Local

Bogdan Cojocaru: Scrisoare deschisă adresată directorului Aeroportului Internațional Iași (P)

Publicat: 27 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bogdan Cojocaru Scrisoare deschisă adresată directorului Aeroportului Internațional Iași P
Bogdan Cojocaru, președintele PSD Iași

În ultima perioadă, în spațiul public, au apărut mai multe informații îngrijorătoare despre activitatea de la Aeroportul Internațional Iași. Pentru că este o instituție cu rol strategic în viața economică a întregii regiuni, aveți obligația să răspundeți la toate întrebările care au fost ridicate zilele acestea fie de reprezentanții presei, fie de pasageri pe rețelele de socializare.

Concret, ieri a apărut știrea potrivit căreia compania aeriană Eurowings va anula zborurile pe care le opera de pe Aeroportul Iași către Dusseldorf și Stuttgart și retur. Decizia este cu atât mai surprinzătoare cu cât Eurowings abia deschisese aceste rute aeriene, acum câteva săptămâni. Una dintre cauzele vehiculate ar fi taxele prea mari percepute de Aeroportul Iași.

Același subiect al suprataxării operatorilor l-a abordat și compania Ryanair. Reprezentanții acesteia au anunțat, în aprilie acest an, că și-au revizuit planul de creștere pentru Iași deoarece Aeroportul a majorat taxele cu 25%.

„Această creștere bruscă a tarifelor aeroportuare este o decizie fără sens din partea Aeroportului Iași având în vedere recenta inaugurare a unui nou terminal, reducerea operațiunilor Wizz Air – cu peste 20 de rute anulate în România – și eforturile concertate ale tuturor aeroporturilor din UE și România de a atrage capacitatea Ryanair. Includerea României în spațiul Schengen promite, de asemenea, o conectivitate sporită și o creștere a numărului de pasageri, pe care aeroportul din Iași nu va reuși să îi atragă”, a comunicat compania pe 4 aprilie 2024.

În acest context, îi solicităm directorului Romeo Vatră să clarifice întreaga situație:

  1. Care sunt motivele retragerii companiei Eurowings?
  2. Care este nivelul taxelor percepute de Aeroportul Internațional Iași comparativ cu cele de pe Otopeni, din Timișoara, Cluj, Bacău și Suceava?
  3. Când a avut loc majorarea de 25%, cine a decis-o și care au fost motivele acesteia?
  4. Care este strategia Aeroportului Iași pentru a convinge alte companii aeriene să deschidă noi rute, crescând conectivitatea Iașului cu lumea?

Bogdan COJOCARU, președintele PSD Iași

Adauga un comentariu