canta va fi construit un cartier rezidențial. Nu demult, terenul a fost achiziționat de societatea Sun Residence. Primăria Iași a autorizat blocuri cu 10 etaje și în zona CUG. Parcările vor fi amenajate în subsol

Primăria Iași autorizează noi investiții imobiliare din municipiu. În luna septembrie 2021 a fost autorizată investiția societății Sun Residence SRL, de pe strada Sergent Grigore Ioan, nr.20, pe amplasamentul din apropierea Comat, care face legătura cu zonele Canta și Dacia. Suprafața deținută de investitor este de 22.355 de metri pătrați. În primă fază vor fi construite două corpuri de clădiri cu locuințe colective. Regimul de înălțime va fi de 2S+P+M (mezanin)+10E+Eth. În total, vor fi amenajate 180 de apartamente, din care 60 cu o cameră și 120 cu două camere. Proiectul prevede 201 locuri de parcare din care 184 în subteran. Sun Residence SRL, cu sediul social în sat Butea, județul Iași, este deținută de Mihai Ioan Mai și Daniel Mihai.

În 2020, firma cu obiect de activitate „dezvoltare imobiliară” a înregistrat o cifră de afaceri de 11,7 milioane lei, profit de 2,3 milioane lei, datorii de 40,4 milioane lei, aprope 8 milioane de euro, cu un număr de 25 de angajați. Terenul a fost cumpărat de la Comat SA, după ce Consiliul Local a avizat proiectul. Nu departe de amplasamentul amintit, pe strada Rampei, nr. 9A, a început construcțiile și firma Conest SA, deținută de controversatul afacerist Viorel Cozma.

Primăria Iași a autorizat două blocuri cu 10 etaje în zona CUG

Totodată, au primit autorizație de construire și soții Claudia și Constantin Adumitroaei. Conform unui Plan Urbanistic Zonal, urmează să fie construite două blocuri de locuințe colective, pe șoseaua Tudor Neculai, nr.77D, în zona CUG. Suprafața de teren disponibilă este de 3.202 metri pătrați. Regimul de înălțime propus este de 2S+D+P+10E. În total, vor fi amenajate 117 unități locative, cu una, două sau trei camere. Vor fi amenjate 190 de locuri de parcare, fiind luate în calcul și funcțiunile de spații comerciale.

„Parcarea se va realiza în subsoluri unde au fost prevăzute: 190 de locuri de parcare pentru autoturisme, dintre care 9 locuri pentru persoanele cu dizabilități, 30 de locuri echipate cu instalații de încărcare mașini electrice. Totodată, sunt propuse 20 de locuri de parcare pentru vehicule cu două roți – motociclete și 110 locuri de parcare pentru biciclete. Din cele 190 de locuri de parcare, 114 vor fi realizate în sistem multiparking. Investitorul are obligația de a înstrăina unitatea locativă numai împreună cu locul de parcare aferent și, în mod corelativ, de a proceda la intabularea dreptului de proprietate a locuinței individuale numai împreună cu locul de parcare achiziționat”, se arată în autorizația de construire.

Sunt anunțate investiții și în zona Copou

În zona Viticultori vrea sa construiască și Maria Busuioc, specializată în colectarea deșeurilor. Aici deține un teren în suprafață de 9.000 de metri pătrați. În vârstă de 62 de ani, deținătoarea societății Covial CVA SRL a obținut o cifră de afaceri de milioane de euro din colectarea deșeurilor feroase. PUZ-ul a fost depus în cadrul Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU) format din arhitecți. De precizat că zona este ocupată cu preponderență de case, dar și blocuri cu regim mare de înălțime. Afacerista, originară din Bacău, vrea să construiască imobile de locuințe colective cu regimul de înălțime P+3. Covial – CVA SRL este un operator economic autorizat pentru colectarea și tratarea vehiculelor scoase din uz, cu puncte de colectare în mai multe orașe din regiunea Moldovei. Totodată, se ocupă și de colectarea plasticului. Pe actualul amplasament se află mai multe construcții care vor fi demolate.
Adauga un comentariu