Local

Blue Air a lansat noi zboruri de pe Aeroportul Iaşi în timp ce se pregăteşte să iasă de pe piaţă, din cauza datoriilor

Publicat: 19 iul. 2022
_____ Vizualizări 6 Comentarii
Blue Air a lansat noi zboruri de pe Aeroportul Iaşi în timp ce se pregăteşte să iasă de pe piaţă din cauza datoriilor
Probleme colosale pentru compania aeriană Blue Air

Ieri, 18 iulie 2022, compania aeriană Blue Air a anunţat lansarea rutei Iaşi – Paris Charles de Gaulle şi Iaşi – Barcelona. Asta în timp ce firmă se pregăteşte cu paşi repezi să iasă de pe piaţă, în urma datoriilor cauzate de amenda dată de ANPC.

„Noi zboruri de pe Aeroportul Iași spre Paris Charles de Gaulle și Barcelona.
Astăzi, 18.07.2022, a fost inaugurată #noua rută ce face conexiunea directă cu aeroportul-hub Charles de Gaulle! Zborurile IAȘI – PARIS (și retur) sunt realizate de compania Blue Air și au două frecvențe săptămânale: lunea și vinerea, după următorul orar:
IAS 18:15 – CDG 20:20
CDG 21:10 – IAS 1:10
Primul zbor Iași-Paris a fost sărbătorit de conducerea Aeroportului Iași și echipajul de zbor Blue Air, punctul culminant fiind botezul aeronavei la decolarea spre noua destinație.
De asemenea, începând cu data de 20 iulie, Blue Air va opera curse regulate IAȘI- BARCELONA (și retur) în fiecare zi de miercuri”, au transmis reprezentanţii Aeroportului Internaţional Iaşi.

Ce spune directorul aerogării ieşene despre lansarea a două curse noi

Romeo Vatră, Director General Provizoriu al R.A. Aeroportul Iași, a transmis mulţumiri companiei Blue Air pentru cele două curse. Însă, cel mai probabil acestea nu vor avea o durată lungă de timp având în vedere situația actuală a firmei.

„Conectarea directă a orașului Iași cu hub-ul Charles de Gaulle este un câștig în plus atât pentru noi, ca aeroport, cât și pentru pasagerii care vor beneficia de această rută premium, în călătoriile spre destinații mai îndepărtate. De altfel, conexiunea cu aeroporturi ce oferă opțiuni de zbor multiple reprezintă un obiectiv strategic în diversificarea portofoliului nostru de destinații. În plus, atât Parisul, cât și Barcelona, orașe ce atrag milioane de turiști anual, sunt printre preferințele de top ale pasagerilor noștri. Ne bucurăm că suntem doar la câteva ore distanță de aceste destinații minunate. Colaborarea deschisă cu toate companiile aeriene ce operează la Iași este esențială pentru dezvoltarea aeroportului, având în vedere că deservim un areal semnificativ de peste 4 milioane de călători și avem datoria de a răspunde cerințelor pentru toate categoriile. Prin introducerea celor două rute directe permanente, Aeroportul Iaşi își dovedește încă o dată importanţa atât în raport cu alte aeroporturi regionale, cât şi pentru comunitate. Mulțumim companiei Blue Air pentru încrederea acordată în dezvoltarea parteneriatului nostru”, a trasmis Romeo Vatră, directorul aerogării din Iaşi.

Pe lângă Paris și Barcelona, Blue Air mai operează de pe Aeroportul Iași zboruri regulate spre Londra (Luton) și Otopeni, precum și curse sezoniere în destinațiile de vacanță Heraklion și Zakynthos.

Blue Air, amendată de ANPC

Săptămâna trecută, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a anunțat că a amendat Blue Air cu suma de 2 milioane de euro pentru anularea a peste 11.000 de zboruri în perioada 30 aprilie 2021 – 30 aprilie 2022, şi obligă compania să returneze clienților banii în maximum zece zile pentru toate zborurile anulate.

Blue Air se pregătește să iasă din piață şi tergiversează primirea procesului verbal privind amenda aplicată de ANPC şi privind obligația de a da consumatorilor banii înapoi, a afirmat, luni, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, într-o conferință de presă.

„Blue Air de mult lua în calcul ieșirea de pe piață. Conform deciziei ANPC, ei trebuie să dea banii înapoi consumatorilor şi să le plătească despăgubiri în termen de 10 zile de la primirea procesului verbal, însă trag de timp. Nu au venit să îl ridice, așa cum era normal. Noi am trimis procesul verbal prin poștă, cu confirmare de primire, iar acum așteptăm să se întoarcă refuzul de primire. Următorul pas este să afișăm pe geam decizia de amendă. În mod normal, dacă știi că ești nevinovat, vii să ridici procesul verbal şi îl contești în instanță, dar dacă nici măcar nu vii să-l ridici, aceasta arată că vrei să tragi de timp. Că poate între timp mai anunți niște curse pe care le anulezi în ultimul moment”, a declarat Horia Constantinescu, șeful ANPC.

Comentarii
  • UN LIBERAL CUM SE RECOMANDA ADICA UN INDIVID CARE CONTEAZA PARTIDUL SI SCLAVII CARE SUNT PUSI SA MUNCEASCA PT PUTINI BANI SA FIE BINE DOAR PT . UNI

  • Dl dir aeroport iasi va anuntam ca murim de foame sub patronajul dv si a infractoarea economica care o tineti la piept.Salariile sunt pt uni de rahat iar pt frecatori de menta super barosane.Da sunt 6 care asi merita salariile nu cei de la faimosul compartiment al INGINERILOR RATATI CUM LI SE ZICE ,pacat acolo e unul singur care are creier si care cand e de tura munceste ceilalti …….Candava cica treaba lor era facuta de alti angajati cu salarii la jumate dar trebuie sa traiasca si dejectiile care au diploma si care nu stiu ca o au…..Sa vina alegerile sa mor daca nu votez ……voi sa ma pupati …..

  • Iar le faceți reclama,de ce?Aceasta firma Blue Kaka,care si bate joc de pasageri,nu returneaza banii inapoi +++ca anuleaza curse!Asa cum se anunta ca acum avem curse spre Paris, Barcelona, săptămâna viitoare veți da anunt..sau anulat!!Trimit promotii peste promotii…cine le mai cumpara bilet Fraierii!!De 2 ani incerc sa mi recuperez banii…Niste nesimțiti!!Dar oare interesează pe cineva????

  • Iar le faceți reclama,de ce?Aceasta firma Blue Kaka,care si bate joc de pasageri,nu returneaza banii inapoi +++ca anuleaza curse!Asa cum se anunta ca acum avem curse spre Paris, Barcelona, săptămâna viitoare veți da anunt..sau anulat!!Trimit promotii peste promotii…cine le mai cumpara bilet Fraierii!!De 2 ani incerc sa mi recuperez banii…Niste nesimțiti!!Dar oare interesează pe cineva????Motiv de a sarbatori,ca fraierii platesc..

  • Datoriile nu sunt cauzate de amenda ANPC. Va documentati intai si apoi veniti cu pareri din astea. Cat despre BlueAir… Faliment placut le doresc.

Adauga un comentariu