Actualitate

Bugetul record pentru redresarea economiei din SUA a fost adoptat! Joe Biden va aloca peste 1,9 trilioane de dolari

Publicat: 11 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bugetul record pentru redresarea economiei din SUA a fost adoptat Joe Biden va aloca peste 19 trilioane de dolari
Proiectul de lege de ajutor de 1,9 trilioane de dolari al președintelui Joe Biden pentru a-i ajuta pe americani să facă față impactului pandemiei Covid-19 a fost adoptat de Congres

Proiectul de lege care prevede un ajutor istoric pentru rederesarea economiei din SUA a trecut de ultimul hop. Acesta a fost adoptat şi de Congres. Joe Biden spunea, despre alocarea a 1,9 trilioane de dolari, că este cel mai mare din istoria SUA.

Camera Reprezentanților a aprobat miercuri planul de ajutor economic masiv dar astă fără ca republicanii lui Donald Trump să voteze. După ce a trecut deja prin Senat, pachetul de ajutor se îndreaptă acum către biroul lui Joe Biden pentru a fi semnat în lege.

Adoptarea proiectului este o victorie esenţială pentru Joe Biden

În contextul în care majorităţile din Senat şi Congres sunt destul de vagi, existând o dispută între republicanii fideli lui Donald Trump și democraţii lui Joe Biden, acest al șaselea proiect de lege de ajutor Covid-19 este o victorie legislativă majoră pentru actualul președinte al SUA.

Proiectul de lege a fost adoptat cu toți, în afară de un singur democrat. Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki, a declarat că președintele va semna legea vineri.

Proiectul de lege „este despre a oferi coloana vertebrală a acestei națiuni – lucrătorii esențiali, oamenii muncii care au construit această țară, oamenii care păstrează această țară – o șansă de luptă”, a spus Biden.

Ulterior, el a promis să împartă orice surplus de vaccin Covid-19 la nivel global, după ce s-a asigurat că americanii sunt imunizați. „Dacă avem un surplus, îl vom împărți cu restul lumii”, a spus el, conform bbc.com

Marea majorităţii de americani vor primi ajutor financiar

Proiectul include plăți directe unice în valoare de 1.400 USD pentru a fi trimise majorității americanilor. Se extinde plățile săptămânale de 300 USD până la septembrie.

De asemenea, alocă 350 de miliarde de dolari guvernelor de stat și locale, aproximativ 130 de miliarde de dolari pentru redeschiderea școlii, 49 de miliarde de dolari pentru testarea și cercetarea Covid-19 extinsă, precum și 14 miliarde de dolari pentru distribuirea vaccinurilor.

O propunere de creștere a salariului minim național de la 7,25 dolari la 15 dolari pe oră a devenit un punct de aderență în Senat și nu a intrat în versiunea finală a proiectului de lege.

Proiectul de lege include, de asemenea, subvenții pentru întreprinderile mici, precum și fonduri mai bine direcționate: 25 de miliarde de dolari pentru restaurante și baruri; 15 miliarde USD pentru companiile aeriene și încă 8 miliarde USD pentru aeroporturi; 30 miliarde USD pentru tranzit; 1,5 miliarde dolari pentru calea ferată Amtrak și 3 miliarde dolari pentru producția aerospațială.

Joe Biden a câștigat alegerile din SUA după un proces electoral unic în istoria Statelor Unite. Donald Trump, marele pierzător al alegerilor a negat victoria însușită de rivalul democrat acuzând fraude masive în procesul electoral. De altfel, odată cu venirea lui Joe Biden la Casa Albă, pandemia de COVID-19 din SUA a fost tratată într-o altă manieră. Daca Donald Trump s-a făcut remarcat prin numeroasele luări de cuvânt care duceau mai degrabă la o ridicularizare a măsurilor sanitare, Joe Biden este susținătorul unor măsuri mai ferme care să vină în ajutorul autorităților care se confruntă cu un număr uriaș de decese și infectări cu COVID-19
Adauga un comentariu