Titlurile zilei

Boieroaica de la o asociație de proprietari din Iași! Administratoarea încasează ca un angajat din firmele IT. Vecinii habar nu au ce salariu are femeia care le ia banii lunar – FOTO

Publicat: 28 apr. 2023
_____ Vizualizări 59 Comentarii
Boieroaica de la o asociație de proprietari din Iași Administratoarea încasează ca un angajat din firmele IT. Vecinii habar nu au ce salariu are femeia care le ia banii lunar - FOTO
Adminsitratorul Asociației de Proprietari Bradului nr. 7 încasează o leafă de 98.000 lei

Salariu de lux pentru administratoarea unei asociații de proprietari din Iași. Dascălu Giorgiana Monica, administratoare la Asociația de Proprietari Bradului nr. 7, încasează ca un angajat din firmele IT. Femeia câștigă un salariu exorbitant, raportat la lefurile multor romanilor. Conform declarației de avere a soțului ei, aceasta încasează anual nu mai puțin de 98.000 de lei, adică 8.166 de lei pe lună pentru câteva ore de muncă pe zi

Administratorii de asociație sunt persoanele angajate de către proprietarii de apartamente din cadrul unei asociații de proprietari, pentru a gestiona și a administra proprietățile comune ale acestora. Aceste proprietăți comune includ, de obicei, clădiri, drumuri, parcări, spații verzi și alte facilități pe care toți proprietarii le împărtășesc.

Administratoarea unei asociații de proprietari din Iași încasează ca un angajat din firmele IT

salariu de lux si munca putina pentru administrator (5)
Aceasta a ajuns la muncă cu 2 ore mai târziu, cu toate că luzrează doar 5 zile pe zi, și a ajuns la muncă purtând mască de protecție care să-i mascheze fața și a intrat în camera unde își desfășoară activitatea pe ușa din spate

Conform unei declarații de avere a unui polițist local, soția acestuia, Dascălu Giorgiana Monica, administratoarea Asociației de Proprietari Bradului nr. 7, încasează o leafă de 98.000 de lei anual pentru câteva ore de muncă pe zi. Programul afișat la asociație arată că aceasta lucrează doar 5 ore pe zi, de marți până vineri, cu 3 zile de repaus pe săptămână. Mai mult de atât, asociația ar avea angajat și un casier, pentru a mai delega din atribuțiile administratoarei.

Contactată de reporterii BZI, Dascălu Giorgiana Monica a negat inițial că ar avea un salariu atât de mare, însă după prezentarea dovezilor a revenit asupra celor declarate și a recunoscut că ridică un salariu de 8.166 de lei pe lună.

„Salariul este brut, nu net. Netul este mult mai mic, să știți. Am în administrare 300 de apartamente. Am contabilitate de făcut, am foarte multă treabă și salariul nu e mare”, declară Dascălu Giorgiana Monica în fața reporterilor BZI.

Mai mult de atât, reporterii BZI au dorit să vadă cum se desfășoară o zi de muncă pentru administratoarea cu leafă de lux și au mers la Asociația de Proprietari Bradului nr. 7, joi, 27 aprilie, la ora 12:00, când aceasta trebuia să înceapă programul de lucru cu publicul. Aceștia au fost surprinși să vadă că la ora stabilită pentru începerea zilei de muncă a venit doar casierul asociației, Dascălu Giorgiana Monica ajungând la muncă în jur de ora 14:30, având mască de protecție care să-i mascheze fața, intrând în camera unde își desfășoară activitatea pe ușa din spate.

Locatarii asociației nu știu de venitul încasat de administratoare

salariu de lux si munca putina pentru administrator (3)
Conform unei declarații de avere a unui polițist local, soția acestuia, Dascălu Giorgiana Monica, administratorul Asociației de Proprietari Bradului nr. 7, ar încasa o leafă de 98.000 lei anual, pentru câteva ore de muncă pe zi. Programul afișat la asociație arată că aceasta lucrează doar 5 ore pe zi de marți până vineri, cu 3 zile de repaus pe săptămână

Locatarii care aparțin de Asociația de Proprietari Bradului nr. 7 nu sunt informați de leafa pe care o ridică administratoarea, cu toate că aceste venituri ar trebui sa fie transparente.

