Local

Bolid de lux, spart în miez de noapte cu chei potrivite! Niciun proprietar de mașină din Iași nu se poate simți în siguranță! Culmea, autorul spargerii a scăpat de pușcărie! (Exclusiv)

Publicat: 21 nov. 2020
Un ieșean a scăpat de dosarul penal, după ce a fost acuzat că a spart în câteva secunde un bolid de lux, cu ajutorul unor chei potrivite
Un bărbat mascat, lângă portiera unui autoturism

Un ieșean a scăpat de pușcărie după ce a fost acuzat de furt calificat. Constantin Iulian Bulai a fost acuzat inițial că a spart un bolid de lux cu chei potrivite. Întreaga ispravă a durat câteva secunde, jaful fiind comis ca-n filme

Bolid de lux, spart în miez de noapte cu chei potrivite! Niciun proprietar de mașină din Iași nu se poate simți în siguranță! Culmea, autorul spargerii a scăpat de pușcărie!
Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au încetat procesul penal în ceea ce îl privește pe Constantin Iulian Bulai.

„Instanța încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului Constantin Iulian Bulai, pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, ca urmare a împăcării cu persoana vătămată F.N.”, au precizat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Constantin Iulian Bulai, acuzat de procurori de furt calificat

Procesul lui Constantin Iulian Bulai (23 de ani) a început pe 14 iulie 2020. La acea dată, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe individ, sub acuzația de furt calificat. Asta, după ce ieșeanul a fost reținut pentru 24 de ore, între 25 și 26 iunie 2020.

„În noaptea de 7 spre 8 august 2017, prin folosirea de chei potrivite, inculpatul a pătruns în autoturismul marca Mercedes-Benz, aparținând persoanei vătămate F.N., parcat în municipiul Iași. Din interior, inculpatul a sustras telescopul de pe partea dreaptă de la haion, un încărcător de telefon mobil marca Samsung și suma de 50 de lei, cauzând un prejudiciu total în valoare de 600 de lei”, au afirmat procurorii ieșeni.

La scurt timp după producerea spargerii, păgubitul a mers țintă la Poliție, unde a depus o plângere. Oamenii legii au efectuat cercetări și, după aproximativ 3 ani, polițiștii au identificat principalul suspect pentru producerea jafului.

La ce concluzii au ajuns judecătorii ieșeni

După identificarea suspectului, Constantin Iulian Bulai a fost reținut pentru 24 de ore. Ulterior, acesta a fost pus sub control judiciar, vreme de 60 de zile. Totuși, judecătorii ieșeni au constatat că între inculpat și păgubit a intervenit împăcarea.

„Instanța reține că, în cazul infracțiunii de furt calificat, pentru săvârșirea căreia s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Constantin Iulian Bulai, legea prevede împăcarea drept o cauză de înlăturare a răspunderii penale. Având în vedere dispozițiile legale, ca urmare a manifestării de voință a inculpatului și a persoanei vătămate, exprimate în fața instanței, conform declarațiilor de la dosar, instanța constată că împăcarea este personală, explicită, totală, necondiționată, definitivă și a intervenit până la citirea actului de sesizare a instanței, reținându-se astfel imposibilitatea exercitării în continuare a acțiunii penale. Pentru aceste considerente, în baza dispozițiilor legale, instanța va înceta procesul penal pornit împotriva inculpatului Constantin Iulian Bulai cu privire la săvârșirea infracțiunii de furt calificat, ca urmare a împăcării cu persoana vătămată F.N.”, au spus recent magistrații din cadrul Judecătoriei Iași.

În ciuda faptului că s-a dispus încetarea procesului penal, Constantin Iulian Bulai a fost obligat să achite cheltuieli de judecată în valoare de 1.400 de lei. De asemenea, partea vătămată F.N. a fost obligată la plata sumei de 50 de lei, tot cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

Comentarii
  • În luna ianuarie, un jegoss care se numește Mihu intr o singură noapte a spart 11 mașini în cartierul Alexandru cel Bun pt care au fost depuse plângeri penale. In fapt jegu a mai sparte încă 7 mașini, dar pt care proprietarii nu au depus plângeri pe fondul neincrederii în poliție și autoritățile judecătorești. Politia l a prins pe Mihu în mai puțin de 2 săptămâni de zile. După 3 luni, un judecător l a pus în libertate fără măcar ca hoțul sa recupereze unul din prejudiciile cauzate victimelor. De plata cheltuielilor judiciare nici nu mai vorbim! Deci, toate victimele au rămas prejudiciate, hotul după 3 luni de cazare, masă și căldură in libertate…. Ce încredere sa mai avem in justiție?! Care act de justiție??? Despre ce justiție sa vorbim? O justiție total impotenta si lipsita de orice responsabilitate în fata întregii societăți! Alese ,,mulțumiri,, judecătorului care a eliberat hoțul a 11 plus 7 masini intr o singură noapte și ÎNCREDERE ZEROOOO IN JUSTIȚIE!!!!

  • BZI.Ro – Daca tie ti s-ar fura din masina ta, cum ai reactiona cand infractorul ar fi lasat liber ? Daca tot detii informatii , de ce nu te tii de autoritati? Iti este lene sau publici articole de la alte ziare doar de dragul traficului de cicitori ?

Adauga un comentariu