Prima pagină » Culinar » Brioșe de post. Deserturi sănătoase și delicioase cu afine, mere și morcov

Brioșe de post. Deserturi sănătoase și delicioase cu afine, mere și morcov

04 mart. 2025, 13:59,
în Culinar

Rețeta de brioșe de post este o alternativă gustoasă și sănătoasă pentru preparatele de dulce. De asemenea, deserturile pot fi îmbogățite cu diverse fructe și legume, ceea ce oferă o varietate de texturi și gusturi.

Rețetă de brioșe de post cu afine

Această rețetă de brioșe de post cu afine este perfectă pentru a aduce un strop de prospețime și savoare deserturilor. În plus, aveți nevoie doar de câteva ingrediente, printre care 250 de grame de făină, 100 de grame de zahăr de cocos sau zahăr brun, 1 plic de praf de copt și un praf de sare. De asemenea, vă mai trebuie 200 de mililitri de apă minerală, 80 de mililitri de ulei de floarea-soarelui, 1 linguriță de extract de vanilie, 150-200 de grame de afine proaspete sau congelate și coaja rasă de la o lămâie. O altă rețetă sănătoasă este cea de budincă de ovăz cu banane.

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius și tapetați o tavă de brioșe cu hârtii speciale sau ungeți formele cu puțin ulei. Într-un bol mare, cerneți făina împreună cu praful de copt și sarea, apoi adăugați zahărul. Amestecați bine pentru a distribui uniform ingredientele. Într-un alt vas, amestecați apa minerală, uleiul și extractul de vanilie. Dacă doriți, adăugați și coaja rasă de lămâie pentru a intensifica aromele. Turnați treptat amestecul umed peste ingredientele uscate și amestecați ușor, până când obțineți un aluat omogen, fără cocoloașe. Nu amestecați excesiv pentru a nu afecta textura finală. Încorporați cu grijă afinele în aluat, având grijă să nu le zdrobiți prea tare. Distribuiți aluatul în formele pregătite, umplându-le aproximativ pe 2/3. Coaceți timp de 20-25 de minute sau până când o scobitoare introdusă în mijlocul unei brioșe iese curată. Lăsați brioșele să se răcească în tavă câteva minute, apoi transferați-le pe un grătar pentru a se răci complet. Aceste brioșe sunt perfecte pentru a fi savurate atât calde, cât și reci.

Brioșe cu mere și morcov

Pentru cei care doresc să experimenteze o combinație interesantă de arome, rețeta de brioșe de post cu mere și morcov este o alegere excelentă. Pentru a pregăti unul dintre dulciurile copilăriei, vă trebuie 250 de grame de făină, 80 de grame de zahăr brun sau zahăr de cocos, 1 plic praf de copt, jumătate de linguriță scorțișoară și un praf de sare. De asemenea, mai aveți nevoie de 200 de mililitri de lapte vegetal, 80 de mililitri de ulei vegetal, 1 linguriță de extract de vanilie, 1 măr mare, 1 morcov mediu și 50 de grame de nuci măcinate sau stafide.

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătiți o tavă de brioșe, fie tapetată cu hârtii speciale, fie unsă ușor cu ulei. Într-un bol, combinați făina, zahărul, praful de copt, scorțișoara și sarea. Amestecați bine pentru ca toate aromele să se îmbine uniform. Într-un alt bol, amestecați laptele vegetal, uleiul și extractul de vanilie până când obțineți un amestec omogen. Turnați amestecul peste cel uscat și amestecați ușor, apoi adăugați cubulețele de măr și morcovul ras, împreună cu nucile măcinate sau stafidele, dacă ați ales să le includeți. Umpleți formele de brioșe cu aluat, lăsând puțin spațiu pentru ca brioșele să se ridice în timpul coacerii. Coaceți brioșele timp de 25-30 de minute, verificându-le periodic cu o scobitoare. Acestea sunt gata atunci când scobitoarea iese curată din centrul fiecărei brioșe. După ce le scoateți din cuptor, lăsați brioșele să se răcească în tavă timp de câteva minute, apoi transferați-le pe un grătar. Serviți-le ca gustare sau desert, alături de un ceai cald sau un suc natural. Aceste rețete de brioșe de post sunt modalitatea ideală de a introduce în alimentație ingrediente naturale și pline de beneficii nutritive.

Bugetul.ro
Ciudatul produs de la Kaufland făcut din deșeuri e cumpărat pe bandă rulantă. Prețul cerut de retailerul german nu este deloc unul foarte mic
redactia.ro
Imagini de colecție. Cum arăta Anca Alexandrescu la debutul în presă, acum 20 de ani
Bugetul.ro
Colac de salvare pentru sute de angajați din România. O mare companie austriacă preia frâiele unei fabrici intrate în insolvență
a1.ro
Radu Ștefan Bănică, „bărbat în casă la 16 ani”. Ce compliment prețios i-a făcut Andreea Marin după lansarea piesei „Om Mare”
Playtech.ro
Bebeluș salvat în ultimul moment, în Iași. Înghețat, micuțul a fost auzit plângând
observatornews.ro
1.100 de camere video de ultimă generaţie pe şoselele din România. Unde vor fi montate şi ce înregistrează
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Ioana Ginghină e un car de nervi. Gestul făcut de Alexandru Papadopol
realitatea.net
Ce să faci când îţi rămâne un os de peşte în gât. Soluții care te pot scoate din încurcătură
SportpeSurse
Relația apropiată dintre Anca Alexandrescu și Călin Georgescu, devoalată de un martor-cheie. Ce s-a întâmplat la ceas de seară
Playtech.ro
Trucul folosit de supermarketuri pentru a menţine fructele şi legumele proaspete mai mult timp. Acasă se strică imediat
Dailybusiness.ro
Pensii mai mari pentru anumiți pensionari în funcție de anul nașterii
RomaniaTV
ULTIMA ORĂ! Iubitul Danielei Nane, internat de urgență, după ce s-a aruncat de la înălțime. Ce s-a întâmplat cu tânărul tenor
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Amalia Năstase a pierdut lupta cu kilogramele. Fosta soție a lui Ilie Năstase slăbise 30 de kilograme, dar le-a pus la loc. Cum arată acum
redactia.ro
Numire controversată făcută de Ilie Bolojan. Pe cine a adus consilieri la Cotroceni
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`