„Nu știam că ea câștigă atât de mult. 98.000 de lei este o sumă foarte mare. Unii nici nu visează la astfel de venituri”, spune o locatară din zona respectivă.

Majoritatea oamenilor nu știu cum se iau astfel de decizii, iar salariul unui administrator de asociație se votează în Adunarea Generală a asociației de proprietari, în care locatarii se pun de acord și votează salariile tuturor membrilor din Comitetul Executiv: președintele de asociație, administratorul de asociație și casierul asociației de proprietari.

„Nu știu cum s-a ajuns la un astfel de salar. Eu, cel puțin, nu am fost întrebată și nu am votat nimic. Poate că sunt mutată de curând în cartier”, declară o altă locatară din zona respectivă.

Așadar, s-a constat că Dascălu Giorgiana Monica are un salariu de lux și muncă puțină pentru a fi administratoarea unei asociații de proprietari din Iași. Aceasta încasează ca un angajat din firmele IT, o leafă de invidiat pentru mulți, iar asta pentru câteva ore de muncă.

Comentarii
  • Asa este si la Asociatia PT9 Cantemir , „domnisoara” Falticeanu incaseaza un salariu la fel de baban facand absolut nimic untro luna de zile … o profitoare ordinara pe urmele saracilor batrani din cartier .

  • Toate asociatiile de proprietari sunt fabrici de facut bani niste impostori nu fac nimic pt proprietari doar plimba niste bani ,asta daca mai au romanii sa plateasca .

  • La asociatia din Bl Independentei bl Y2 este la fel. Nu se stie cine voteaza salariul si in plus adminstratora are un tupeu de nedescris
    De ce nu face nimic primaria pentru a stopa aceste abuzuri ?

  • Aceste asociații trebuiesc desființate nu au nici un rol administratorii încasează salarii uriașe și nu fac nimic ,și nici nu prea dau pe la munca .Corpul de control de la primărie la fel mănâncă bani de pomana sunt mana în mana cu administratorii și șefii de scara.Seful de scara se crede Dumnezeu face ce vrea .în definitiv este un nimic ..Acești oameni încasează bani lunar degeaba și asa s au scumpit toate mai plătim acești trântori. TOATE ASOTIATIILE TREBUIESC DESFIINTATE

  • Asa e si la Asoc.din str.Nicolina nr.7,niște putori libidinoase,casieră și preș.asoc.,două vite inculte dar foarte hoațe și tupeiste,salarii imense luate moka,s-au făcut sesizări din partea unor prop.la primărie și poliție…așteptăm…

  • Este putin, la Asociatia din Pacurari 90 bloc 481, pt program 1 ora marti de la 18 la 19 si joi 1 ora, dna Calin incaseaza 3000 lei la numai 25 de apartamente (o scara) pt 2 ore de munca saptamanal!!! Vecinii sunt pacaliti ca asta e salariul minim ce trebuie acordat. Astfel ca sunt ap ce platesc 170 lei lunar doar partea de salarii,.imens in conditiile in care tariful de administrare cu o firma este 25 lei pe ap.

  • ivan minunea minunilor se va constata la un control efectuat la Asociatia de proprietari PETRU RARES din TARGU FRUMOS .respectiv asemanator celui din perioada fostei con tabile Paduraru Tania

  • Reporterii sa caute la cate asociatii din iasi este doamna in cauza administrator. Daca ar fi fost numai la una ar fi bine. Ma intreb cum face fata si cand ajunge pe la toate asociatiile.

  • Să vedeți la asociația de la blocurile E , in n spate la fostele chimicale,ce bani și cheltuieli,repara mereu și fac curat de ne mănâncă șobolanii,împreună cu domnul Adrian Feodor,niște nesimțiți și agramati analfabeți . Spălare de bani și înșelăciune pe față.

