O ceașcă (200 ml) de cafea preparată standard, conține aproximativ 95 de miligrame de cofeină.
În comparație cu consumul obișnuit de o ceașcă de cafea, boabele de cafea verde pot avea cantități similare de cofeină. Acest lucru depinde de doza pe care o consumi zilnic. Dacă ne referim la suplimente, conținutul de cofeină al boabelor de cafea verde variază de la o marcă la alta, cu aproximativ 20-50 de miligrame de cofeină per capsulă.
Recomandările de dozare variază de la aproximativ două capsule luate o dată pe zi până la trei capsule luate de trei ori pe zi. Desigur, cafeaua este cunoscută pentru faptul că crește vigilența și energia datorită cofeinei sale și, prin urmare, are efecte ale eliberării anumitor hormoni și neurotransmițători.
Extractul de boabe de cafea verde este considerat, de asemenea, un „stimulant”.
Cofeina este, din punct de vedere tehnic, un medicament și funcționează în moduri similare unor medicamente stimulatoare atunci când vine vorba de afectarea funcțiilor sistemului nervos central.
Consumată, în mod obișnuit, de milioane de oameni în fiecare zi, cofeina are acțiuni directe și uneori semnificative asupra unor părți ale creierului și corpului care controlează excitarea, vigilența, oboseala, anxietatea, metabolismul și somnul.
Beneficii boabe de cafea verde
Ajută la pierderea în greutate sau în grăsime
Semințele de cafea verde au câștigat pentru prima dată popularitate atunci când unele studii au descoperit că are capacitatea de a ajuta la inducerea pierderii în greutate.
Deși cu siguranță nu este o modalitate rapidă de a ajunge la o greutate mai sănătoasă, cercetările sugerează că acidul clorogenic este foarte absorbabil odată consumat și ajută organismul să ardă glucoza și grăsimea stocată pentru energie.
De asemenea, poate reduce inflamația (o cauză principală a diabetului și a altor probleme metabolice), poate încetini eliberarea zahărului în fluxul sanguin și poate ajuta la reglarea eliberării insulinei, care aduce glucoza în celule.
Poate duce la normalizarea zahărului din sânge
Oamenii de știință spun că efectele pozitive ale boabelor de cafea verde asupra zahărului din sânge au de-a face cu capacitatea sa de a reduce inflamația, ajută la atingerea unei greutăți corporale mai sănătoase și poate reduce pofta de alimente inflamatorii.
În același timp, poate fi util pentru scăderea nivelului de glucoză și potențial creșterea energiei.
În timp ce cofeina poate avea efecte pozitive asupra funcțiilor metabolice, chiar și produsele din boabe de cafea verde care au fost decofeinizate par să fie în continuare benefice.
Cafeaua verde poate ajuta la normalizarea nivelului de zahăr din sânge, uneori în mod semnificativ, ceea ce, la rândul său, poate reduce riscul de diabet de tip 2.
Boabele de cafea verde pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale
Multe studii au arătat că extractul de cafea verde poate fi eficient în scăderea tensiunii arteriale.
Un studiu pe 17 pacienți cu hipoglicemie a arătat că, după ce au luat extract de semințe de cafea verde, 13 din cei 17 studenți au experimentat scăderi ale tensiunii arteriale.
Participanții au luat zilnic aproximativ 800 de miligrame de extract, o doză care este considerată ca fiind mare, dar pare a fi foarte eficientă în scăderea tensiunii arteriale.
Alte cercetări arată că dozele mai mici, între aproximativ 50-140 de miligrame, pot fi, de asemenea, benefice pentru scăderea tensiunii arteriale la adulți atunci când sunt luate timp de 4 până la 12 săptămâni.
Există, de asemenea, dovezi că acidul clorogenic are agenți hipoglicemici și poate afecta pozitiv metabolismul lipidelor, ducând la scăderea concentrațiilor de colesterol și trigliceride din sânge.
Boabele de cafea verde au efecte anti-îmbătrânire datorită conținutului de antioxidanți
În studiile în care a fost evaluat extractul de boabe de cafea verde, au fost identificate multe proprietăți antioxidante care pot ajuta la încetinirea diferitelor efecte ale îmbătrânirii.
Acidul clorogenic este responsabil pentru majoritatea acestor proprietăți antioxidante ale boabelor de cafea verde.
