Magazin

Boilere electrice (P)

Publicat: 27 nov. 2020

Gama de boilere electrice este concepută pentru încălzirea apei, acolo unde nu există un sistem centralizat de încălzire a apei sau unde sunt probleme cu apa caldă menajeră din sistemul centralizat. Aceste dispozitive de încălzire a apei pot fi instalate în baie.  Dacă nu există posibilitatea conectării la rețelele de gaz într-o casă de la țară, atunci ar trebui să acorzi atenție modelelor de boilere electrice. Aceste dispozitive încălzesc lichidul de răcire folosind un curent electric. Structural, un boiler electric de încălzire a apei, este compus dintr-o carcasă metalică cu un element de încălzire situat în interior. Este conectat la sistemul de alimentare cu apă, iar la intrare furnizează apă rece și la ieșire se obține apă fierbinte, aproape fiartă (deși temperatura poate fi reglată în limite largi).

Boilere electrice – Caracteristici

Pentru încălzirea apei sunt utilizate diferite modele de boilere electrice, cu diferite capacități. Utilizarea lor este relevantă pentru orice sistem de încălzire centrală, chiar și în prezența unei conexiuni la un sistem centralizat, nu exclude această formă de încălzire a apei. Aproape toate boilerele electrice sunt echipate cu o unitate de automatizare care menține independent temperatura din rezervor la aproape același nivel. Când se atinge pragul inferior, încălzirea este pornită automat și, după fixarea limitei superioare, puterea de la încălzitoare este oprită. Deci, proprietarului i se oferă posibilitatea de a lăsa boilerul nesupravegheat în orice moment al zilei, iar apa va fi mereu fierbinte, datorită efectului cumulativ al dispozitivului.

Efectul cumulativ se realizează în principal datorită construcției boilerului. Accesul continuu la rețeaua electrică de uz casnic, asigură încălzirea apei din boiler. Alimentarea cu energie electrică a aparatelor electrice pentru încălzirea apei este utilizată în principal de la o rețea de 220V, dar capacitățile acestei linii ar putea să nu fie suficiente pentru încălzirea apei dintr-un boiler de dimensiuni foarte mari. În acest caz, aparatele electrice sunt alimentate de la o rețea trifazată de 380V. Adesea, pe panoul de control al unui boiler există indicatori care arată modul curent de funcționare și indică posibile probleme în funcționarea acestuia.

Economii de energie electrică

În ciuda similarității externe, boilerul electric de încălzire a apei poate diferi prin modul de funcționare, volum și putere. Deși există un parametru comun pentru toate modelele – toți dezvoltatorii încearcă să aplice efectul cumulativ. Unele dintre aceste dispozitive sunt fabricate astfel încât, să economisească energia electrică. Boilerele cu un principiu de funcționare diferit, economisesc energia electrică, datorită inducției electrice, care încălzește apa din boiler, fără contact fizic cu acesta. Eficacitatea unor astfel de modele este maximă și rămâne pe întreaga perioadă de serviciu. Acest lucru se datorează  materialului de fabricație utilizat care nu formează scară și astfel, nu afectează în niciun fel procesul de încălzire a apei.

Respectarea mediului, compacitatea și siguranță sunt criterii cărora cumpărătorul le acordă cea mai mare atenție, inclusiv economiei de curent electric. Versiunea electrică a modelelor, este cea care arată cel mai bun rezultat la încălzirea apei. Astfel de modele pot fi utilizate atât ca sisteme de încălzire separate, cât și împreună cu altele. Un boiler electric economic este considerat în prezent cea mai profitabilă achiziție. Comparativ cu alte tipuri de dispozitive de încălzire a apei, consumă cu 30% mai puțină energie.

 

 

Adauga un comentariu