Titlurile zilei

Brambureală în justiția ieșeană: Doi ieșeni au fost achitați, iar acum sunt condamnați pentru trafic de minori!

Publicat: 05 nov. 2022
_____ Vizualizări 6 Comentarii
Brambureală în justiția ieșeană Doi ieșeni au fost achitați iar acum sunt condamnați pentru trafic de minori
Florin Ursu și Petronela Ersilia Burlacu sunt doi ieșeni care în urmă cu aproximativ 1 an de zile au fost acuzați de comiterea infracțiunii de trafic de minori

Florin Ursu și Petronela Ersilia Burlacu sunt doi ieșeni care în urmă cu aproximativ 1 an de zile au fost acuzați de comiterea infracțiunii de trafic de minori. La acel moment nu s-au înregistrat probe la dosar și magistrații ieșeni au dispus achitarea celor doi. Procurorii au făcut recurs, iar ieșenii au primit zilele trecute o condamnare de 5 ani. Aceștia susțin că sunt nevinovați și că totul a reprezentat o înscenare din partea fiului vitreg al bărbatului, din prima căsătorie. Acum, singura soluție care le-a mai rămas concubinilor este să se predea

Florin Ursu are 54 de ani și trăiește în concubinaj cu Petronela Ersilia Ursu. Aceștia doi susțin că sunt nevinovați și că nu au comis nicio infracțiune. Oamenii își doresc să se facă dreptate și să nu ajungă în spatele gratiilor fără a fi vinovați.

„La primă instanță, doamna judecătoare mi-a dat achitare, pentru că a considerat că nu sunt probe. Dosarul a fost fabricat cu martori falși care au primit mandate pentru mărturie mincinoasă. Unul dintre martori, care este și denunțătorul, este băiatul fostei mele neveste, pe care eu l-am crescut”, declară reporterilor BZI Florin Ursu.

 o poză cu cei doi ieșeni acuzați pentru trafic de minori
Florin Ursu și Petronela Ersilia Burlacu au fost condamnați joi, 03 noiembrie 2022, la 5 ani de închisoare, pentru trafic de minori

Condamnați pentru trafic de minori

o poza cu baiatul, pe care ieșeanul l-a crescut de mic
Marius Dumitru Enache este băiatul fostei soții a lui Florin Ursu și pe care, bărbatul l-a crescut de mic, însă acesta a decis să-i însceneze o infracțiune omului pe care l-a numit tată

Florin Ursu și Petronela Ersilia Burlacu au fost condamnați joi, 3 noiembrie 2022, la 5 ani de închisoare pentru trafic de minori. Deși în primă instanță magistrații ieșeni le-au dat achitarea celor doi, procurorii au făcut recurs. Dezamăgirea și frica celor doi este că vor ajunge să-și petreacă următorii ani în spatele gratiilor, chiar dacă sunt nevinovați.

„Sunt în străinătate să muncesc și m-am trezit cu condamnarea. Sunt în Germania, am număr de identificare, lucrez cu contract de muncă. I-am spus avocatei, dar trebuie să vin în țară să mă predau. Mi-am întemeiat aici familia, am o căsuță. Am un an de zile de când sunt aici. Acum trebuie să vin să mă predau, pentru că așa a vrut domnul procuror și pentru că așa se face în România!”, se plânge Florin Ursu, bărbatul acuzat pentru trafic de minori.

Din păcate, acesta spune că nu are altă soluție în acest moment și va trebui să se predea, chiar dacă acest lucru nu este drept pentru ei.

„În momentul în care ajung în România să mă predau, voi intra pe refuz de hrană total. Până nu se face dreptate, nu renunț! Nu se poate așa ceva! Chiar nu se poate să distrugi o familie, un loc de muncă. Cât m-am chinuit să ajung să muncesc, să fiu în regulă”, afirmă bărbatul.

o alta poza cu cei doi ieșeni condamnati
Florin Ursu susține că totul a început din momentul în care a decis să se despartă de prima lui soție, care avea 5 copii

Florin Ursu: „L-am crescut de când era mititel”

 o poza cu un magistrat
În primă instanță, magistrații ieșeni au dispus achitarea celor doi. Însă, procurorii au făcut recurs și cei doi au primit o condamnare de 5 ani pentru trafic de minori

Florin Ursu susține că totul a început din momentul în care a decis să se despartă de prima lui soție, cu care are 5 copii. Unul dintre aceștia, Marius Dumitru Enache, a rămas în grija bărbatului după divorț.

„După ce am lăsat-o pe maică-sa, Marius a început să bea, să facă urât. Pe urmă a fost arestat prin Germania. De acolo m-a amenințat că vine în țară și-mi face și-mi drege. Dar m-am gândit că l-am crescut de mic și am muncit pentru el”, povestește ieșeanul.

Cu toate acestea, Marius Dumitru Enache s-a răzbunat cel care l-a crescut de când era mic.

„Într-o zi a venit în Tătărași, acolo unde stăteam. A venit cu o fată și mi-a spus: «Tată, am venit acasă. Las-o și pe prietena mea să facă o baie și să bage hainele astea la spălat». I-am zis: «Ok, tată». El se eliberase din Germania. I-am spus soției (n.r. – concubinei) să mergem la cumpărături. Prietena lui a rămas acasă să-și pună la spălat și să facă baie. Ne-am întors seara, pe la 19:00-20:00. El a plecat odată cu noi din casă. Atunci a sunat la poliție să spună că în apartamentul meu este o fată, pe care o oblig să facă prostituție și așa mai departe! Nu m-am gândit nicio secundă că va face așa ceva!”, afirmă Florin Ursu.

Și concubina bărbatului, Petronela Ersilia Burlacu, a primit aceeași condamnare. Amândoi sunt condamnați de către magistrații ieșeni la 5 ani pentru trafic de minori.

Comentarii
  • În poza de sus pe aia o cheamă Burlacu, apoi când menționați despre ea în subtitlu o cheamă tot Burlacu. Când începe articolul îi schimbați numele în Ursu:))) Apoi vă decideți și o lăsați cu numele Burlacu până la final:))) Ești cel mai prost și mai ratat și neatent așa-zis ziarist din istorie:)))

  • Sa va zic ceva: toata lumea e nevinovata!

    WOW!!! Nu stiati?

    Toate inchisorile tin in ele oameni nevinovati, inscenati, pacaliti, aburiti. Nimeni nu a facut nimic.
    Toti au ajuns acolo fiindca au cazut intr-o capcana.

    Oamenii aceea sunt nevinovati, toti, absolut toti!

    Asadar ii cred pe cuvant pe cei din articol, sigur sunt nevinovati, 110% inscenare!!!

    Romania, trezeste-te!!!

    Bravo tuturor!

Adauga un comentariu