Deși nu există un aport/valoare standard recomandat pentru consumul de antioxidanți la oameni, unii experți cred că atunci când o persoană ia 400 de miligrame de suplimente de cafea verde zilnic (de obicei împărțite în două-trei doze), el sau ea va primi o cantitate semnificativă. porțiune din antioxidanții zilnici pe care o persoană ar trebui să urmărească să o obțină din dietă.
Poate ajuta la îmbunătățirea nivelurilor de energie
Cafeaua este cunoscută pentru faptul că ajută să te simți mai puțin obosit și poate să crească nivelul de energie, deoarece conține cofeină stimulantă.
Cofeina este de fapt considerată un drog și este cea mai consumată substanță psihoactivă la nivel mondial.
Poate avea efecte semnificative asupra performanței psihomotorii și cognitive, bunăstării psihologice, tensiunii arteriale și aplicațiilor diagnostice și terapeutice, precum și asupra performanței atletice.
Când consumi o băutură care conține cofeină sau o obții din luarea unui supliment/produs stimulant, cum ar fi boabele de cafea verde, cofeina este absorbită în fluxul sanguin, unde ajunge în creier și blochează un neurotransmițător inhibitor numit adenozină.
În același timp, nivelurile de neurotransmițători numiți norepinefrină și dopamină cresc, ceea ce duce la modificări ale cogniției, inclusiv o concentrare sporită, motivație și o perspectivă adesea pozitivă.
Riscuri și efecte secundare
Deși poate avea cu siguranță beneficii documentate, precum un instrument care te poate ajuta în eforturile de a pierde în greutate sau de a îmbunătăți alte aspecte ale sănătății.
Deși suplimentele pot fi utile, poți experimenta și rezultate semnificative pur și simplu schimbându-ți dieta, scăzând stresul, dormind suficient și făcând exerciții fizice regulate. Pentru unii oameni, consumul oricărei surse de cofeină, inclusiv cafeaua prăjită, poate provoca reacții adverse, inclusiv probleme de anxietate și tensiune arterială.
Pentru cei cu antecedente de sensibilitate la cofeină sau probleme cardiace, este important să evite băuturile sau suplimentele cu cofeină, deoarece acestea pot cauza sau agrava anomalii ale ritmului cardiac. Dacă observați simptome precum constipație, diaree, dureri de cap, probleme de somn sau reflux de acid care se agravează atunci când consumi cofeină sau produse cu boabe de cafea verde, atunci este mai bine să nu le mai utilizezi și să discuți cu medicul.
Riscuri ce pot apărea de la produse cu cofeină:
- În timpul sarcinii sau în timpul alăptării
- Tulburări de anxietate
- Hemoragii
- Diabet
- Diaree
- Glaucom
- Tensiune arterială crescută
Extractul de boabe de cafea verde este un supliment realizat din boabe de cafea „pure”, neprăjite, care conține niveluri ridicate de polifenol protector numit acid clorogenic.
Unele beneficii asociate cu consumul de boabe de cafea verde includ pierderea în greutate sau în grăsime, ajută la normalizarea zahărului din sânge și a insulinei, sănătatea inimii, creșterea energiei, sănătatea cognitivă și starea de spirit îmbunătățită.
Cei care sunt ușor afectați de cofeină sau au anumite afecțiuni ar trebui să se consulte cu medicul înainte de a consuma prea multă cafea verde boabe, deoarece cofeina poate avea efecte adverse.
PACHET SLĂBIRE RAPIDĂ ȘI UȘOARĂ – Arzătoare de grăsimi pe suport de miere de albine
- FAT BURNER X10 – 30 plicuri
- FAT BURNER NIGHT – 30 plicuri
Arzător de grăsimi pentru femei și bărbați
Accelerează metabolismul și este eficient, în mod semnificativ, în programul de slăbire, deoarece vei crește cantitatea de calorii consumate, chiar și în timp ce dormi.
COMANDA ACUM
Boabele de cafea verde pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale
Multe studii au arătat că extractul de cafea verde poate fi eficient în scăderea tensiunii arteriale.
Un studiu pe 17 pacienți cu hipoglicemie a arătat că, după ce au luat extract de semințe de cafea verde, 13 din cei 17 studenți au experimentat scăderi ale tensiunii arteriale.
Participanții au luat zilnic aproximativ 800 de miligrame de extract, o doză care este considerată ca fiind mare, dar pare a fi foarte eficientă în scăderea tensiunii arteriale.
