Local

Bugetul municipiului Iași 2021 se votează astăzi în cadrul unei şedinţe extraordinare din Consiliul Local al municipiului Iași – LIVE VIDEO, TEXT, UPDATE

Publicat: 22 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bugetul municipiului Iași 2021 se votează astăzi în cadrul unei şedinţe extraordinare din Consiliul Local al municipiului Iași - LIVE VIDEO TEXT UPDATE
Consiliul Local se întrunește pentru a vota bugetul municipiului Iași 2021

Începând cu ora 14.00, la Palatul Roznovanu din municipiul Iași are loc o şedinţă extraordinară. În şedinţa extraordinară se va dezbate bugetul municipiului Iași şi ulterior se va vota acest proiect. Vorbim despre faptul că şedinţa va fi una destul de tensioantă iar acest lucru a început încă de ieri, 21 aprilie 2021, atunci când la comisiile de specialitate, PSD și USR au format o alianță.

BZI.RO va transmite în format LIVE VIDEO și în format LIVE TEXT cele mai importante momente din şedinţa care ar putea dura ore întregi.

UPDATE: Bugetul Iaşului a picat la vot. Consilierii USR-PLUS s-au abţinut, cei de la PSD au părăsit sala de şedinţe, ceea ce a făcut ca voturile PNL şi PMP să fie insuficiente. După 8 ore de discuţii, municipiul Iaşi rămâne fără buget

UPDATE: USR a cerut o pauză. Toţi consilierii vor lua o pauză timp de 15 minute.

UPDATE: Amendamentele propuse de Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași au fost respinse prin vot de USR şi PSD. S-au înregistrat 13 voturi pentru şi 12 împotriva. însă, pentru a trece sunt necesare 14 voturi. De asemenea, și amendamentele PMP au fost respinse.

UPDATE: Se intră în dezbaterea pe amendamentele propuse la bugetului Iașului.

UPDATE: Maria Apetroaei, Director Executiv, Directia Economică a Finantelor Publice Locale, explică urmările grave a nevotării bugetului municipiului Iași.

UPDATE: Primarul Mihai Chirica a vorbit despre necesitatea aprobării bugetului Iașului dar și despre problemele generate în absența acestuia.

UPDATE: Se discută aprobarea Bugetului municipiului Iași pe 2021.

UPDATE: A fost aprobat trecerea la Termo-Service a furnizării energiei termice.

UPDATE: Se propune trecerea furnizarea energiei termice la Termoservice Iași după ce operatorul Veolia a renunțat la contractul de furnizare în municipiul Iași.

UPDATE: S-a reluat votul pentru proiectul nr. 1. Votul a fost la fel ca prima oară.

UPDATE: Ordinea de zi a fost votată.

UPDATE: Nu s-a supus la vot ordinea de zi. Acum se revine la votul ordinii de zi.

UPDATE: S-a votat proiectul nr.1 de pe ordinea de zi. Vorbim despre aprobarea documentației privind construcția unor terenuri de sport din Iași.

UPDATE: Se discută ordinea de zi. Pe poziția nr. 2 din cadrul ordinii de zi se află Bugetul Iașului.

UPDATE: Primarul Mihai Chirica vorbește la începutul ședinței de Consiliu Local

UPDATE: A fost aprobat procesul verbal.

UPDATE: Se supune aprobării provesul verbal a ședinței de Consiliu Local anterioară.

UPDATE 14:12: A început ședința de Consiliu Local

Ce se regăseşte în bugetul municipiului Iași

Bugetul municipiului Iași este unul complex, cuprizând multe proiecte de dezvoltare și reconstrucția a zeci de străzi din municipiu. În total, în bugetul municipiului Iași s-a prins suma totală de 1.2 miliarde de lei. Banii sunt destinați pentru salarii și investiții. De altfel, un prim proiect de hotărâre, în afară de cel pe buget, prevede aprobarea documentației  tehnico-economice la amenajarea unor terenuri de sport aferente instituțiilor școlare. Este vorba despre 21 de terenuri de sport de la mai multe unități de învățământ din municipiul Iași.

De asemenea, pe ordinea de zi va fi și un proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului general al municipiului Iași pe anul 2021. În plus, consilierii locali vor mai discuta și un proiect de hotărâre privind aprobarea planului de măsuri legat de preluarea serviciului public de alimentare cu energie termică. Primăria va gestiona acest serviciu de la operatorul Veolia Energie Iași S.A., operator care se va retrage de la finalul lunii aprilie 2021. Astfel, municipalitatea va prelua acest serviciu, acesta urmând a fi gestionat pentru o vreme de către Termo-Service SA, direcție aflată în administrarea autorității locale.

Adauga un comentariu