Actualitate

Bucureștiul a intrat în scenariul verde. Alin Stoica, prefectul Capitalei: „Se vor putea ține spectacole în aer liber cu 300 de persoane”

Publicat: 13 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bucureștiul a intrat în scenariul verde. Alin Stoica prefectul Capitalei Se vor putea ține spectacole în aer liber cu 300 de persoane
Prefectul Bucureștiului, Alin Stoica

Prefectul Bucureștiului, Alin Stoica, a transmis joi, 13 mai 2021, după ședința Comitetului Municipiului al Capitalei pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU), că s-a hotărât trecerea în scenariul verde pentru că au trecut trei zile în care rata de infectare a fost de sub 1,5 cazuri la mia de locuitori.

Conform prefectului, măsurile de relaxare sunt:

1. Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor este permisă cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, faţă de până la 30% cât este în prezent.

2. Activitatea restaurantelor este permisă la interior fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului, faţă de 30% cât este în prezent.

3. Sunt permise organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in.

4. Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale este permisă cu participarea a cel mult 300 de spectatori.

Restricțiile de noapte se mențin

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a menționat faptul că în momentul în care se vor ridica restricțiile de noapte nu este acesta. Odată cu trecerea în scenariu verde, Bucureștiul intră într-o nouă etapă de relaxare. Însă, restricțiile de noapte, respectiv interdicția de circulație în intervalul orar 22.00 – 05.00 rămâne în vigoare. Iată cum explică prefectul.

„Dacă se va reveni asupra măsurii se va face în funcție de evoluția epidemiei, a numărului de oameni vaccinați și de evoluția ratei de infectare”, a declarat Alin Stoica, prefectul Capitalei.

Prefectul Capitalei: În București s-a atins borna de un milion de persoane vaccinate

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că pe teritoriul Capitalei României s-a atins cifra de un milion de persoane vaccinate împotriva noului coronavirus cu cel puțin o doză.

”La această întrebare trebuie să răspunsă specialiștii epidemiologi. Ce pot să vă spun este că în București am atins astăzi cifra de un milion de persoane vaccinate cu cel puțin o doză. În alte state, unde rata de vaccinare este mai crescută s-a renunțat la purtarea măștii”, a spus Alin Stoica.

Municipiul Cluj – Napoca a intrat în scenariul verde

Incidența infectărilor cu coronavirus a scăzut miercuri, 12 aprilie 2021, sub pragul de 1,5 cazuri la mia de locuitori în municipiul Cluj-Napoca.

Rata infectărilor cu noul coronavirus, în Cluj-Napoca, în decurs de 14 zile, raportată la o mie de locuitori, a coborât miercuri la 1,48 la mia de locuitori, ceea ce înseamnă că municipiul a intrat în zona verde COVID. Asta înseamnă că la Cluj-Napoca urmează noi relaxări ale măsurilor impuse în pandemie, după ce Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj va emite o hotărâre în acest sens, în acest moment fiind încă în vigoare scenariul galben, conform Hotărârii 107/11.05.2021 a CJSU Cluj.

Municipiul Iași a intrat în scenariul verde

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi a transmis miercuri, 28 aprilie 2021, ratele de incidență a localităţilor din judeţul Iaşi. Astfel, Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Iaşi a transmis incidența cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile în cele 98 de localităţi ieşene.

Conform datelor transmise de CJSU Iași, în judeţ mai este doar o localitate în scenariul galben și una singură în scenariul portocaliu.

De precizat faptul că municipiul Iași a intrat în scenariul verde, având o rată de incidență în aceste momente de 0.66 cazuri la mia de locuitori.

Adauga un comentariu