  • Ce stire de tot rahatul! Vi se pare usor sa administrezi 300 de apartamente( asa scrie in articol)? Unii nu se descurca nici cu propriul apartament! Asta este un articol la comanda si mai sus sunt comentarii de la nestiutori sau de la datornici! Cei cu datorii tot timpul o sa vada in asociatie ca pe un lucru rau! Hai sictir!

  • Faceti control si la ASOCIATIA PT7 Socola, acolo este Administratora betiva de „doamna MAGDA”. Are un salariu lunar ce depaseste 12.000 LEI. Daca iti repara o teava sparta aduce o firma de familie si ia pretul de 5 ori mai mare.

  • Similar este si la Asociatia PT7 Socola, unde Administatora este o betivanca „d-na MAGDA”.
    Vinovati sunt cei din Primarie ca nu solutioneaza sesizarile locatarilor.
    Si nu le solutioneaza din motiv ca primesc si ei spagute grase!!!

  • Cine comenteaza mai sus nici nu stie cu ce se mananca activitatea unei asociatii… Cei care cred ca ar trebui disfiintate ar trebui sa le iasa rahatul in casa dinspre subsol sa vada ce important e sa ai pe cine sa suni… Plus o mare parte din cei de mai sus sigur au datorii !!!

  • Vi se pare usor sa administrezi o asociatie cu 300 de apartamente ?? Unii nu pot sa-l gestioneze nici pe al lor ! Hai sictir ! Ce faceti cu mizeria de la subsol (cand se intampla)? Ce faceti cu datornicii ?? Ce faceti cu partile comune ? Fara administrare orice bloc se transforma in ghetou !! Astia care au comentat mai sus luati si va platiti datoriile si lasati prostiile !

  • vedeti si la asociatia d elocatari de la Ramada unde daca este o problema doamna administrator te pune pe tine sa rezolvi problemele care tin de ea, comoda

  • Cei care se pling de administratori ar trebui sa i-a atitudine….din Asociatie fac parte toti proprietarii, de aceea conform legii este obligatoriu sa se faca sedinte de asociatie in care se voteaza toate cheltuielile asociatiei, inclusiv salariile pt administrator, casier, cenzor!!! Dar asa e la noi…se fac sedinte la asociatie, se prezinta 5-6 locatari din 30, pe restul nu ii intereseaza nimic si dupa se pling ca vezi doamne administratorul are salar prea mare!! Toate cheltuielile asociatiei se voteaza in sedinta la care ar trebui sa participe TOTI locatarii…nu doar 2-3!!!! din nefericire nu existata nici o institutie a statului sa verifice aceste asociatii….este un birou la primarie dar nu are drept de control…cel putin asa ni s-a spus!

  • Vita de chirica si lingaul de borfas aivanoaiei de la fostu cet si termos servis sa sunt vinovati ,se fura la maxim de 30 de ani si oile de pensionari tac prostiti de 2 gunoaie cu dosare penale pentru FURT !!!!!

  • de ce se trece numele locatarului pe lista de intretinere cand exista lege ca nu ai voie???? a se vedea in copou asociatia oastei, dorim sa stim si noi ce salar incaseaza doamnele de acolo???

  • Ar trebui sa fie creat un sistem care sa functioneze. Sa nu mai ajunga bani la niste indivizi, in general fara scrupule, ce te taxeaza cum vor. Am spus si cu alte ocazii, daca toate utilitatile ar fi contorizate nu mai depinzi de locatarul care nu-si plateste datoria. Curatenia, desinsectia, dezinfectia si reparatiile sa fie platite la primarie ca un impozit, iar cei de acolo sa le execute. De aceea avem primarie….nu sa faca doar cetateni de onoare a orasului. Trebuie modificata legea, dar trebuie cetatenii, locatarii sa aiba acest spirit de dreptate si sa faca toate demersurile. Dumnealor, functionarii statului nu vor face ceva. Ei sunt multumiti, au salarii bunicele si sigure iar noi, prostimea, suntem taxati aiurea, la intamplare.

