Titlurile zilei

Bogdan și Anda Maleon nu se odihnesc nici după moarte. Au trecut aproape 4 ani de când s-au sinucis amândoi în vila din Iași, iar, acum, cineva le vrea averea. Câți bani sunt în joc și cum au pierdut familiile celor doi orice speranță (Exclusiv)

Publicat: 23 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bogdan și Anda Maleon nu se odihnesc nici după moarte. Au trecut aproape 4 ani de când s-au sinucis amândoi în vila din Iași iar acum cineva le vrea averea. Câți bani sunt în joc și cum au pierdut familiile celor doi orice speranță Exclusiv
Soții Anda Elena și Bogdan Petru Maleon au fost chemați în judecată, chiar dacă aceștia sunt morți de câțiva ani buni

Soții Anda Elena și Bogdan Petru Maleon, care au fost găsiți morți în propria casă în urmă cu câțiva ani, au fost chemați în judecată. Astfel, reprezentanții BRD Groupe Societe Generale au cerut executarea silită a celor doi soți. Asta, în ciuda faptului că ei sunt decedați. Totul a pornit de la două contracte de credit, unul de nevoi personale, iar altul – privind programul „Prima Casă”. În total, este vorba despre o datorie de 25.874 de euro și, respectiv, 82.700 de lei

Secretul morții soților Maleon! Reporterii cotidianului „BZI” vă prezintă detalii incendiare referitoare la tragedia care a zguduit întreg mediul academic din România. Soții Anda Elena și Bogdan Petru Maleon, care au fost găsiți morți în propria casă în urmă cu câțiva ani, au fost chemați în judecată. Astfel, reprezentanții BRD Groupe Societe Generale au cerut executarea silită a celor doi soți. Asta, în ciuda faptului că ei sunt decedați. Totul a pornit de la două contracte de credit, unul de nevoi personale, iar altul – privind programul „Prima Casă”.
Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au luat deja o decizie în acest caz.

„Instanța admite în parte cererea formulată de petentul Biroului Executorului Judecătoresc (BEJ) Chiriac Cătălin Răzvan, la solicitarea creditorului BRD Groupe Societe Generale SA. Respinge cererea de încuviințare a executării silite a contractului de credit de nevoi personale din 20 aprilie 2017 și a contractului de credit «Prima Casă» din data de 9 martie 2012, formulată de petentul BEJ Chiriac Cătălin Răzvan, la cererea creditorului BRD Groupe Societe Generale SA, împotriva moștenitorilor succesiunii debitorilor Bogdan Petru Maleon (decedat) și Anda Elena Maleon (decedat)”, au afirmat judecătorii ieșeni.

Magistrații ieșeni au numit un curator al averii soților Anda și Bogdan Maleon

Judecătorii ieșeni au numit și un curator al averii soților Anda și Bogdan Maleon.

„Instanța dispune numirea A.M.T. în calitate de curator special, pentru a reprezenta interesele defuncților Bogdan Petru Maleon și Anda Elena Maleon, decedați pe 25 decembrie 2017, în dosarul de executare silită al BEJ Chiriac Cătălin Răzvan, până când va fi numit, în condițiile legii, curatorul succesiunii defuncților”, au adăugat magistrații din cadrul Judecătoriei Iași.

De remarcat este faptul că sentința emisă de prima instanță nu era definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul inițiat de BEJ Chiriac Cătălin Răzvan și BRD, pe de-o parte, și soții Anda Elena și Bogdan Petru Maleon, de cealaltă parte, a început pe data de 19 martie 2021. Prin acțiunea depusă la instanță, a fost solicitată încuviințarea executării silite. În total, este vorba despre o creanță de recuperat de 25.874 de euro și, respectiv, 82.700 de lei.

Mai multe semne de întrebare rămase în urma morții soților Maleon

Vestea morții soților Maleon a venit ca un șoc chiar în ziua de Crăciun, în anul 2017. Anda și Bogdan aveau o casă frumoasă, aproape de centrul Iașului. Acolo au fost găsiți amândoi decedați. După descoperirea macabră, anchetatorii au luat în calcul toate variantele posibile. Inițial s-a crezut că este vorba despre o crimă urmată de sinucidere. Bogdan Maleon a fost găsit spânzurat, iar Anda a fost găsită moartă în aceeași cameră, având urme de strangulare în zona gâtului.
În urma necropsiei s-a stabilit că ambii soți au murit în urma asfixierii mecanice. Surse din cadrul anchetei au precizat că, în Ajunul Crăciunului, Anda și Bogdan s-au comportat ca un cuplu normal, au petrecut împreună și chiar ar fi avut contacte intime. Dar o seară de Ajun de poveste avea să se transforme în una de coșmar.

O descoperire macabră, chiar în ziua de Crăciun

Pe 25 decembrie 2017, un apel la numărul unic de urgențe 112 a fost efectuat la ora 15:40. Atunci s-a anunțat că soții Maleon sunt în stare de inconștiență în casă. Bogdan și Anda Maleon au fost găsiți puțin înainte de ora 15:40 de către profesorul de istorie Liviu Pilat. El a fost cel care a sunat la numărul unic de urgențe 112 și a anunțat tragedia. Un echipaj medical a ajuns la fața locului, dar nu a mai putut face nimic pentru cei doi soți. Procurorii au declarat la scurt timp după incident că primele rezultate ale necropsiei arătau că ambii soți au murit cu 8-10 ore înainte. Procurorii ieșeni au precizat încă din acel moment că ar fi vorba despre o dublă sinucidere.

Bogdan și Anda au petrecut împreună și au consumat alcool. O cantitate destul de mare însă. În urma necropsiei s-a stabilit că Bogdan Maleon avea o alcoolemie de 2,40 miligrame alcool pur în sânge, iar Anda – 1,70 miligrame alcool pur în sânge. Chiar dacă cei doi ar fi avut o seară liniștită, la un moment dat a început cearta între ei. Apoi, Anda și Bogdan s-ar fi sinucis.

Testamentul, documentul care a complicat lucrurile

După moartea soților s-a adus în discuție testamentul celor doi. În acel testament scria negru pe alb că, după moartea lor, averea ar trebui să ajungă în proprietatea Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC), din Iași, știindu-se apropierea lui Bogdan Maleon, fostul șef al BCU Iași, de mediul academic. Singura condiție era ca ambii soți să fi murit în același timp. În caz contrar, unul îl moștenea pe celălalt.

Așadar, averea soților Maleon, potrivit testamentului, ar fi trebuit să ajungă la UAIC, însă familia Andei a luptat să obțină bunurile celor doi soți. În testamentul celor doi ar fi fost scris că averea va ajunge în proprietatea UAIC dacă ambii vor muri în același timp. Procedural, când o persoană lasă, prin testament, bunurile sale unui moștenitor, documentul trebuie acceptat de beneficiar. Numai că UAIC nu a acceptat acest testament, astfel că urmează ca BRD să execute silit casa celor doi soți, după efectuarea unor expertize și stabilirea valorii imobilului. În general, la perfectarea unui contract de credit, banca oferă și o asigurare de viață, în care se stipulează că, în eventualitatea unui deces, restul de plată din împrumut este acoperit de instituția bancară. Pe de altă parte, asigurarea nu este luată în calcul în cazuri de suicid, cum este cel al soților Maleon.

Adauga un comentariu