Sport

Bombă în Liga I! Mircea Rednic ar putea reveni la Dinamo! Care sunt condițiile puse de fostul antrenor de la Poli Iași

Publicat: 12 nov. 2020
Mircea Rednic ar putea reveni la Dinamo
Mircea Rednic

Cosmin Contra ar putea fi înlocuit de conducerea lui Dinamo după ultimele rezultate ale echipei din Liga I. Mircea Rednic este numele care stă pe buzele tuturor dinamoviștilor.
Gabriel Răduță, fostul șef al Centrului de Copii și Juniori de la Dinamo, îl cunoaște foarte bine pe antrenorul care a adus ultimul titlu în ”Ștefan cel Mare” și spune în ce condiții s-ar întoarce acesta la ”cârma” echipei roș-albe.

Gabriel Răduță: „Dacă vine, Mircea Rednic trebuie să fie susținut”

„Eu sunt adeptul continuității. Mi-aș dori să rămână Cosmin Contra pentru că este proiectul lui. Este o perioadă scurtă și văd că jucătorii nu s-au adaptat fotbalului românesc, mai sunt și problemele financiare. El este un antrenor bun, tânăr, are un CV foarte bun. A fost jucătorul lui Dinamo, dar eu cred că Rednic e altceva.
E cel mai bine pregătit antrenor care a fost la Dinamo. Am mai vorbit cu Rednic în urmă cu o săptămână. Țin legătura cu foștii mari fotbaliști. Rednic nu se aruncă cu capul înainte. Dacă vine… Trebuie să fie susținut. Are nevoie de susținere și continuitate. Rednic și-a atras o grămadă de antipatii, dar echipa era la zi cu salariile. Cu siguranță ar putea să redreseze echipa. Cum să nu fie potrivit? Ar fi foarte potrivit. El știe să facă atmosferă, să țină echipa. Toată lumea era mulțumită. Eu am văzut unitate de grup. Era o familie, o atmosferă foarte bună. Mai rar am văzut așa ceva”, a spus Răduță, pentru ProSport.

Mircea Rednic a bifat patru mandate la Dinamo, ultimul în sezonul 2018-2019, când a plecat cu scandal după ce fosta conducere a decis să-l demită. Ultima oară, ”Puriul” a antrenat-o pe Poli Iași, în sezonul precedent, reușind să scape echipa de la retrogradare. Ca antrenor, Rednic a mai cucerit un titlu, o Cupă și două Supercupe cu Rapid, dar și o Cupă a Azerbaijanului cu Xazar Lankaran.

Noul Dinamo suferă cumplit în acest sezon

”El Dinamo” suferă cumplit în acest sezon, în ciuda promisiunilor făcute de Pablo Cortacero și conducerea spaniolă. ”Câinii” au pierdut a cincea oară consecutiv, 1-2 cu Viitorul, iar Cosmin Contra se simte ”păcălit” de patronat.
Tot mai puțină lume vede luminița de capătul tunelului pentru formația din Ștefan cel Mare, de la Giani Kiriță până la Gabi Tamaș, foste glorii ale lui Dinamo. Și Ion Crăciunescu, ofertat de Pablo Cortacero pentru o funcție în club, e pesimist.

”Eu țin foarte mult la Cosmin Contra, dar a făcut niște greșeli. Nu trebuia să gireze pentru spanioli. A făcut greșeli pe care le-a recunoscut și el. Spaniolii și-au pus coada între picioare și au plecat din România. Societatea o bagă în faliment. Domnule, nu le pasă lor! Ce au făcut? Au plimbat niște jucători cu vorba? Când îi aduci și îi ții două luni fără să îi plătești, ăia ce zic? Le promiți că le dai salarii de 35.000-40.000 de euro, de parcă curgea aur pe Dâmbovița”, a spus fostul arbitru.

Ion Crăciunescu a refuzat-o pe Dinamo: „În fața mea n-au cuvânt!”

Ion Crăciunescu a așteptat săptămânile trecute o ofertă de la Dinamo, care însă nu a mai venit.

„Săptămâna aceasta mi-au spus că 100% ne vedem, m-au amânat pentru săptămâna viitoare. Vreau să le transmit că expiră timpul, eu dacă promit ceva, mă țin de cuvânt. Așa am fost toată viața mea. Dacă dânșii au promis și nu s-au ținut de cuvânt, înseamnă că în fața mea n-au cuvânt. Dacă n-au cuvânt, eu nu fac pașii pe care îi vor dânșii, când vor dânșii, la comanda lor. Da?”, zicea ex-arbitrul, în octombrie.

Adauga un comentariu