Local

Bogdan Șaramet, directorul Institutului de Psihiatrie „Socola” desființează acuzațiile aduse în fițuica ReporterIS, deținută de Gabriel Gachi – FOTO/ DOCUMENTE/ VIDEO

Publicat: 04 ian. 2021
Directorul Bogdan Șaramet prezintă situația incendiului de la Institutul de Psihiatrie Socola Iași

Bogdan Șaramet, directorul Institutului de Psihiatrie „Socola” susţine o conferinţă de presă, 4 ianuarie 2021, de la ora 11.20, la sediul unităţii medicale.

Acesta lămureşte toate aspectele cu privire la incendiul din data de 24 decembrie 2020. Directorul susţine că a fost un atac din partea unor publicații pentru care se vor aduce clarificări.

Ca urmare a articolelor apărute în unele publicaţii, precum ReporterIS şi 7est, prin care se fac niște afirmații grave cu privire la situația din Institut, niște lucruri de neinimaginat despre condițiile în care sunt ţinuţi pacienții, directorul Bogdan Șaramet le cere celor două publicaţii să aducă dovezi peste aceste afirmaţii.

În aceste momente, se aduc precizări şi se pun la dispoziție documentele care arată ca institutul a funcționat în condiţii legale.

„Din cauza infecției cu covid-19 au fost utilizate boxele ca zonă tampon. Unul este în pavilionul pentru femei și unul în pavilionul pentru bărbați”, a declarat Bogdan Șaramet, directorul de la Socola Iași.

Bogdan Șaramet: „Un control al DSP Iași a afirmat că acele boxe sunt corespunzătoare”

În acea noapte a incendiului, Raluca Prepeliță, directorul medical al institutului, a fost de gardă. Acest aspect afirmându-l chiar ea.

„Pacientul a fost percheziționat și nu au fost găsite țigări. Avea doar o sumă de bani asupra sa și chei. Bunurile au fost anterior ridicate de reprezentanții institutului și predate soției victimei”, a declarat Raluca Prepeliță, directorul medical.

„Un control din partea DSP a fost făcut pe 11 noiembrie 2020 în care spune că acele boxe sunt corespunzătoare. Acestea au fost transmise către ReporterIS şi nu au fost luate în considerare, afirmaţiile despre aceste boxe care au apărut au fost doar neadevăruri.

Au fost și înainte din partea aceleași publicaţii şi alte acuzaţii cu privire la activitatea mea. Eu pot aduce dovezi pentru a-mi susține afirmațiile, autorul acelor articole, Gabriel Gachi, nu va putea să facă acest lucru”, a declarat directorul Șaramet.

De-a lungul timpului, publicaţiile au declarat că Bogdan Șaramet nu are experienţa în domeniu.

De asemenea, din cauza unei serii de contracte de publicitate reziliate cu Bună Dimineața Iași și 7 est au apărut informații grave și nefondate despre institut, susține directorul.

„Aceste contracte de publicitate pot fi puse la dispoziţie ca dovezi”, a declarat Bogdan Șaramet.

Incendiu la Spitalul de Psihiatrie Socola Iași, în noaptea de Crăciun. Un pacient de 33 de ani a murit

Reamintim faptul că un incendiu a avut loc în noaptea de joi spre vineri, 25 decembrie 2020, la Spitalul de Psihiatrie Socola Iași, cu degajari de fum pe hol, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași. Două autospeciale de stingere și echipajul de terapie intensivă cu medic au intervenit la fața locului de urgență, după ce evenimentul tragic a fost anunțat la numărul unic de urgență 112.

Cei 18 pacienți care nu prezentau afecțiuni medicale au fost evacuați din pavilionul 1 bărbați, iar un bărbat în vârstă de 33 ani, semiconștient, prezenta arsuri și simptome de intoxicație cu fum și gaze toxice, după ce o saltea de pat a ars.

După efectuarea manevrelor de resuscitare, bărbatul a fost declarat decedat, la ora 06:00, din nefericire.

La ora 04.00 incendiul a fost lichidat. Pompierii susțin faptul că, cel mai probabil, cauza incendiului a fost fumatul.

„Incendiul a fost anunțat la ora 03.05, la Spitalul de Psihiatrie «Socola» Iași, cu degajări de fum pe hol. La fața locului, s-au deplasat două autospeciale de stingere și echipajul de terapie intensivă cu medic. A fost găsită o victimă, la Pavilionul 1 bărbați. Au fost evacuași 18 pacienți care nu prezentau afecșiuni medicale iar a 19-a persoană, un bărbat, în vârstă de 33 ani, era semiconștientă și prezenta arsuri și simptome de intoxicație cu fum și gaze toxice. A ars o saltea de pat. La ora 04.00, incendiul a fost lichidat. După efectuarea manevrelor de resuscitare, victima a fost declarată decedată la ora 06.00. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul“, au declarat reprezentanții ISU Iași.

