National

Braconaj la Obârșia Lotrului. Soţul unei cunoscute cântărețe a fost reţinut în urma unui flagrant pus la cale de poliţiştii gorjeni

Publicat: 04 oct. 2022
Braconaj la Obârșia Lotrului. Soţul unei cunoscute cântărețe a fost reţinut în urma unui flagrant pus la cale de poliţiştii gorjeni
Suspecţi reţinuţi pentru braconaj la Obârșia Lotrului

În cadrul unui dosar de braconaj din Obârșia Lotrului, soţul unei cântăreţe de muzica populară a fost reţinut. Alături de acesta, mai sunt cercetate alte 6 persoane care au fost prinse în flagrant la vânătoare.

După o acțiune amplă a polițiștilor gorjeni, soțul cântăreței Lena Miclăuș a fost reținut, pentru prinderea în flagrant delict a unor persoane care ar fi săvârșit fapte de braconaj, în zona montană Obârșia Lotrului, județul Vâlcea.

Soțul cântăreței Lena Miclăuș a fost reținut, pentru prinderea în flagrant delict

Suspecţi reţinuţi pentru braconaj la Obârșia Lotrului

În urma perchezițiilor efectuate într-un dosar de braconaj la Obârșia Lotrului, au fost ridicate, în vederea cercetărilor, opt arme de vânătoare deținute legal, un amortizor de sunet, un dispozitiv de vedere pe timp de noapte, 585 de cartușe de vânătoare, 280 de kilograme de carne de vânat, opt trofee de cervide, trei topoare și 4.300 de țigarete, deținute în afara unui antrepozit fiscal, fără a avea timbru de marcaj fiscal.

„La data de 1 octombrie anul curent, poliţiştii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Gorj, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci, au documentat activitatea infracțională a unor persoane bănuite de săvârșirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi braconaj cinegetic.

Astfel, a fost organizată o acțiune de prindere, în flagrant delict, a unor persoane, care ar fi săvârșit fapte de braconaj, în zona montană Obârșia Lotrului, județul Vâlcea.

Totodată, au fost efectuate 7 percheziții domiciliare, în orașul Novaci, municipiul Deva, județul Hunedoara și localitatea Voineasa, județul Vâlcea, la locuințele unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi braconaj cinegetic.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea cercetărilor, 8 arme de vânătoare, deținute legal, un amortizor de sunet, un dispozitiv de vedere pe timp de noapte, 585 de cartușe de vânătoare, 280 de kilograme de carne de vânat, 8 trofee de cervide, 3 topoare și 4.300 de țigarete, deținute în afara unui antrepozit fiscal, fără a avea timbru de marcaj fiscal.

De asemenea, două autoturisme de teren au fost indisponibilizate.

La data de 1 octombrie a.c., față de 2 persoane, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, ulterior, la data de 2 octombrie a.c., această măsura fiind luată față de alte 5 persoane.

Față de cele 2 persoane reținute la data de 1 octombrie anul curent, a fost luată măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Prejudiciul cauzat este de peste 24.000 de euro.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La activități au participat și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, precum și Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Hunedoara”, au precizat reprezentanții IPJ Gorj.

De asemenea, sunt tot mai multe cazuri de braconaj depistate și pe raza județului Iași.

Care sunt pedepsele prevăzute de lege pentru braconaj

În cadrul aceluiași context, amintim că în acord cu legea, braconajul este considerat a fi faptă infracțională și care se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni până la 3 ani sau după caz, cu amendă. De asemenea, se pedepsesc și practica vânatului prin folosirea capcanelor neautorizate, păsări de pradă, arcuri sau doar intrarea în fondurile cinergetice cu acestea.

Totodată, se consideră faptă infracțională ce se pedepsește cu închisoarea de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, transportarea vânatului obținut prin încălcarea art. 43 din Legea vânătorii și a protecției fondului cinergetic. Aceeași pedeapsă se aplică și dacă vânatul a fost găsit împușcat sau tranșat în teren.

De altfel, comercializarea, naturalizarea și orice altă operațiune care privește vânatul, părți ori produse identificabile provenite de la vânat fără a se respecta condițiile de obținere conform legii în vigoare, se supun acelorași pedepse menționate în lege.

Cu toate acestea, reiterăm faptul că în cadrul unui dosar de braconaj din Obârșia Lotrului, soţul unei cântăreţe de muzica populară a fost reţinut.
Adauga un comentariu