Culinar

Brioșe cu mere. Un desert ideal la orice masă

Publicat: 13 nov. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Brioșe cu mere. Un desert ideal la orice masă
Brioșele cu mere au o savoare deosebită și se fac rapid, cu doar câteva ingrediente.

Dacă vrem să îi răsfățăm pe cei dragi cu un desert savuros, ideale sunt niște brioșe cu mere. Acestea se fac rapid, cu doar câteva ingrediente. Brioșele cu mere au o savoare deosebită și pot fi pregătite la ceas aniversar, dar și în zilele în care vrem să ne încântăm papilele gustative. Iată rețeta cu care vei obține un desert ideal la orice masă.

Brioșe cu mere

Când vine vorba de delicioasele brioșe de casă, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Pe placul multora dintre noi sunt niște brioșe cu mere. Acestea sunt gata imediat și avem nevoie de doar câteva ingrediente, iar la final vom obține un adevărat deliciu.

Pentru a oferi brioșelor cu mere un plus de savoare, putem adăuga și un pic de scorțișoară. Merele pot fi rase sau caramelizate, după gust și preferințe. Brioșele cu mere pot fi servite la orice ocazie, chiar și dimineața alături de o cafea aromată.

Pe lângă acest desert putem face rapid și prăjitura casei cu blat pufos și gem. Aceasta este incredibil de gustoasă și le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei. Pentru iubitorii de deserturi tradiționale făcute după rețeta bunicii, ideale sunt niște cornulețe cu untură. Fragede, aromate și gustoase, acestea îi vor cuceri pe cei dragi.

Brioșele cu mere sunt delicioase și ușor de făcut acasă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta clasică, succesul culinar va fi garantat. Acest desert este alegerea perfectă pentru orice masă și orice ocazie.

Rețeta cu care vei obține un desert savuros

Pentru niște brioșe cu mere vom avea nevoie de 400 g de mere, 200 g de zahăr, 230 ml de apă, 1 linguriță de bicarbonat de sodiu, 2 lingurițe de praf de copt, un vârf de cuțit de sare, 95 g de zahăr brun, 1 ou, 210 g de unt, 230 g de făină, 80 ml de lapte, 90 g de fulgi de cocos și coajă rasă de portocală.

Mai întâi se curăță merele de coajă și de sâmburi. Se pun merele feliate într-o cratiță apoi se toarnă apa și bicarbonatul de sodiu. Se călesc merele timp de 20 de minute, până când se înmoaie foarte bine și capătă o textură cremoasă, ca de pastă.

Se tapetează cu hârtie de copt formele de brioșe. După aceea se pregătește aluatul pentru acestea. Într-un bol mare se bate spumă un ou împreună cu zahărul, untul și coaja rasă de portocală. Făina se amestecă cu sarea și praful de copt apoi se toarnă compoziția cu mere. Se amestecă totul foarte bine apoi se adaugă și compoziția de aluat.

Aluatul cremos și aromat se toarnă în fiecare formă de brioșă apoi se dă tava la cuptor. Între timp se pune într-o cratiță zahărul brun, câteva linguri de unt, sare și un pic de lapte. Se lasă totul la foc mic apoi se adaugă fulgii de cocos. Când brioșele sunt aproape gata, se scot din cuptor și se toarnă peste fiecare câte o linguriță din compoziția cu zahăr brun. Astfel brioșele vor avea o crustă caramelizată deasupra și vor fi mult mai aromate.

Se mai lasă brioșele la cuptor timp de 5 minute apoi se scot, se lasă la răcit și se scot din forme pentru a fi servite. Cu siguranță brioșele vor fi pe placul tuturor celor de la masă. Brioșele cu mere au o savoare deosebită și se fac rapid, cu doar câteva ingrediente.

Adauga un comentariu