Economic Local

Un nou caz de braconaj la Iași. Căprioare vii, descoperite într-o mașină de teren

Publicat: 15 feb. 2020

Tot mai multe cazuri de braconaj sunt depistate pe raza județului Iași. Polițiștii de frontieră ieșeni au depistat un bărbat care transporta într-un autoturism trei exemplare de căprior, braconate. În noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 20:30, echipele din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Iași, pe timpul unei misiuni, au oprit în localitatea Ungheni un autoturism de teren marca Mitsubishi. În mașină se aflau două persoane, ambii cetățeni români.
În interior au fost descoperite, pe bancheta din spate a autoturismului, o căprioară care avea trei plăgi prin împușcare și o armă de vânătoare, iar în bena acoperită a autovehiculului, alte două căprioare vii.

Se foloseau de autorizațiile emise pentru alte persoane

În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că arma de vânătoare și vânatul aparțin pasagerului autovehiculului, un cetățean român în vârstă de 49 de ani. Bărbătul a prezentat, ca justificare pentru braconarea celor trei exemplare de căprior, trei autorizații de vânătoare emise pe numele altor persoane.

„Având în vedere cele constatate, a fost luată măsura conducerii persoanei în cauză și a autoturismului la sediul Sectorului P.F. Iași. În cauză, polițiștii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul savârșirii infracțiunii de braconaj, arma de vânătoare și cartușele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar cele trei exemplare de căprior în valoare de 28.500 lei au fost predate către AVPS Iași”, au declarat reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Comentarii
Adauga un comentariu