  • la asociatia pt blocul 987 din Nicolina nu se face nimic pentru mirosul inuportabil de la subsol, boala curata pentru oamenii din bloc nimeni nu ii ajuta, miscati-va funcdurile de pe scaunele asociatiei si faceti verificari la subsoluri , oamenii din bloc sunt batrani chiar va bateti joc !

  • Da cine sa le controleze d-nul Ciobanu de la Primaria Iasi care nu face nimic si sta pe un salariu de boier? Alo domnul Chirica se aude?

  • Domnul Ciobanu de la Primaria Iasi care este un corupt nu face nici un fel de control la nici o asociatie de proprietari din Iasi primeste un salariu pe masura ..adica sta degeaba pe banii nostri
    Domnul Chirica se aude?

  • Deci fals in declaratii. Daca e trecut brut in loc de net. ANAF-ul zice clar ca trebuie trecut salariul net.
    Nu mai incercati sa ne prostiti.

  • Nu este corect ce faceți acești bani sunt încasați de la mai multe asociații de proprietari, ce nesimțire sa faci un articol de acest gen

  • DOAMNA D. MONICA ESTE ADMINISTRATORA SI LA ASOCIATIA DE PROPRIETARI TEPRO
    DE PE BD.NICOLAE IORGA NR.22.CHIAR IERI 27-28 APRILIE A LASAT UN BLOC INTREG FARA APA RECE PT NEPLATA FACTURILOR RESTANTE LA APA VITAL
    DECI SALARIUL E MULT MAI MARE A DOAMNEI D.MONICA
    CONTROALEEEE

  • Ma este si Doamna Dascalescu din Str Clopotari care la fel incaseaza o caruta de bani taie chitante din alea vechi si fara valoare, demodate ….poarta numai coafura de fite schimba hainele scumpe ca pe sosete si as mai continua dar mi-e scarba. Sa-i oblige cineva sa digitalizeze fratilor si nu numai atat sa se poata face plati cu traansfer bancar ( card) sa vedem daca mai au salarii de nesimtiti.

  • Termoservice trebuie desfiintata dar nu se aplica aceasta metoda pt ca aduce bani multi la bugetul primariei si se ia salarii nesimtite + ca sunt angajati foarte multe putori neamuri nemurele DESFIINTAREA TERMOSERVICE !!!

  • Termoservice trebuie desfiintata dar nu se aplica aceasta metoda pt ca aduce bani multi la bugetul primariei si se ia salarii nesimtite + ca sunt angajati foarte multe putori neamuri nemurele DESFIINTAREA TERMOSERVICE !!!

  • Cum sa facă control Ciobanul când este inclus ca membru și este plătit în marea majoritate a asociațiilor de proprietari din Iași. Nu este cumva conflict de interese ?

  • Toate ilegalitatile de la asociatiile de proprietari se datoreaza ignorantei proprietarilor,fie ca nu merg la Adunarile generale fie sunt in cardasie cu administratorul.Administratorul este salariat angajat de Comitetul executiv reprezentat prin Presedinte. In jurul acestor persoane se intampla cardasia sau acolo unde nu este un presedinte care sa cunoasca legea Administratorul joaca tontoroiu.

  • De ce mafiotii din primaria iasi care stau pe str bistrita din alexandru au dreptu la parcari gratis ? cei care stau la parter si.au facut balcoane pe spatiul comun fara nici un drept ? si.au facut gradini ingradite pe terenu si spatiul comun ? nu ii vede nimeni ? nu ii ia nimeni la raspundere odata ce toti platim impozite pe spatiul si terenu comun ? pana cand aceasta mafie psd ?

