Boli si tratamente

5 boli care te pot afecta mai devreme decât crezi

Publicat: 16 oct. 2019

Bolile batranetii care afecteaza si tinerii. De multe ori ne imaginăm că majoritatea bolilor ne vor afecta abia după 60 de ani.

Cu toate acestea, stresul, alimentația precară și o viață sedentară ne pot afecta sănătatea și pot face loc bolilor care erau candva rezervate doar persoanelor în vârstă.

Când auzi de osteoartrită, osteoporoză, boala Alzheimer… îți încrucișezi degetele sperând că mama sau bunica nu sunt afectate de aceste boli ale vârstei.

Dar cu siguranță nu vă puteți imagina că ați primit acest diagnostic chiar dumneavoastra.

Melanom

Vârsta medie de diagnostic a melanomului este de 50 de ani, dar acest cancer de piele poate apărea încă de la 20 de ani și, în ultimii ani, numărul de cancere de piele agresive la femeile sub 40 de ani s-a fost înmulțit cu 8.

Această creștere se explică prin frecventarea tot mai larga a saloanelor de bronzat.

Bolile batranetii care afecteaza tinerii: osteoporoză

Vârsta medie a diagnosticului de osteoporoză este de 65 de ani, dar osteoporoza ne poate lovi la 50 de ani. Această boală se caracterizează prin scăderea densității osoase.

Faceti exercitii în mod regulat pentru a consolida oasele și a intari mușchii.

Evitați țigările și alcoolul, toxice pentru oase, și renunțați la băuturile răcoritoare tip cola al căror conținut ridicat de acid fosforic modifică echilibrul calciu / fosfor, ceea ce duce la fragilitatea oaselor.

Bolile batranetii care afecteaza tinerii: infarct

Vârsta medie a primului infarct este de 65 de ani, dar atacul de cord te poate lovi încă de la 20 sau 30 de ani.

Alzheimer

Vârsta medie a diagnosticului este de 65 de ani, însă boala Alzheimer vă poate afecta mai devreme, pe la 40. Medicii nu au suficientă perspectivă asupra bolii Alzheimer și cauzele acesteia pentru a dezvolta sfaturi de prevenire.

Dar, la fel ca în cazul tuturor bolilor degenerative ale creierului, este posibil să luptați împotriva declinului cognitiv prin exercitarea unor părți normal ale laturii creierului, cum ar fi învățarea unei limbi straine nou sau cântarea la un instrument muzical.

Diabet

Diabetul de tip 2 este adesea diagnosticat între 40 și 50 de ani, dar diabetul afectează, de asemenea, tot mai mulți copii cu vârsta sub 15 ani.loading...

Adauga un comentariu