Prima pagină » Economic Local » Bogdan Țermure, antreprenor din Iași: „În 3-5 ani, nu vor mai fi livratori români, ci doar străini” – FOTO/VIDEO

Bogdan Țermure, antreprenor din Iași: „În 3-5 ani, nu vor mai fi livratori români, ci doar străini” – FOTO/VIDEO

13 mai 2024, 02:00, 13 ,
Raluca COSTIN, în Economic Local

Bogdan Țermure, antreprenor din Iași, fondator HiO, vorbește într-un nou episod de #PodcastBZI despre curierat și afacerea pe care a dezvoltat-o în acest domeniu. De ce curierii asiatici sunt căutați de angajatori, cum va evolua piața, care sunt cele mai scumpe produse livrate de curierii HiO, dacă roboțeii vor înlocui curierii? Aflați răspunsurile de la antreprenorul ieșean care a aplicat modelul de business din Anglia și are succes. Interviul poate fi urmărit AICI:

Bogdan Termure, unul dintre tinerii antreprenori din Iași, vorbește despre  clienții care apelează la serviciile de curierat HiO.

„De obicei, au o urgență și e destul de rapid să trimită lucrările către medicii stomatologi. E mai ușor să le trimită prin curieri, dacă au o urgență, pentru că e destul de scump să angajezi o persoană pe care să o ții pentru una, două, trei comenzi. Pe de altă parte, chiar și cei care au multe comenzi nu angajează un curier pentru că trebuie să ai un minim de comenzi. Atunci fiecare livrare devine scumpă. Marea problemă cu care se confruntă foarte mulți oameni este seriozitatea angajaților. E foarte greu să mai găsești oameni pe care să te poți baza”, spune antreprenorul.

Bogdan: „În 3-5 ani, nu vor mai fi livratori români, ci doar străini”

Tânărul din Iași mai spune că traficul din Iași este la fel de greu de suportat de șoferi, dar un punct de interes este pentru curieri.

„Pentru noi, traficul din Iași e un punct de interes, să zic așa. Ne folosim de el ca să atragem alte persoane să folosească serviciul nostru. Acum, dacă e să calculez, multă lume se sperie când le calculăm exact cât îi costă pe ei să facă o livrare, atunci își dau seama de valoarea totală a serviciului nostru. Pentru că nu-i neapărat numai costul fix, dar e și timpul lui, bătaia de cap. Mai bine stai acasă cu copiii, te uiți la un film, decât să faci serviciul dintr-un capăt în altul. Oricum, eu sunt de părere că în 3-5 ani nu vor mai fi livratori români, ci doar străini”, mai spune antreprenorul din Iași.

Afaceri de succes la Iași, după modele din străinătate

Ieșeanul Bogdan Țermure a pus pe picioare împreună cu familia sa o afacere de succes în domeniul curieratului, pe nișa „last mile delivery”. Experiența acumulată într-o firmă de curierat, din Anglia, l-a ajutat, astfel că în numai 3 ani ajuns la afaceri de peste 2,8 milioane de lei. Anul trecut, a avut o cifră de afaceri de 3 milioane de lei.

Un alt episod de #PodcastBZI este despre alegerea uleiului de măsline, cu specialistul Vali Tatar. Cei care vor să afle lucruri interesante și povești de viață pot urmări interviurile postate pe YouTube, la secțiunea #PodcastBZI.

Comentarii
  • Atunci vor incepe sa ceara scoli in limba lor, temple budiste si moschei, placute bilingve si un reprezentant al minoritatii lor in Parlament. Totul, pe banii nostri. Atunci sa va vad cat de mult va place multiculturalismul.

  • Succes tinerilor!

  • Normal, astia adusi de la mama naibii, muncesc saracii 12 ore pe zi pt salar minim, habar nu au de codul muncii, sunt sclavii perfecti pt a fi exploatati!

  • Asta depinde doar de noi. Eu daca vad un cioroi la usa cu comanda, nu o mai primesc. Asa fac si am facut cu multe restaurante/fast food-uri. Daca ar face mai multi la fel ar mai disparea din ei.

  • …iar in functiile publice vor fi numai evrei. Se lucreaza….pas cu pas. Este locul cu multi prosti.

  • @Anonim, ești oligofren, impusca-te.
    @PLM și ce ți se pare anormal in chestia asta ? De exemplu în Italia sunt peste un milion de romani, printre care posibil și neamurile tale. Acolo au biserici, sindicate, scoli, magazine pt români. Dar ne bucuram nu-i așa ?

  • Ce comparatie de cacat ai facut si tu. Ce leg au italienii? Noi vb de ciori imputite!

  • @Anonim 8.50 am

    Bre, daca tu ai carat saci prin santietrele din Italia fara sa stii o boaba de italiana, fara sa te interesese sau fara sa intelegi de unde vin maghrebienii din Italia, si fara sa vezi reactia de respingere a italienilor fata de ciorile alea, nu inseamna da asta e adevarul. Tu ai trait acolo in bula ta, din cauza vocabularului sarac si a lipsei studiilor. SI ai crezut ca ceea ce vezi si intelegi tu, aia e Italia. Hai sictir.
    Inca ceva: vezi cum e prin Suedia, Danemarca, Irlanda si Angela (scriu pe limba ta ca sa intelegi despre de vorbesc), vezi ce spun bastinasii de acolo despre imigrantii de felul asta. Pe urma comenteaza. Asa, cu cuvintele tale. De la Etalea.

  • Romani vor mai fi? Dar colonia?

  • O sa mai fim dar undeva intr-un colt de frica ciorilor daca nu se face ceva din timp…

  • Dacă s-a inventat ajutorul social……

  • N am nevoie de livratori

  • E clar ca se va termina si trendul asta. Pai in loc sa iese romanii la relaxare ei comanda pentru acasa si fac burticicile mari ca nu fac miscare si apoi dau in obezitate si alte boli. Eu super sa iesi sa te relaxezi in oras la o terasa si sa mananci aoclo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *