Local

Bugetul Iașului pe 2022 va fi aprobat în luna februarie! Iată calendarul complet al dezbaterilor

Publicat: 08 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bugetul Iașului pe 2022 va fi aprobat în luna februarie Iată calendarul complet al dezbaterilor
Bugetul Iașului pe 2022 ar urma să fie aprobat în luna februarie după dezbaterile din plenul Consiliului Local

Bugetul Iașului pe anul 2022 ar urma să fie aprobat în luna februarie de către Consiliul Local. Până în cursul lunii viitoare, autoritatea locală va centraliza propunerile de la cetățeni, după care va lansa propunerea de buget în dezbatere publică. Cele mai importante investiții sunt legate de reabilitarea mai multor străzi din oraș

Municipiul Iași va avea în următoarele săptămâni un buget. Discuțiile pe proiectul de buget pe anul în curs vor fi finalizate în luna februarie 2022, conform primarului Mihai Chirica. Edilul a prezentat și calendarul discuțiilor pe proiectul de buget, dar și care sunt principalele investiții pe anul în curs. În plus, edilul a arătat că, până acum, au fost depuse peste 400 de chestionare de la cetățeni, legate de propuneri pentru buget.

”Am lansat posibilitatea fiecărui cetățean de a-și aduce contribuția la proiectul de buget pe anul 2022. Până în momentul de față am adunat 234 de chestionare scrise și alte 200 online. E o acțiune importantă, care este un exercițiu de democrație și îl susținem în aceeași manieră. Vrem să ducem la bun sfârșit programul de consultare publică până la adoptarea bugetului”, a spus primarul Mihai Chirica.

Calendarul bugetului Iașului pe 2022 de la Primărie

Conform calendarului, în aceste zile va fi terminată consultarea cetățenilor, după care proiectul de buget va sta în dezbatere publică. Ulterior, pe 11 februarie 2021, proiectul de buget va intra în plenul Consiliului Local pentru a putea fi aprobat.

”Bugetul anului 2022 a fost publicat pe 28 decembrie 2021 în Monitorul Oficial. Calendarul bugetar a intrat în linie dreaptă. Sunt etape pe care trebuie să le depășim, comunicări de la Ministerul Finanțelor Publice, de la Consiliul Județean, comunicarea de la Direcția Finațelor cu cotele defalcate. Începem să publicăm bugetul pe capitolele pe care le știm, cu anexele pe care le avem conturate”, a mai precizat primarul Mihai Chirica.

O altă investiție din Iași, noua sală polivalentă din Moara de Vânt, va fi finanțată de către Guvernul României.

Investițiile prinse în bugetul Iașului pe anul 2022

Primăria Iași a lansat proiectul de consultare a cetățenilor încă de la finalul anului trecut. Mihai Chirica a arătat și cum ar putea fi structurat bugetul pe anul 2022 de la Primăria Iași. Unele dintre investiții vor fi derulate și cu fonduri europene. Cele mai importante obiective sunt legate de reabilitarea unor artere din municipiu.

”Sunt mai multe străzi aflate în execuție, iar un pachet important este aflat în proiectare. Avem și obiective derulate cu fonduri europene pe care le implementăm și pe care le continuăm și în acest an”, a menționat primarul Mihai Chirica.

Lista proiectelor propuse pentru bugetul Iașului pe anul 2022

În calcul intră și licitațiile pentru modernizarea străzilor Alba Iulia, Podoleanu, Gloriei, Călugăreni, Bucovinei, Poienilor, Teascului și fundacul Strugurilor. De asemenea, sunt în curs de proiectare lucrările de modernizare a străzilor Aurora, Peneș Curcanul, Al.O. Teodoreanu, Arapului, Bularga, Roadelor, Galbeni, Voinești, Azilului, Dr. Alexandrina Miron Tănăsescu, Marginii și Popăuți. Municipalitatea va trece și la proiectarea străzilor Pompei, Banat și Zlataust, a șoselei Ștefan cel Mare și Sfânt, stradelei și fundacului Plopii fără Soț, trecătorii Vișan și bulevardului Poitiers, precum și crearea unei benzi suplimentare pe direcția șoseaua Arcu-strada Păcurari, adiacentă Pasajului ”Octav Băncilă”.

Adauga un comentariu