O rețetă de brioșe cu banane și ciocolată este o variantă delicioasă de mic dejun sau de gustare pe timpul zilei, ce va fi adorată de întreaga familie.
Aceste brioșe se fac foarte rapid și ușor, sunt foarte pufoase, iar combinația de ingrediente este cu adevărat delicioasă.
Rețeta de brioșe cu banane și ciocolată
Pentru această rețetă vei avea nevoie de 130 grame de zahăr, de 260 grame de făină, de 10 grame de praf de copt, de ½ linguriță de sare, de 180 grame de bucăți de ciocolată, de 120 grame unt topit și răcit, de 240 ml de lapte, de 2 ouă, de 2 banane bine coapte și de esență de vanilie după gust.
Începe prin a tăia untul în bucățele și pune-l la topit la foc potrivit într-o crăticioară, apoi lasă-l la răcit. Taie bananele în bucăți potrivite, apoi pasează-le foarte bine cu furculița. Acestea trebuie să fie maronii, foarte bine coapte. Într-un alt bol bate ușor ouăle împreună cu laptele, untul topit, bananele pisate și esența de vanilie, până la omogenizare.
Într-un vas se amestecă ingredientele uscate, și anume, făina, praful de copt, zahărul sarea și bucățile de ciocolată. Compoziția cu ouăle se pune peste cea cu făină, apoi se amestecă până la omogenizare, dar nu prea mult, doar până când nu mai sunt urme de făină.
Pregătește o tavă tapetată cu hârtii de brioșe specifice cu puțin ulei și făină și preîncălzeșe cuptorul la 180-190 de grade Celsius. Cu ajutorul unei linguri, împarte aluatul în formele de brioșe din tavă, apoi lasă-le la copt pentru aproximativ 15-20 de minute sau până când trec testul cu scobitoarea.
Altă rețetă delicioasă
Pentru această rețetă din care îți vor ieși 20 de brioșe, vei avea nevoie de 280 grame de făină, de 110 grame de zahăr, de 2 ouă mari, de 3 banane și o jumătate bine coapte, de 200 grame de ciocolată, de 130 grame de unt, de 10 grame de praf de copt și de 1 linguriță de zahăr vanilat.
Începe prin a preîncălzi cuptorul la 180 de grade și pregătește hârtiile de copt specifice pentru brioșe într-o tavă specială. Toacă apoi ciocolata grosier cu ajutorul unui cuțit foarte bine ascuțit.
Într-un vas încăpător se taie bananele, apoi se pasează foarte bine cu ajutorul unei furculițe. Adaugă acum untul topit, ouăle, vanilia, zahărul și amestecă foarte bine, până la omogenizare. Pune și făina și praful de copt, apoi omogenizează totul foarte bine. La final, se adaugă și ciocolata mărunțită și se amestecă din nou.
Se umple fiecare cosuleț cu compoziția făcută și se dă la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 20 de minute sau până când trec testul cu scobitoarea.
Pentru a avea parte de un preparat perfect, este important să nu amesteci foarte mult aluatul, întrucât glutenul din făina se va dezvolta prea mult, iar brioșele vor avea o textură mai densă. Făina trebuie încorporată ușor, cu ajutorul unui tel sau a unei spatule, doar până la omogenizare.
Rețeta de brioșe cu banane și ciocolată reprezintă o idee de desert delicioasă, ideală pentru orice moment al zilei.