Local

Bogdan Cojocaru, candidatul PSD la președinția Consiliului Județean Iași: „Integritate și investiții. Așa vom ridica Iașul!”

Publicat: 23 mai 2024
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Bogdan Cojocaru candidatul PSD la președinția Consiliului Județean Iași Integritate și investiții. Așa vom ridica Iașul
Bogdan Cojocaru, candidatul PSD la președinția Consiliului Județean Iași

„Suntem în punctul în care trebuie să facem un salt. Iașul trebuie să se dezvolte accelerat, trebuie să recupereze decalajul marilor investiții de infrastructură față de vestul țării, trebuie să-și emancipeze statutul și să devină unul dintre cele mai bogate trei județe ale țării.

Aceste lucruri nu se fac declarativ, ci cu fapte. Să te bați cu pumnul în piept și să revendici moștenirea unei glorii apuse nu mai înseamnă nimic. În 2023, județul Iași a avut abia al 16-lea PIB/cap de locuitor din 41 de județe. Nu suntem nici măcar în TOP 10.

Această situație reală contrastează cu bogăția și afacerile personale ale celor care conduc județul. În doar câțiva ani, dintr-un tânăr sărac, Costel Alexe a devenit milionar în euro. Corupția și propaganda sterilă au devenit bolile care macină acest județ. Dosarele penale ne-au făcut de rușine în toată România. Îmbogățirea din bani publici a devenit sensul de-a fi al lui Costel Alexe și al camarilei sale din PNL. E singurul motiv pentru care ei fac politică.

Am demonstrat în toată cariera mea bunul-simț și buna-credință în a apăra legea și interesele orașului și ale județului. În ultimii ani am dovedit că suntem oameni de încredere. Nu suntem târâți în scandaluri. Punem existența Iașului, prosperitatea sa și viața bună a oamenilor mai presus de interesele noastre personale. Eu la PSD nu mă gândesc la afaceri personale. Noi nu de asta facem politică.

Dar pentru dezvoltare avem nevoie de două lucruri: domnia legii și proiecte mari de investiții. Cele două condiții sunt esențiale. Nu poți avea dosare penale și în același timp să administrezi un județ. Acest lucru e imposibil, proiectele publice nu au succes în afara legii. Totul pleacă de la buna-credință pe care eu, Bogdan Cojocaru, am dovedit-o ca parlamentar, ministru și prefect. Aceasta nu mai e doar o promisiune, e o certitudine.

Integritatea mea e baza marilor proiecte de care județul are nevoie. Vom accesa peste 500 milioane de euro în următorii patru ani. Vom imprima o viteză de dezvoltare pe care Iașul n-a mai cunoscut-o. Vom crea infrastructura care reprezintă cheia dezvoltării noastre economice. Vom construi parcuri industriale și vom deveni un hub al investițiilor directe pe flancul estic al Uniunii Europene.

Și vom deveni unul din primele trei județe ale țării din punct de vedere economic. Vom exporta bunele noastre practici și vom deveni un exemplu. Din rușinea țării vom deveni o mândrie. Vom scăpa de prostul renume pe care ni l-a adus Costel Alexe și ne vom ridica. Și nu cu vorbele, ci cu faptele!”

Executat de SC Creative Idea SRL la comanda PSD Iași, CMF: 21240002

Comentarii
  • Nenea Prefectu, pune-o pe doamna aceea de la tine sa plateasca prestatiile din bec-uri pentru ca lucreaza oamenii aia de 1 -2 luni si nu au primit nimic. Acest lucru nu e normal. Sau sa iasa cineva, sau sa informeze bec-urile cand se fac platile pentru prestatiile acestor oameni dar si acelora ce vor fi in sectiile de votare. Sau nu sunt bani pentru a plati acesti oameni, din cate se aude pe surse.

Adauga un comentariu