Alte cercetări arată că dozele mai mici, între aproximativ 50-140 de miligrame, pot fi, de asemenea, benefice pentru scăderea tensiunii arteriale la adulți atunci când sunt luate timp de 4 până la 12 săptămâni.
Există, de asemenea, dovezi că acidul clorogenic are agenți hipoglicemici și poate afecta pozitiv metabolismul lipidelor, ducând la scăderea concentrațiilor de colesterol și trigliceride din sânge.
Boabele de cafea verde au efecte anti-îmbătrânire datorită conținutului de antioxidanți
În studiile în care a fost evaluat extractul de boabe de cafea verde, au fost identificate multe proprietăți antioxidante care pot ajuta la încetinirea diferitelor efecte ale îmbătrânirii.
Acidul clorogenic este responsabil pentru majoritatea acestor proprietăți antioxidante ale boabelor de cafea verde.
Deși nu există un aport/valoare standard recomandat pentru consumul de antioxidanți la oameni, unii experți cred că atunci când o persoană ia 400 de miligrame de suplimente de cafea verde zilnic (de obicei împărțite în două-trei doze), el sau ea va primi o cantitate semnificativă. porțiune din antioxidanții zilnici pe care o persoană ar trebui să urmărească să o obțină din dietă.
Poate ajuta la îmbunătățirea nivelurilor de energie
Cafeaua este cunoscută pentru faptul că ajută să te simți mai puțin obosit și poate să crească nivelul de energie, deoarece conține cofeină stimulantă.
Cofeina este de fapt considerată un drog și este cea mai consumată substanță psihoactivă la nivel mondial.
Poate avea efecte semnificative asupra performanței psihomotorii și cognitive, bunăstării psihologice, tensiunii arteriale și aplicațiilor diagnostice și terapeutice, precum și asupra performanței atletice.
Când consumi o băutură care conține cofeină sau o obții din luarea unui supliment/produs stimulant, cum ar fi boabele de cafea verde, cofeina este absorbită în fluxul sanguin, unde ajunge în creier și blochează un neurotransmițător inhibitor numit adenozină.
În același timp, nivelurile de neurotransmițători numiți norepinefrină și dopamină cresc, ceea ce duce la modificări ale cogniției, inclusiv o concentrare sporită, motivație și o perspectivă adesea pozitivă.
Riscuri și efecte secundare
Deși poate avea cu siguranță beneficii documentate, precum un instrument care te poate ajuta în eforturile de a pierde în greutate sau de a îmbunătăți alte aspecte ale sănătății.
Deși suplimentele pot fi utile, poți experimenta și rezultate semnificative pur și simplu schimbându-ți dieta, scăzând stresul, dormind suficient și făcând exerciții fizice regulate.
Pentru unii oameni, consumul oricărei surse de cofeină, inclusiv cafeaua prăjită, poate provoca reacții adverse, inclusiv probleme de anxietate și tensiune arterială.
Pentru cei cu antecedente de sensibilitate la cofeină sau probleme cardiace, este important să evite băuturile sau suplimentele cu cofeină, deoarece acestea pot cauza sau agrava anomalii ale ritmului cardiac.
Dacă observați simptome precum constipație, diaree, dureri de cap, probleme de somn sau reflux de acid care se agravează atunci când consumi cofeină sau produse cu boabe de cafea verde, atunci este mai bine să nu le mai utilizezi și să discuți cu medicul.
Riscuri ce pot apărea de la produse cu cofeină:
- În timpul sarcinii sau în timpul alăptării
- Tulburări de anxietate
- Hemoragii
- Diabet
- Diaree
- Glaucom
- Tensiune arterială crescută
Extractul de boabe de cafea verde este un supliment realizat din boabe de cafea „pure”, neprăjite, care conține niveluri ridicate de polifenol protector numit acid clorogenic.
Unele beneficii asociate cu consumul de boabe de cafea verde includ pierderea în greutate sau în grăsime, ajută la normalizarea zahărului din sânge și a insulinei, sănătatea inimii, creșterea energiei, sănătatea cognitivă și starea de spirit îmbunătățită.
Cei care sunt ușor afectați de cofeină sau au anumite afecțiuni ar trebui să se consulte cu medicul înainte de a consuma prea multă cafea verde boabe, deoarece cofeina poate avea efecte adverse.