Comentarii
  • Normele de aplicare a Legii sănătății mintale și a protecției persoanelor cu tulburări psihice nr. 487/2002, din 15.04.2016, le cunoasteti ?????? Ei NU sunt vinovati de nimic dar au incalcat legea de mai sus. A murit un om si dumneavoastra doriti sa manipulati sa scapati basma curata ? Cei trei din imagine – Sotia juristului Institutului, Directorul Medical Interimar, Manager Interimar si Presedintele CA si seful de sectie unde profeseaza directorul medical. Echipa de soc

  • Sunteți nebuni cu toții … Unde erau cele doua asistente și brancardierul care tre nuiaua sa supravegheze? Cind cei din pavilionul din fata au văzut focul și țipetele care veneau din boxa victimei nu a auzit nimeni , sunteți toți niște criminali… nu va mai prefaceți ca nu știți, voi de ce l-ați sedat și legat și apoi udați cu apa legăturile ca sa nu poată sa se dezlege , trebuie sa plătiți cu toții , Saramet nu-i de vina el a fost un subprefect mediocru și datorită unchiului de la București și care a fost condamnat a ajuns in funcții numite. El a început modernizare cu canalizare la spital ce alții dinaintea lui nu au făcut-o, dar toți trebuie sa plătească !!!!!

  • Spuneați sus și tare căci sau făcut doua Percheziții corporale PINA la pielea goală inclusiv și cum a ars totuși victima? De asistente și brancardier văd ca nu pomeniți căci ei trebuiau sa răspundă dar băgați la înaintare papitoiul asta de saramet .

  • Oare cind ne vom trezi și vom numi oameni competenti in funcții . Vedeți la spitalul spiridon aunumit un chirurg de profesie Timofte voi când o sa învățați? A murit un om nevinovat și voi va spălați pe mâini . Sunteți cel mai josnic spital.

  • Nimeni nu l-a acuzat pe Saramet ca a omorat pacientul. Actiunile si ordinele semnate de catre
    manager l au omorat pe pacient. Sunt de vina angajatii ca personalul e mult sub normativul minim obligatoriu ? E de vina personalul ca sefa de sectie sau directorul medical au semnat si aprobat punerea zavoarelor la usi ? Deciziile luate trebuie asumate.

  • Bai ăla,Bogdan! Dacă ești prost făcut grămadă de ce tii neapărat să afle toată lumea ??? Decizia de sedare sau” legare ” cum spui tu aparține medicului de gardă adică ,doamna din imagine . Oare ăștia nu se mai satură sa fie penibili???? Bineînțeles că asistenții de serviciu au vina lor dar nu doar ei , ei au până la urmă funcție de execuție,așa cum asigură conducerea condițiile de muncă așa muncesc . Haideți doamna din imagini ,recunoașteți că recomandarea de boxe închise a fost a doamnei epidemiolog care consiliază sanchi,pro bono in institut absolut toate măsurile pe perioada pandemiei iar doamna psihiatru din imagine cu sclerozatul scelerat din stanga dnului manager au aprobat fara sa se gândească la urmari și la faptul că se incarca legea ,pentru că legea in spital o face soțul doamnei din imagine ,adică un alcoolic ,un ratat ,un rahat care nu cunoaște legea deloc și nici ăia din imagine habar nu au de legislație de aceea și apar ca măscăricii public într-o situație atât de gravă pentru că nu realizează unde au greșit ,ce au greșit ,habar nu au de nimic . Nu s-a găsit nimeni să-i spună doamnei epidemiolog că măsurile SF antivirus nu se pot aplica in psihiatrie ,mai ales asta cu încarcerarea pacienților acuți până la venirea rezultatului. Atât sunteți de proști și incompetenți.Doamna doctor sigur pacientul nu a fost scos din boxa până ați ajuns la pavilion???? Exista martori ,lăsați vrăjeală ….. Cât despre ăla din mijloc ,mda frumoasa poza dar exact ca-n poza omul e prins la mijloc între cea mai frumoasa ,cea mai deșteaptă ,cea mai ,cea mai din Socola (și mai știe el ce ) și marele doctor bolnav psihic,criminal . Amin

  • La mulți ani, oameni! Oamenii care se află acolo au nevoie de ajutor. Din nefericire pentru noi, toți, sunt foarte puține cadre medicale formate pentru astfel de cazuri. De personal auxiliar nu îndrăznesc să pomenesc. Manager? Doar în acte și venituri…Acest spital ar trebui demolat și construit un altul. Sunt atât de multe de spus, de schimbat, de specializat cu adevărat! Ce fac cadrele medicale? Stau la masaj….Cine face masajul? Bolnavii….Trist, dar atât de real…Dacă îndrăznești să faci o observație, cu decență și respect față de seamănul tău…pacientul nu mai are medicație….subit. Curg lacrimi pe obraz, nu-i așa? Pentru cei care am trecut pe acolo, cu părinți, soți/soții, frați, copii aflați în suferință, neputincioși…oameni… cândva…aceste articole ne reamintesc că am rămas la fel de nepuntincioși…….în fața unei mulțimi de incompetenți, nepăsători, agresori chiar…Singurul spital de specialitate din zona Moldovei….da…așa e….

Adauga un comentariu