  • Cei mai mari hoți sunt cei de la Termoservice. Sa vedeți ce frumos fura din pierderile de la apa . Chirică și gașca lui fura cu nesimțire. CHIRICA sa vii sa vezi listele la blocurile ANL din Dacia .
    Pierderile calda 20 lei rece 22 lei .
    Biz, biz …v am dat subiect .

  • Pe vaca ciufuta de la administratia minerva dacia de la termoservis o stiti …toata ziua freaca telefonu fumeaza si bea 7 cafele fara sa faca nimic decat combinatii pt buzunaru ei ,in dacia trimite niste putori de femei de servici care cu mopu ce spala pe jos spala banda gardului de protectie a scarii ..adevarate putori oligofrene ..

  • Consultați ghidul completării declaratiilor de avere!

    Venitul trecut trebuie să fie cel net, nu brut!

    Deci ori individa minte, ori soțul a dat o declarație falsă!

  • Totul este un grup organizat.La PT 10 Cantemir „administreaza” 720 de apart.un cetatean fara atestat, cu pensie, un presedinte cu pensie ce se vede senator pmp,(ia bani de la pensionari si-i duce la partid ca sa fie dustinut) o cenzora pensionara, fara dosar depus in AG.SAP (Ciobanu si Guguianu) ii acopera, avocata platita din bani AP le castiga dosarele !!!, Pol.locala nu vede, Pol.sect.3 inchide dosare, justitia nu confrunta probe.Zice „Ieseanul” (probabil un de-ai lor), ca cei ce comenteaza sunt datornici.Datornici pt ca vor sa-si plateasca consumurile si refuza sa achite sume nedatorate dar trecute pe.liste (antetul si pixul)? Are efect munca ziaristului ?Se „autosesizeaza” careva ? Chirica sa controleze ? Pai el e sef la Urbica.
    Tara lu’ Budura !

  • Așa este și la Asociația Pt 9 Cantemir, Fălticeni Laura , încarcă pe cine vre și cu cât vrea, eu urmăresc pe toți în blocul în care locuiesc, cati sunt trecuți ca și nr de persoane și merg și părăsc la d-ra administrator și atunci I mi trece mai puțin la cheltuieli și la pierderi, dacă nu vreți sa dați pe topobag plătiți mai mult…

  • Își stabilesc ei salariile, nu țin cont de proprietari!Primăria nu face nimic!Ar trebui alte organe competente, care să le verfice situația financiară, măcar de 3-4 ori pe an,să știm și noi unde se duc banii!!

  • Referitor la situatia de la Asociatiea de locatari Bradului nr 7,aici problema este modul cum se cheltuiesc banii din fondul de reparatii constituit inegal la o sedinta cu catva locatari,..fiecare din personal cheltuie cum vor, acoperindu-se in facturi ,bonuri de casa, sume de bani care nu sunt justificate si regasite in cheltuielele care se fac real pe scara unui bloc,sume exorbitante la mici reparatii ce se fac fara acceptul locatarilor . Nu sunt controlati ,verificati de nimeni.Daca ati inceput cu aceste sezizari rugam ziaul nostru de Iasi sa ne sustina in starpirea acestor obiceiuri,a cestor furturi din buzunarul proprietarului.Ca personal aceasta asociatie are ca sefa pe MONICA DASCALU ,o doamna care incaseaza banii si o femeie de servici care face curatenie pe scara blocului odata pe saptamana,mai este si seful de Asociatie cu salar mai mare pe care nul vede nimeni pe la servici .VA RUGAM VENITI IN SPRIJINUL NOSTRU!L a aceasta asociatie nu se lucreaza intr-o saptamana decat cel mult 20 ore. femeia de servici eeste mai mult la cumparaturi si la facut curatenie sefilor acasa.Programul este facut,modificat du propriele lor nevoi ,Multe nereguli la care nu ne ea nimeni in seama.

  • Sa oblige asociatiile de locatari sa introduca plata electronica, in felul acesta ar fi mai facil de verificat modul de cheltuire a banilor.

Adauga un comentariu