Prima pagină » Culinar » Pandișpan pufos cu compot de caise întregi. Cum să pregătești dulciurile copilăriei în doar câțiva pași

Pandișpan pufos cu compot de caise întregi. Cum să pregătești dulciurile copilăriei în doar câțiva pași

11 feb. 2025, 11:19,
în Culinar

Pandișpanul cu compot de caise întregi este un desert tradițional care aduce un strop de savoare în orice bucătărie. Această rețetă clasică amintește de dulciurile copilăriei datorită aromei și texturii suculente pe care o au caisele. În plus, compotul este o modalitate excelentă de a conserva fructele proaspete și de a aduce un plus de culoare și gust în deserturile de casă.

Rețetă de compot de caise întregi

Rețeta de compot de caise întregi este simplă și rapidă, dar rezultatul este unul remarcabil. Compotul se prepară la foc mic, astfel încât fructele să-și păstreze aroma și consistența, iar gustul dulce-acrișor să fie bine echilibrat. Astfel, ai nevoie doar de 1 kilogram de caise, 200 de grame de zahăr, 500 de mililitri de apă, zeama de la 1 lămâie și, opțional,1 băț de scorțișoară sau câteva cuișoare pentru aromă.

Într-o cratiță mare, adaugă apa și zahărul și pune la fiert la foc mediu, amestecând până când zahărul se dizolvă complet. După ce siropul începe să fiarbă, adaugă caisele și zeama de lămâie. Dacă dorești, poți pune și bățul de scorțișoară sau cuișoarele pentru un plus de aromă. Lasă totul să fiarbă la foc mic timp de 15-20 de minute, până când fructele se înmoaie ușor, dar încă își păstrează forma. Nu găti prea mult, totuși, pentru a evita descompunerea excesivă. Odată ce sunt gata, oprește focul și lasă compoziția să se răcească complet. Poți servi compotul cald sau rece, după preferințe, ca atare sau ca ingredient într-o rețetă de desert, pentru a-ți îndulci ziua.

Pandișpan pufos cu fructe

Poți transforma rețeta de compot de caise întregi într-un desert ce îți amintește de gustul copilăriei. Pandișpanul pufos se combină perfect cu aroma dulce a fructelor, astfel că rețeta este ideală pentru cei care doresc un desert de casă ușor de preparat. Pentru acesta ai nevoie de 250 de grame de făină, 200 de grame de zahăr, 4 ouă și 100 de mililitri de lapte. De asemenea, îți mai trebuie 100 de mililitri de ulei de floarea-soarelui, 1 plic praf de copt și 1 linguriță extract de vanilie. Dacă pregătești mai multe borcane și nu știi ce să faci cu ele, le poți folosi pentru a pregăti deserturi inedite.

Pentru început, preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și tapetează o tavă cu hârtie de copt. Într-un bol mare, bate ouăle cu zahărul până devin spumoase și cresc în volum, după care pune extractul de vanilie. Încorporează uleiul și laptele treptat, apoi adaugă făina cernută împreună cu praful de copt și amestecă ușor, astfel încât să nu pierzi aerul din compoziție. Toarnă compoziția în tavă și coace totul timp de 25-30 de minute sau până când o scobitoare iese curată. Lasă pandișpanul să se răcească complet, apoi taie-l în straturi orizontale, astfel încât să poți crea cel puțin două straturi. Întinde un strat generos de compot de caise peste primul blat astfel încât să fie distribuit uniform pentru a oferi un gust consistent. Așază cel de-al doilea strat deasupra și, dacă dorești, poți decora cu fructe proaspete, frișcă sau zahăr pudră. Fie că optezi pentru rețeta clasică de compot de caise întregi sau să îl integrezi într-un pandișpan pufos, rezultatul va fi un desert plin de arome naturale.

Bugetul.ro
Nenorocit pe viață de Piedone, un producător local și-a plâns public durerea. Șeful ANPC l-a nimicit pe „țăranul român” fără milă
redactia.ro
Dana Budeanu i-a distrus pe Călin și Cristela Georgescu. "V-ați folosit de Biserică ca ultimele scursuri"
Bugetul.ro
Tăcutul patron de la Arabesque, marele magazin de materiale de construcții din România. Afacerile l-au transformat într-unul dintre cei mai bogați oameni din Galați
a1.ro
O femeie și-a comandat o geantă de pe un site preferat de români. A rămas mască atunci când a deschis punga adusă de curier
Playtech.ro
”Salariul” legendar al Andreei Esca, depășit de propria fiică. Alexia Eram are încasări uriașe
observatornews.ro
Vremea se schimbă radical de luni în ţară. Revin ninsorile, iar temperaturile scad cu 20 de grade
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Prognoza meteo, 15 martie. Ce urmează după furtuni și ploi pare de necrezut
SportpeSurse
Bombă de presă! Idilă în familia lui Trump, după ce detaliile dintre Tiger Woods și Vanessa au făcut înconjurul lumii
Playtech.ro
Sporurile recunoscute la calculul pensiei, în 2025. Legea despre turele de noapte
Dailybusiness.ro
Sute de angajați din școlile de stat, concediați în urma unei ordonanțe. Decizia se aplică și medicilor
RomaniaTV
Iarna se întoarce, un ciclon va aduce ninsori! Elena Mateescu, ANM: Trecem de la 30 de grade C, la temperaturi negative!
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Mihai Trăistariu, dezvăluiri despre relația cu Ioana Ignat. De ce a fost părăsit: Ne plăcea să facem dragoste în fiecare dimineaţă
redactia.ro
Povestea lui Răzvan Arnăut, jandarmul împușcat mortal de un coleg. Tânărul a reprezentat România în competițiile europene de sport
ego.ro
Vedeta PRO TV regretă relația cu postul! Dezvăluiri neașteptate! EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
15 martie 2025
15 martie 2025