Tratamentul eficient al bolilor de piele exact ca în poze este unul dintre principalele obiective ale medicinei moderne. Bolile de piele nu numai că provoacă disconfort pacientului, dar sunt și foarte neplăcute din punct de vedere estetic. Înroșirea zonelor expuse ale corpului, descuamarea și punctele negre inflamate sunt inconfortabile nu numai din punct de vedere fizic, ci și emoțional. Medicina modernă numără sute de tipuri de afecțiuni dermatologice care au simptome și cauze diferite.
De asemenea, merită menționat faptul că bolile de piele pot apărea la orice vârstă. La sugari, dermatita alergică este o problemă frecventă, în timp ce persoanele în vârstă suferă din ce în ce mai mult de psoriazis și de diferite tipuri de eczeme. Una dintre cele mai eficiente metode de combatere a bolilor de piele este tratamentul balnear. Apa de mare, saramura și nămolul curativ al lacurilor liman, aerul marin bogat în minerale cu un nivel optim de umiditate și apa minerală curativă fac posibilă tratarea unui număr de boli grave, împotriva cărora medicina clasică este neputincioasă. O astfel de îngrijire a sănătății pielii nu este doar eficientă, ci și complet sigură, deoarece se bazează pe utilizarea de ingrediente naturale.
Boli de piele – poze. Tipuri de afecțiuni transmise de acarieni și paraziți animali
Bolile de piele pot fi împărțite, în linii mari, în infecțioase și neinfecțioase. În primul caz, boala este invariabil asociată cu expunerea organismului la bacterii sau virusuri, iar acestea pot fi localizate nu doar direct pe piele, ci și în orice organ intern. Un prim exemplu al acestei categorii de boli este herpesul, care își „parcurge” drumul în organism prin țesuturile nervoase. Bolile de natură necontagioasă pot fi împărțite în mai multe tipuri.
Astfel, există boli ale epidermei, boli ale dermului și cele ale țesutului gras subcutanat. De remarcat în mod deosebit sunt bolile fungice ale pielii, care nu se încadrează în niciuna dintre categoriile de mai sus. Agenții cauzali ai acestor boli sunt ciupercile parazite, care sunt o formă specială de vegetație și nu au nimic în comun cu bacteriile sau virușii.
Unele boli pot fi cauzate de paraziți animali, cum ar fi diverse tipuri de acarieni. Un reprezentant proeminent al acestei categorii sunt scabia și pediculoza, la care copiii sunt deosebit de sensibili. Toate bolile de piele pot fi clasificate și în funcție de originea lor specifică. După cum s-a menționat anterior, o gamă largă de boli sunt cauzate de paraziți fungici. Acestea pot afecta nu numai pielea, ci și placa unghiilor și părul, care este una dintre cele mai contagioase și ușor de transmis de la un organism viu la altul. Același mod de infectare este caracteristic bolilor provocate de paraziții pielii.
Cele mai frecvente boli dermatologice. Primele simptome
Pustulii sunt o problemă dermatologică frecventă și, în cele mai multe cazuri, sunt cauzate de infecții bacteriene. Bolile pustuloase pot fi superficiale sau profunde, streptococi și stafilococi fiind cei mai comuni agenți patogeni.
Lichenii sunt un tip special de boală dermatologică, ale cărei cauze pot fi, de asemenea, foarte diferite. Zona zoster poate semnala o slăbire a sistemului imunitar și apare adesea după gripă, iar unele tipuri de zona zoster pot fi cauzate de ciuperci sau bacterii. Bolile glandelor cutanate, dintre care seboreea este una dintre cele mai grave.
Unele boli de piele sunt cunoscute de toată lumea încă din copilărie, în timp ce altele sunt destul de rare. Printre bolile pe care fiecare locuitor al lumii le întâlnește cel puțin o dată în viața sa, merită să fie evidențiate dermatita, acnee, eczeme, herpes, papiloame, scabie și așa numitele răni de pat.
Printre cele mai frecvente boli de piele exact ca în poze se numără dermatita. Această afecțiune poate fi cauzată de o varietate de factori, cel mai adesea declanșată de reacții alergice. Dermatita este un însoțitor frecvent al stresului cronic și afectează multe persoane cu depresie cronică și nevroză. Acneea este o reacție a pielii la schimbări hormonale grave, a fost o problemă comună în rândul tinerilor timp de mulți ani. Acneea afectează, de asemenea, multe persoane în vârstă și este asociată cu tulburări funcționale ale diferitelor organe, tulburări endocrine și o predispoziție genetică pronunțată.